Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Sëmundja

Çka është sëmundja ?

1. Çrregullim i ndjeshëm ose dëmtim i veprimtarisë së zakonshme në trupin e njeriut a në trupin e kafshëve ose te bimët, për një kohë të shkurtër a për shumë kohë; gjendje e keqe e shëndetit; kund. shëndet. Sëmundje e rëndë (e lehtë, e gjatë). Sëmundje ngjitëse (e trashëgueshme, e bashkëlindur). Sëmundje e shërueshme (e pashërueshme, vdekjeprurëse). Sëmundjet mendore (psikike). Sëmundje të brendshme. Sëmundjet profesionale. Sëmundja e detit. Sëmundjet e kockave (e lëkurës, e zemrës, e mëlçisë). Sëmundjet e fëmijërisë fruthi, lia etj. Sëmundja e hirit (e mykut, e ndryshkut) te bimët. Shenjat e sëmundjes. Ka një sëmundje. Kaloi (hoqi) një sëmundje. Ka (u shfaq, u përhap) një sëmundje. Ia ngjiti sëmundjen. Mori një sëmundje. E zuri (e mbërtheu në shtrat, e vuri poshtë) sëmundja. I ra prapa sëmundjes.   2. fig. Diçka që pengon, dëmton e prish zhvillimin e rregullt e normal të gjërave; dobësi e rëndë në jetën e brendshme të një njeriu, të një organizate, të një shoqërie etj. Sëmundja

Çka janë barnat apo ilaçet ?

 Çka janë barnat apo ilaçet ? Barnat apo ilaçet janë substanca kimike të jashtme, të cilat veprojnë në organizmin e gjallë në aspektin e parandalimit, diagnozës dhe trajtimit të sëmundjes. cka jane barnat, cfare jane barnat, ceshte bari, cfare eshte bari, cfare eshte ilaqi, cka eshte ilaqi, qka jane ilaqet, qka jane ilaçet, cfare jane ilaçet, ceshte ilaçi, ceshte ilaci, cka eshte ilaci, qfare jane ilaqet, barnat definicioni, bari definicioni, barnat farmakologji, farmakologjia barnat,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more