WordPress.com Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Nga shenjat e Kijametit është se...

loading...
"Nga shenjat e Kijametit është se njerëzit do të jenë si vëllezër në pamje të jashtme dhe armiq në pamje të brendshme."

(Fudejl ibn Ijad)

Burimi:Adem Ramadani

Personi që më së tepërmi meriton dashuri

loading...
"Personi që më së tepërmi meriton dashuri, butësi dhe afërsi emotive është gruaja jote.
Fjalët e ëmbla nuk kushtojnë, mos o trego koprrac."

Hoxhë Ekrem Avdiu

Kush ka përfituar nga brishtësia e ...

loading...
Kush ka përfituar nga brishtësia e një femre, nuk është i denjë të quhet burrë .

| Rachid Ouala |

Është mundësia e...

loading...
"Është mundësia e të bërit realitet një ëndërr, ajo që e bën jetën interesante"

| Paulo Coelho |

Namazfalësit...

loading...
Namazfalësit janë ata të cilët e kanë frikë Allahun, shpresojnë në rahmetin e Tij.
Namazfalësit nuk janë hisedarë në festat e jomyslimanëve.
Namazfalësit ia kanë dhënë besën Allahut edhe në këtë natë nuk do t’i bënë gjynah Allahut.

Burimi:Ulvi Fejzullahu

Nuk ka Islam nëse...

loading...
"Nuk ka Islam nëse nuk ka unitet, nuk ka unitet nëse nuk ka një udhëheqes, nuk vlen udheheqësi nese në te nuk ka bindje."

(Omer ibnul Hattabi, radijallahu anhu!)

Burimi:Forumi Rinor Islam

Ramush Haradinaj dhe AAK janë njollë e Kosovës

loading...


Forumi i të Rinjve Muslimanë ka parë intervistën më të fundit që i akuzuari për krime dhe haraç Ramush Haradinaj që ka mbajtur në Radio Televizionin e Kosovës. Në debatin në fjalë, i akuzuari Haradinaj besimtarët muslimanë të Kosovës i ka quajtur “flliqtana me mjekra”. Pasi ka fyer besimtarët muslimanë të Kosovës ai ka deklaruar se Islami që Ramushi do në Kosovë është Islami i paraluftës, pra Islami i Jugosllavisë së Sllobodan Millosheviqit dhe jo Islami që praktikon sot populli i lirë i Kosovës.

Forumi i të Rinjve Muslimanë të Kosovës e ka denoncuar edhe më parë Ramush Haradinajn, përkatësisht në nëntor 2013 kur ai u rreshtua përkrah ekstremistëve katolikë të tipit Anton Kqira kur pati thënë që “Me gjenerata familja ime kemi qenë shqiptar katolik. Unë nuk e di pse jam musliman. Kurrë nuk kam qenë në xhami, as për lutje as për asgjë tjetër”. Në nëntor 2013 FRM Ramush Haradinajn e shpalli jo-shqiptar dhe jo-musliman.

Por meqë në këtë deklaratën e fundit Ramush Haradinaj e ka hequr maskën e tij dhe ka treguar që do Islamin e UDB-ashëve të Jugosllavisë, FRM kërkon ti siguroj Ramushit dhe miqve të tij katolikë që koha e Jugosllavisë, apo e paraluftës ka shkuar. Sot Kosova është e lirë. Ajo nuk vuan më nën dhunën e Sllobodan Millosheviqit, dhe ne në Kosovë nuk do të praktikojmë më Islamin e para luftës, por do të praktikojmë Islamin e pasluftës, Islamin e shqiptarisë, e Islamin e Muhamedit a.s.

Meqë Forumi i të Rinjve Muslimanë është i mendimit që Ramush Haradinaj nuk është musliman, ne i propozojmë atij që të vi përpara nesh, mjekërroshave, ta bëj pendimin dhe të bëhet musliman. Nesë nuk është synet por është sikur katolikët, FRM i premton që ti bëj Ramushit një syneti falas dhe me këtë rast ta konvertojmë nga dinsëz, në besimtar musliman.

Në deklaratën e tij të mëhershme Ramush Haradinaj ka deklaruar se “Me gjenerata familja ime kemi qenë shqiptar katolik. Unë nuk e di pse jam musliman.” Nga këto fjali FRM kupton që turku nuk ka arritur akoma ta konvertoj Ramushin dhe familjen e tij në Islam dhe shqiptari. Për këtë arsye, ne jemi të gatshëm që ti bëjmë Ramushit falas nderin që nuk ja ka bërë dot Turqia për 500 vite me radhë.

Me nderime

FRM
Prishtinë


Burimi:Forumi i Të Rinjve Muslimanë

Sikur të mos i kisha festat e mia...

loading...
Sikur të mos i kisha festat e mia, natyrisht se do ta festoja Vitin e Ri! Edhe pse Viti i Ri është një kompromis ndërmjet katolikëve dhe ortodoksëve, kurse të gjithë të tjerët që e festojnë këtë festë, të paktën le ta dinë se janë duke e festuar një kompromis të atyre që u ndanë, një pikëtakim të krishterizmit të degëzuar.

Më mjaftojnë dy bajramet që vijnë pas një flijimi e lodhjeje dhe si shqiptar më mjafton 28 nëntori, ku të paktën do t'i kujtoj më hollësisht padrejtësitë ndaj popullit tim që rrodhën prej atyre që sot patjetër se duhet t'i shikojmë si miq, edhe pse e kaluara flet pak më ndryshe!

Iljasa Salihu

Nëse qeveria ime është e korruptuar, atëherë...

loading...
"Nëse qeveria ime është e korruptuar, atëherë nuk do ta bënim borxhin e Turqisë zero. Nuk do të mund ta shnderronim Turqinë nga një shtetë në borxh në një shtet që jep borxhe. Nuk do të mund të ndertonim 52 aeroporte të reja, nga të cilat të ardhurat vjetore janë rreth 126 miliardë dollarë. Nuk do të pesëfishoheshin të ardhurat e familjarëve. Nëse ju dhe aleatet tuaj të jashtëm mendoni se mundet të bëhet kjo, atehere unë jam i korruptuar. Por vetëm për mendimin tuaj" - shprehet kështu Rexhep Taip Erdoani

Dikush thotë jemi...

loading...
Dikush thotë jemi shkëlqyeshëm e dikush tjetër thotë se më keq asnjëherë nuk kemi qenë. Ai i cili është duke e thënë të vërtetën në këtë rast nuk shihet, ose flet në heshtje!

  
Iljasa Salihu

Në Xhenet...

loading...
Në Xhenet:
I sëmuri e harron sëmundjen,
I varfëri harron varfërinë,
Jetimi harron bonjakërinë,
Ai me nevoja të veçanta i harron pengesat,
I burgosuri harron burgun,
I shtypuri harron zullumin.
O Allah! Na bëj banorë të Xhenetit!
Shejh Muhamed Arifi


Burimi:Bekir Halimi

Sikur gjuha të ishte prej xhami...

loading...
Sikur gjuha të ishte prej xhami, njerëzit do të tregoheshin më të kujdesshëm përpara se të flisnin.

Nuk ishte budallaqe...

loading...
" Nuk ishte budallaqe. E dinte shumë mirë se çfarë donte. Vetëm se donte gjëra të pamundura..."

| Cesare Pavese |

Nuk mund të kryhet në menyrë perfekte një punë, nëse...

loading...
Nuk mund të kryhet në menyrë perfekte një punë, nëse nuk e bën me dashuri. Nëse nuk ke punën që dashuron, atëherë dashuro punën që bën.

Errësira dhe Drita

loading...
"Errësira nuk mund ta dëbon errësirën, vetëm drita mund ta bëjë atë."

Marthin Luther King

Policia mëtojnë ta ruajnë qetësinë publike...

loading...
Policia mëtojnë ta ruajnë qetësinë publike prej të shtënave duke shtënë vetë ata. Kësaj i thonë “të vjedhësh teksa gjendesh duke ruajtur”!
  
Iljasa Salihu

Mos ju gjunjëzo askujt veç Zotit

loading...
Mos ju gjunjëzo askujt veç Zotit, sepse nëse i gjunjëzohesh njeriut, ai të shkel me këmbë, ndërsa po ti gjunjëzohesh Zotit, Ai të ngre shumë lart!

Forumi Rinor Islam


Përgjigjuni në mënyrë inteligjente edhe atyre që...

loading...
Përgjigjuni në mënyrë inteligjente edhe atyre që ju trajtojnë në mënyrë idiote.

|Dalai Lama|

Një gabim i madh..

loading...
Një gabim i madh..: Të besosh më shumë në atë që je.. dhe të vlerësosh më pak atë që vlen.

|Gete|

Vetëm një herë në jetë na ndodh që...

loading...
Vetëm një herë në jetë na ndodh që ne të qajmë, e nëna të qeshë:
Ështe momenti kur ne vijmë në këtë botë!

Grupi Testi i Maturës

loading...

Nëse keni facebook dhe dëshironi të përgaditeni për testin e Maturës atëherë ju ftoj të njiheni me grupin Testi i Maturës

Ky është një grup që synon përgatitjen e nxënësve për testin e maturës ju ftojmë të bashkangjiteni dhe t'i shtoni shokët/shoqet  tuaj/tuaja.

Për më shumë kliko mbi: Testi i Maturës

KUJTIM NGA KOHA QË KA PERËNDUAR

loading...

Politikanët në periudhën e komunizmit e kishin luksin që të fyenin ndjenjat kombëtare e fetare të shumicës së popullsisë, sepse nuk zgjidheshin prej tyre. Politikanët e sotëm, që fyejnë me lehtësi ndjenjat fetare a kombëtare të shumicës, duken si të ardhur nga ajo kohë e perënduar. Po harrojnë që në demokraci, për mirë a për keq, është shumica ajo që vendosë. Prandaj, zgjidhja e duhur është respektimi i specifikave dhe koncensusi për çështjet vitale, e jo fyerjet e nënçmimi.

(Milazim Krasniqi)

Ne nuk i caktojm pozitat e personave në...

loading...
"Ne nuk i caktojm pozitat e personave në zemrat tona, po veprat e tyre e bëjn një gjë të tillë."

|Aid el-Karni|

Burimi:Forumi Rinor Islam

Kujdes gjuhën në komunikim me tjerët

loading...
Kujdes gjuhën në komunikim me tjerët
Pejgamberi sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë:
"Besimtari nuk akuzon, nuk mallkon, nuk flet fjalë imorale dhe fjalë banale".
Tirmidhiu, kurse shejh Albani e vlerëson si të saktë.

Burimi:Bekir Halimi

Ta shohim njëherë e pastaj e përcaktojmë natyrën e brengosjes

loading...


Para se të mërzitemi për rrahjen e Artan Sadikut fillimisht le të njoftohemi për arsyen e rrahjes, sepse si popull që jemi shpejt pa një analizë të mirëfillt jemi të prirë t'i shpallim burra të mëdhenj vetëm pse janë rrahur prej dikujt. Aq më tepër ky nuk është dukur gjithaq si aktivist dhe drejtor i instituit për shkenca sociale dhe humanitare ta ketë ngritur zërin për të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni dhe atyre njerëzore në përgjithësi. Ky qenka rrahur në një kafe - bar, pra aty ku rrin e rrihen "burrat" dhe për shkaqet e rrahjes shpresoj të njoftohemi drejtë!

Burimi:Iljasa Salihu

Sot njerëzve mu ndal e me i thanë '"Ka thënë filani"...

loading...
"Sot njerëzve mu ndal e me i thanë '"Ka thënë filani" 10 veshë me i pas me qato nalen me ngu, e me i thanë "Ka thënë Allahu" edhe me ata 2 veshë me mujt nuk kishin ngu".
-Hoxhë Enis Rama

Me çfarë veti karakterizohen elementet e bllokut (d)?

loading...
Me çfarë veti karakterizohen  elementet e bllokut (d)?

Te gjitha elementet e bllokut d jan metale. Eshtë e njohur se elementet e te njejtit grup te sistemit periodik kanë veti të njëjta .Për dallim nga vetitë e elementeve s dhe atyre p ,përvec në kuadër të grupit elementet d kanë veti të njëjta edhe në kuadër të periodës së njëjtë.

Vetitë kimike te tyre nuk ndryshojnë me rritjen e numrit atomik sic ndodh tek elementet s dhe p. Kjo mund te shpjegohet nga fakti se keto elemente dallohen midis vete vetem per nga plotësimi i shtresës së parafundit elektronike. Disa prej elementeve të d në kripërat e tyra kanë numërat oksidues të lartë.Formojn komponime komplekse, tregojn veprime te theksuara katalitike . etj.

Cilat emente quhen të bllokut (d), ku janë të vendosura në tabelën e sistemit periodik dhe si quhen ndryshe ?

loading...
Cilat emente quhen të bllokut (d), ku janë të vendosura në tabelën e sistemit periodik dhe si quhen ndryshe ?


Elementet kimike te cilat elektronet valente i kanë të vendosura në orbitalet d quhen elemente të bllokut (d).

Në tabelën e sistemit periodik këto elemente janë të vendosura në mes te elementeve të bllokut s dhe atyre të bllokut p.

Për këtë arsye quhen elemente Kalimtare.

Për cka përdoren gazrat fisnike ?

loading...
Për cka përdoren gazrat fisnike ?

Gazrat fisnike përdoren për mbushen e pocave elektrikë,për fryemarrje artificjale,  për krijimin e atmosferës inerte gjatë procesit të ngjitjes autogjene dhe në procese metalurgjike që zhvillohen në temperatura të larta.

Cilat janë komponimet e (ksenonit) Xe me fluorin(F) dhe me oksigjenin (O) ?

loading...
Cilat janë komponimet e (ksenonit) Xe me fluorin(F) dhe me oksigjenin (O) ?

Komponimet e ksenonit me fluorin janë : Difluoruri i ksenonit (XeF2),tetrafluoruri i ksenonit (XeF4) dhe heksafluorurin e ksenonit (XeF6) ndërsa ksenoni me oksigjenin formon dy lloje oksidesh ; treoksidin e ksenonit(XeO3) dhe tetraoksidin e ksenonit (XeO4).

Cilat elemente nga gazrat fisnike formojnë komponime dhe me cilat elemente?

loading...
Cilat elemente nga gazrat fisnike formojnë komponime dhe me cilat elemente?

Ksenoni formon disa komponime me elemente të tjera që kanë elektronegativitet të lartë.Ai formon disa komponime me elementetet halogjene dhe me oksigjenin.

Si quhen elementet e grupit 18 dhe pse ?

loading...
Si quhen elementet e grupit 18 dhe pse ?

Quhen gaze fisnike për arsye se elementet e tyre janë joreaktive.

Cilat elemente bëjnë pjesë në grupin e 18 dhe cfarë konfiguracioni kanë?

loading...
Cilat elemente bëjnë pjesë në grupin e 18 dhe cfarë konfiguracioni kanë?

Ne grupin e 18 të sistemit periodik bëjnë pjesë : Heliumi(He), Neoni(Ne), Argoni(Ar), Kriptoni(Kr) dhe Radoni(Rn)

Heliumi përmban vetëm dy elektrone dhe ka konfiguracion elektronik 1s2 ndërsa elementet e tjera të këtij grupi kanë konfiguracion elektronik ns2np6.

Lojrat dhe Kuizet e fundit

loading...
Lojrat dhe Kuizet e fundit

Kliko mbi titullin që ju intereson


Prej dhuntive llogaritet edhe...

loading...

Prej dhuntive llogaritet edhe shoku besnik.
  
Valdet Kamberi

Shkrimtari patjetër se është lexues, ndërsa lexuesi mund të mos jetë shkrimtar

loading...
Shkrimtari patjetër se është lexues, ndërsa lexuesi mund të mos jetë shkrimtar

Unë ju premtoj se mundem edhe të mos shkruaj, vetëm nëse dikush ka mundësi të më bind se nuk ia vlen të lexohet. Ndërsa unë jam i sigurt se nuk ka njeri në botë që mundet të më bind se duhet larguar prej leximit.

E pra derisa të ekziston leximi do të jetë në jetë edhe shkrimi, edhe pse pa pas shkruar dikush nuk mund të lexonim!

Burimi:Iljasa Salihu

I vetmi sen qe po ndrron...

loading...
I vetmi sen qe po ndrron n'Kosovë osht DATA.
  
Vedat Bajrami

Kur ta shoh 1 femen qe ka shumë Sherk...

loading...
Kur ta shoh 1 femen qe ka shumë Sherk , m'shkon menja me ja shkru n'ball "O GZIM LAJE''
  
Vedat Bajrami

Në mos më shumë, të paktën për pak çaste respekt!

loading...


Shihet se nuk mbushemi me mend edhe përgjatë vdekjes, edhe pse vdekja është një përkujtim i mirë. Muzika e daullja nuk ndalet edhe përgjatë përcjelljes së xhenazës për në varreza. Një pjesë bukur e madhe namazin në Xhami nuk e falin edhe përkundër këtij përkujtimi të mirë. Pastaj një pjesë e madhe prej asaj pjese që nuk shkuan në Xhami nuk ia falin edhe namazin e xhenazës.
Zoti na udhëzoftë se vërtetë jemi për lutje e qarje hallesh, ngase hiqemi të hutuar me makinë përballë bjeshkës së shenjave në rrugë. Një fe e mbushur përplotë rregulla e parime, kurse sërish sheh pjesëtar të kësaj feje të hutuar e anatemuar prej këtyre rregullave e kësaj dhurate rrëshirë!

Burimi:Iljasa Salihu

S'ka gjumë në kohën e duhur...

loading...
S'ka gjumë në kohën e duhur, sepse kishte gjumë në kohën e gabuar.
  
Iljasa Salihu

Kujdesi për farefisin...

loading...
"Kujdesi për farefisin ta shton ymrin".
Çka pret?
Shko sot vizitoje dikë prej farefisit tën!

Burimi:Bekir Halimi

Një buzëqeshje mund të jetë më e...

loading...
Një buzëqeshje mund të jetë më e ndritshme se dielli, më e ëmbël se mjalti, më e çmuar se një diamant.

|Anna Candelo |

Jini syhapur o shqiptar dhe musliman

loading...


Për çdo përçarje ndër shqiptarët duhet të akuzohen të krishterët dhe Vatikani dhe jo, qoftë ata me mjekra a qoftë ata pa mjekra. Prej kohësh duke filluar prej intelektualëve në skenë në krye me Ismail Kadarenë dhe klerit katolik në prapaskenë në krye me Don Lush Gjergjin, pa asnjëfarë njerëzie dhe argumenti i bëhet thirrje muslimanëve që në mënyrë masive të rikthehen në fenë e të parëve (edhe pse ajo është paganizmi, kurse këta mëtojnë në krishterizëm).

Pastaj katedralja në Prishtinë, fyerja ndaj hoxhallarëve gjoja se po thirrkan në ekstremizëm, edhe pse ata ligjëronin e shkruajnë gjëra që kishin dhe kanë burim në Kuran dhe Sunet. Mandej, emërimi i kryetarëve, duke filluar prej Ibrahim Rugovës e deri tek Atifetja vërehet qartë një përkrahje e skajshme e fesë katolike dhe një urrejtje të qartë ndaj muslimanëve që janë shumicë në Kosovë.

E gjithë kjo nuk bëhet përmes fesë katolike ose mësimeve të saja, por përmes kulturës shqiptare, gjoja se kjo kulturë qenka me prejardhje katolike. E pra i gjithë ky rrebesh padrejtësish ndaj muslimanëve, vallë ka të drejtë të paktën morale që dikush nesër t'i akuzojë për prishje të harmonisë ndërfetare dhe prishje të imazhit të Kosovës, musliman të cilët janë nën një trysni të pashoq prej katolikëve dhe laikëve, trysni kjo që bëhet prej institucioneve shtetërore dhe prej të zgjedhurve të popullit, shumica e të cilëve janë musliman, por që e kërkojnë një Islam duke shijuar këtë fe madhështore së bashku me bakllavanë vetëm për Festën e Bajramit!


Burimi:Iljasa Salihu

Studenti që nuk studion duke lexuar libra të obligueshme të fakultetit dhe libra të ndryshme

loading...
Studenti që nuk studion duke lexuar libra të obligueshme të fakultetit dhe libra të ndryshme, ai është një kriminel i llojit të veçant, që nesër shoqërinë dhe shtetin nuk do ta vret siç rëndom vrasin kriminelët me pistoletë a me ndonjë thikë, por atë do ta shfarosë siç rëndom shfarosin shtetet e fuqishme disa shtete tjera me bombë atomike!
  
Iljasa Salihu

Ku kemi shkuar me turpin!

loading...
Ku kemi shkuar me turpin! Thërret muezini për në namazin e xhumasë, ndërsa muzika nëpër disa shtëpi nuk ndalet fare. Pastaj edhe kemi fytyrë t'i themi vetës musliman.


Iljasa Salihu


Martesa e vonuar...

loading...
Martesa e vonuar ka gjasa të mëdha të sjell shkurorëzime të hershme!

Iljasa Salihu

Derisa para ujkut të paraqitemi dele...

loading...

Derisa para ujkut të paraqitemi dele, atëherë të mos ankohemi për gëlltitjen tonë! Nuk është patjetër që ujkun ta trajtësojmë në ndonjë kafshë tjetër, por do të mjaftonte që veten ta pandehnim si luan.
  
Iljasa Salihu

Aq të varfër janë të rinjtë shqiptar, sa nuk kanë para për të blerë as...

loading...
Aq të varfër janë të rinjtë shqiptar, sa nuk kanë para për të blerë as libra, paçka se thuajse secilin e sheh me Ajfon në dorë e të buzëqeshur brenda kafeneve!
  
Iljasa Salihu

BABADIMRI MASHTRUES

loading...


Mediet raportojnë se këto ditë “babadimrat” kanë plaçkitur në Tiranë dhe kanë plagosur sot dy persona në Prizren. Por, babadimri nuk ekziston! Babadimri nuk ekziston vërtet, por ekziston mashtrimi me të. Prandaj, hajnat dhe vrasësit maskohen aq lehtë pas rrobes së tij, sepse të rriturit, që e kanë sajuar gënjeshtrën për të, tashmë me shumicë e besojnë edhe vetë gënjeshtrën për Babadimrin.

Milazim Krasniqi

Nëse përsonalitetin tënd e ke bërë...

loading...
Nëse përsonalitetin tënd e ke bërë krym që ecën mbi tokë, atëherë mos e qorto ate që të shtypë me këmbë.
  
Valdet Kamberi

O ZOT, FURNIZOMË ME VAJZË!!

loading...


Ishte një njeri të cilin Allahu e furnizoi me gjashtë fëmijë dhe të gjithë ishin vajza. Gruaja e tij ishte shtatzënë me të shtatin, dhe frikohej burri se ndoshta edhe fëmija i shtatë do të jetë vajzë, e jo djalë. Vendosi që nëse edhe fëmija i shtatë i lind vajzë, e jo djalë, ta divorcon gruan e tij!!

Atë natë kur bie në gjumë, e sheh në ëndërr se është bërë Kiameti dhe se zjarri i Xhehenemit u afrua. Çdo herë kur e merrnin deri te ndonjë derë e Xhehenemit, e gjente para saj një nga vajzat e tij, e cila e pengonte dhe e ndalonte që të hyn në Xhehenem. Kështu në të gjitha gjashtë dyert e gjente njërën nga vajzat e tij dhe të gjitha e pengonin dhe nuk e linin të hyn brenda, përveç se tek dera e shtatë. Aty nuk kishte kush ta mbron dhe ta pengon. Nga ky paralajmërim u tremb fort, dhe e vërejti se qëllimi i tij kishte qenë i gabuar dhe u pendua fort dhe e luti Zotin e vet, duke i thënë: O Zot, furnizomë edhe me të shtatin, vajzë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Sikur të jepje të gjithë mundin për t’i kënaqur njerëzit...

loading...
“Sikur të jepje të gjithë mundin për t’i kënaqur njerëzit, prapë s’do të arrije një gjë të tillë. E, nëse është kështu, atëherë bëje veprën dhe nijetin tënd të sinqertë për Allahun e Madhërishëm.”

(Imam Shafiu, Allahu e mëshiroftë)

Burimi:Valdet Kamberi

Nëse Baballarët tanë kan pas probleme me....

loading...
"Nëse Baballarët tanë kan pas probleme me FARAONA (Shkije Sllav) ne kemi probleme me EBU XHEHLA (Shkije Shqipfolësa)"
 
Hoxhë Bekir Halimi

Çka na stabilizon gjatë sprovave?

loading...
Çka na stabilizon gjatë sprovave?

Prej shkaqeve më të mëdha të stabilitetit në kohëra të sprovës dhe telasheve është mbushja e zemrës me bindje në Allahun.
Për këtë Imam Ibën Tejmiu, rahimehullah, ka thënë:
"Njerëzit e bindur (ehlul-jekin) kur të sprovohen qëndrojnë, për dallim prej tjerëve".
Por, si kultivohet bindja?
Imam Ibën Tejmiu, rahimehullah, thotë:
"Bindja fitohet me tre gjëra:
1- Meditim të Kuranit,
2- Meditim mbi argumentet në njerëz dhe horizont,
3- Veprimi sipas dijes".


Burimi:Bekir Halimi

Duke u rritur mëson se sa...

loading...
Duke u rritur mëson se sa e bukur dhe madhështore është: Thjeshtësia!

| Fabio Volo |

Disa njerëz janë si...

loading...
Disa njerëz janë si retë sa më parë të largohen aq më parë dita bëhet më e bukur.

Dhimbja më e madhe, është atëherë kur...

loading...
Dhimbja më e madhe, është atëherë kur mungesa e një personi, të kujton gjithnjë praninë e tij/saj..

"Disa njerëz kur flasin me tjerët...

loading...

"Disa njerëz kur flasin me tjerët në momentin kur të tjerët flasin ata nuk i dëgjojnë por mendojnë se çka do të thojnë vet. Andaj kjo nuk është bisedë e as debat, por më shumë i ngjan monologut".
  
Bekir Halimi
 

Muskujt, buzëqeshja dhe hidhërimi

loading...
16 muskuj aktivizohen gjatë buzëqeshjes, kurse 40 gjatë hidhërimit.

'Buzëqeshja karshi vëllaut tënd është sadaka'.

Dr Halid Xhubejr

Burimi:Bekir Halimi

Lute Allahun

loading...


Imam Ibën Kajimi, rahimehullah, ka thënë:
"Ai që vazhdon ta thotë lutjen 'ja hajjun ja kajjum la ilahe ente subhaneke birahmetike estegithu' (O Ti që je i Gjallë dhe Mbikqyrës, ska hyjni tjetër veç Teje, i Lartësuar qofsh Ti, në Mëshirën Tënde kërkojmë ndihmë), zemra e tij bëhet e gjallë dhe kjo shihet edhe në fjalët edhe veprat e tija".

Burimi:Bekir Halimi

Nëse kërkon besimin tim...

loading...
Nëse kërkon besimin tim... më jep sinqeritetin tënd.

Kurvat janë njësoj....

loading...
Kurvat janë njësoj, i dallojnë vetëm llojet e kurvërirave

Harro çfarë të lëndoi në të shkuarën, por...

loading...
Harro çfarë të lëndoi në të shkuarën, por kurrë mos harro se çfarë të mësoi ky lëndim...!!

Personi i guximshëm dhe që s'ka frikë...

loading...
"Personi i guximshëm dhe që s'ka frikë është i patundur, me bindje të fortë, zemërgjerë, i qetë dhe i matur, gjersa qyqari "vdes" disa herë në ditë për shkak të pritjeve, frikës, brengës e iluzioneve të shumta."
-Aid el-Karni

U ngjita drejtë lartësisë përderisa u largova...

loading...
"U ngjita drejtë lartësisë përderisa u largova,
gjeta dritë pa diell dhe ndriqim pa hënë."
-Dr.Aid el-Karni

Ah moj zemër, kah je nisë me shku...

loading...
Ah moj zemër, kah je nisë me shku...

Imam Ibën Kajimi, rahimehullah, ka thënë:
"Zemra dëgjon sikur veshi, nëse i përkushtohet dëgjimit të bisedave të tjerëve pos Allahut, nuk i mbetet dëgjim e as kuptimit të bisedave të Allahut, ashtu sikurse nëse anon kah dashuria e tjetërkujt pos Allahut nuk i anon zemra kah dashuria e Tij…

Burimi:Bekir Halimi

Në këtë kohë ka pak të atillë që...

loading...
"Në këtë kohë ka pak të atillë që mbështeten në Allahun e nuk punojnë por ka shumë që punojnë e nuk mbështeten në Allahun."
Muhamed Gazali

Burimi:Bekir Halimi

Ai që dëshiron...

loading...
Ai që dëshiron shoqërues Allahu i mjafton...
Ai që dëshiron argument Kurani i mjafton...
Ai që dëshiron këshillë vdekja i mjafton...
Atij që si mjafton asgjë atëherë zjari i mjafton...

Burimi:Bekir Halimi

O musliman e muslimane

loading...

Nëse dunjaja banon në zemrën e dikujt...

loading...
- Nëse dunjaja banon në zemrën e dikujt, atëherë ahireti do të largohet prej tij...

(Ebu Sulejman ed-Darani)

Burimi:Adem Ramadani

Kujt i duhet që të betohet...

loading...
Ibn Umeri r.a. tregon se Pejgamberi a.s. ka thënë: "Kujt i duhet që të betohet, atëherë ai ose duhet të betohet në Allahun, ose duhet të heshtë (dhe nuk duhet të betohet në asgjë tjetër përveçse në Allahun)."

ME RËNDËSI !!

loading...
ME RËNDËSI !!

I lajmerojme te gjithe vellezerit dhe motrat tona, se hoxha i nderuar Irfan Salihu, ne faqen e Facebook-ut nuk ka profil tjeter perveq ketij ketu https://www.facebook.com/Hoxha.Irfan.Salihu.

Koheve te fundit jane hapur shume faqe te reja me emrin e hoxhes te nderuar,prandaj u themi atyre qe i kane hapur ato, qe te kene frike Allahun dhe te mos identifikohen me emrin e hoxhes.
Hoxha jone, nuk ka asnje profil privat me emer tij.Hapja e ketyre faqeve e dijme qe ne shumicen e rasteve eshte per qellime te mira,por disa i shohim qe bejne edhe shfrytezimin e emrit te hoxhes tone te nderuar per te promovu faqet apo idete e tyre.
Hapja e ketyre faqeve,bene qe shume prej njerezve qe kane halle dhe deshirojne te pyesin hoxhen tone te nderuar,i parashtrojne pyetjet e tyre,ne keto faqe te rrejshme, te cilet kinse folin ne emer te fese, keqperdorin emrat e hoxhallareve tone.

Ketyre u themi - KENI FRIKE ALLAHUN dhe mos keqperdorni emrat e te tjereve, e sidomos hoxhallareve.
Hoxha Irfan Salihu NUK UA BENE HALLALL ketyre qe i kane hapur keto faqe dhe kerkon qe ato te mbyllen menjehere.

Disa faqe te rrejshme qe kerkojme te mbyllen,apo qe njerezit te largohen nga ato faqe:

1- https://www.facebook.com/pages/Hoxh%C3%AB-Irfan-Salihu/255424121211118

2- https://www.facebook.com/IrfanSalihu.Official

3- https://www.facebook.com/Salihu.Irfan?fref=ts

4- https://www.facebook.com/DrIrfanSalihu

5- https://www.facebook.com/HoxhIrfanSalihu

6- https://www.facebook.com/pages/Hoxh%C3%AB-Irfan-Salihu/323287747709569

7- https://www.facebook.com/hoxhairfansalihuuSHPERNDAJENI !Burimi:Të përfitojmë nga H. Irfan Salihu

Feja në duart e ekstremistëve...

loading...
"Feja në duart e ekstremistëve është si shpata në duart e të çmendurve".

Muhammed El-Gazali

Pallavramenti i Shqipërisë dhe seksialet turke

loading...


Fëmijët dhe të rinjtë duhet ruajtur dhe ndaluar prej ndjekjes së serialeve turke dhe kuvendit të Shqipërisë, sepse kanë mundësi të prishen moralisht. Njëra të mëson se si ta tradhëtosh gruan për një vajzë tjetër duke shëmbëllyer njëkohësisht nostalgji të ëmbël prej kësaj ngjarjeje dhe tjetra të mëson si të shpifësh, si të fyesh e si të tallesh me popullin. Prej shumë faktoreve që ndikojnë në prishjen e rinisë, unë me shumë përgjegjësi i kisha futur edhe këto dy faktor. Ndaj, ta ruajmë veten dhe të tjerët prej vërshimit të këtij lumi me fekale të llojllojta!

Burimi:Iljasa Salihu

Nëse dynjaja do të ishte e arit...

loading...
Fudajl Ibën Ijadi, rahimehullah, ka thënë:
"Nëse dynjaja do të ishte e arit por që përfundon e ahireti i baltës por që mbetet, duhet t'i jepet përparësi baltës që mbetet para arit që tretet...
E çka të themi kur kemi dynjanë baltë e ahiretin ari?!

Burimi:Bekir Halimi

Dimër mund të bëhesh, por assesi babë ose gjysh

loading...


Unë një dëshirë me ca nën kërkesa ia kisha kërkuar “Baba Dimrit”! Kurrë mos t’i gënjesh fëmijët se dhuratat janë prej teje; se ti je një babë që kujdesesh për fëmijët, sepse babai ose gjyshi nuk kujdeset njëherë në vit për fëmijët dhe nipat e tyre. Madje mos e përdhos mjekren dhe mos u masko se njerëzit e drejtë paraqiten pa maska, vetëm hajdutët, gënjeshtarët dhe mashtruesit paraqiten me maskë! Kjo është dëshira ime, nëse edhe këtë nuk mund të ma plotësosh, atëherë çfarë bamirësi na qenke ti?

Burimi:Iljasa Salihu

Mos e kërkoni vizën përmes njeriut, por njeriun përmes ndershmërisë!

loading...


Disa vajza që kanë vizë, së fundmi fatkeqësisht shihen se janë në krizë, edhe pse dikur lloji i këtyre vajzave shihej si shpëtuese prej krizave, natyrisht jo vetëm prej atyre financiare. Sot, nëse dikush këto vajza i kërkon, më shumë lihet përshtypja se viza po kërkohet përmes kërkesës së nuses dhe jo nusja si njeri me njerëzi fillimisht. Unë pajtohem me shqetësimin e këtyre vajzave, të cilët duan të duhen e dashurohen jo pse kanë vizë, por pse kanë diçka tjetër shumë me vlerë, që as nuk vëhet në krahasim me të pasurit vizë, porse unë jam vigjilent se këto vajza fatkeqësisht u rritën me krekosjen e vizës, madje shpesh edhe shiheshin si mospërfillëse të shumë gjërave, duke thënë se ne jemi me vizë, nesër do të kemi me shumicë shkues (msit) që do të na kërkojnë për nuse. Ndërsa në anën tjetër natyrisht se më dhimbsen se shumë sosh para se t’i kërkojnë si njerëz të mirë e të ndershëm, po i kërkojnë për vizë dhe kjo i bie sikur ta blesh një makinë, ngaqë paska regjistrim edhe një vitë dhe jo të interesohesh hollësisht për fuqinë dhe rregullsinë e makinës.

Burimi:Iljasa Salihu


Njeriu, djersitja dhe paratë

loading...

Njeriu i djersitur duhet të pastrohet, ndërsa paratë e djersitura nuk ka nevojë të pastrohen, sepse pas kësaj djersitjeje qëndron një njeri punëtor. Kurse paratë e padjersitura shihen se gjithnjë e më shumë kanë nevojë të pastrohen, por edhe pas pastrimit atyre parave dhe produkteve prej tyre u vjen era qelb!

Iljasa Salihu

Fluturimi i parë me aeroplan! - Mulla Hasan Masurica

loading...

Kur njerëzit hyjnë në jetën tonë...

loading...
Kur njerëzit hyjnë në jetën tonë, do të thotë se Zoti i ka dërguar për një arsye: ose të mësosh prej tyre, ose të jesh me ta deri në fund të jetës..!

Disa persona e mbajnë veten si...

loading...
Disa persona e mbajnë veten si të veçantë. Disa të tjerë, në heshtje, janë me të vërtetë të tillë !

Kurvat janë...

loading...

Kurvat janë e zeza e shoqërisë dhe kutërbimi i flliqësisë.

Shumëherë kurvat kanë shkatërruar...

loading...
Shumëherë kurvat kanë shkatërruar mbretëri dhe shtete duke shkaktuar luftëra me tradhtitë e tyre.

Një detal nga biografia e hoxhë Irfan Salihut

loading...


Para se të bëhem hoxhë, unë isha arëpunues - filigrani,
Kjo zeje nga e cila perfitova shumë;

-Për të arritë mjeshtërin e zanatit duhet mund, kohë dhe përkushtim.
Njejtë është edhe me diturinë dhe çështjet fetare.

-Mesova se kujdesi dhe preciziteti që kisha në zanat është shumë i rendësishëm edhe në fe, ashtu kanë nevojë për kujdes disa çështje fetare dhe ç'do detal të vendoset në vendin e vet.

-Mësova respektin ndaj më të vjetërit dhe ustallarëve ashtu siç duhet respektuar sod ulematë nga cilët vazhdimisht përfitojmë, dhe se me buzëqeshje e përfiton ç'do myshreri.

-Po edhe aty ku nuk shkonte puna me pincetë përdorja edhe çekanin.

Irfan SalihuBurimi:Valdet Kamberi

Doja të ulërisja atë që ndjeja, por...

loading...
Doja të ulërisja atë që ndjeja, por qëndrova në heshtje nga frika se nuk do të kuptohesha.

|Charles Bukowski|

Kurrë mos lejo që koka jote të varet poshtë...

loading...
"Kurrë mos lejo që koka jote të varet poshtë... Asnjëherë mos u dorëzo, mos u ndal dhe mos u brengos. Gjej një tjetër mënyrë. Dhe mos u lut kur bie shi nëse nuk lutesh kur dielli shkëlqen...!"

Në jetë njerëzit do të bëjnë shumë padrejtësi ,por...

loading...
Në jetë njerëzit do të bëjnë shumë padrejtësi ,por ti vazhdo të jesh i/e drejtë duke duruar, sepse gjithmonë kush duron shpërblehet nga Zoti dhe fiton !

S'ka gjë më të padrejtë se sa....

loading...
S'ka gjë më të padrejtë se sa të të marrë malli për dikë pa qenë kjo e ndërsjellë.

| Janush Vishnjevski |

Nuk mund të vazhdosh jeten tënde me zemërim në zemër

loading...
Nuk mund të vazhdosh jeten tënde me zemërim në zemër, duhet të mësosh të falësh tani dhe të ecësh përpara, ose gjithmonë do të ngelesh një 'Skllav i urrejtjes'...!

Urrejtja jote ndaj Fesë Islame...

loading...

Urrejtja jote ndaj Fesë Islame nuk e ndal Islamin!
  
Bekir Halimi

Rruga e mesatarisë

loading...


"Ai që ndjekë rrugën e mesatarisë, e madhëron atë që meriton madhërim, atë e do dhe miqëson dhe Hakut ja jep atë që meriton. Pra, e madhëron Hakun dhe mëshiron krijesat".
Ibën Tejmiu, rahimehullah

Burimi:Bekir Halimi

Nuk ka gjë të keqe të mbahen zogjtë në kafaz

loading...
"Nuk ka gjë të keqe të mbahen zogjtë në kafaz, me kusht që tu sigurohet ushqimi, pija dhe kushtet për mbijetesë."

Ibën Uthejmini rahimehullah

Burimi:Bekir Halimi

Shoku i keq dhe mushkonja

loading...

Për fat të keq, shoku i keq është sikurse mushkonja. Nuk e ndjenë, përveçse atëherë kur të thumbon.
  
Valdet Kamberi

Askush nuk mund të të bëhet më i huaj se...

loading...
Askush nuk mund të të bëhet më i huaj se njeriu që ke dashur dikur...!!

|Remarque|

Një kopësht vlerësohet nga lulet që ka, jo nga...

loading...
Një kopësht vlerësohet nga lulet që ka, jo nga gjethet që bien.Mësohu ta vlerësosh jetën nga buzëqeshjet,jo nga lotët...

Sakrifica e njeriut për...

loading...
Sakrifica e njeriut për të studiuar prodhon kulturë..!

|A.Çulaj|

Doja të kujtoja që të dashurosh do të thotë...

loading...
"Doja të kujtoja që të dashurosh do të thotë të jesh, të rrish dhe jo të zhdukesh për të parë a ka rëndësi tjetri për ty!"

| Charles Bukowski |

Të gjithë njerëzit dinë të japin këshilla dhe kurajo për...

loading...
Të gjithë njerëzit dinë të japin këshilla dhe kurajo për dhimbjen që nuk provojnë vetë.

|William Shakespeare|

I vetmi gabim i vërtetë...

loading...
I vetmi gabim i vërtetë është ai nga i cili nuk mëson asgjë.

|John Enoch Powell|

Duaje veten...

loading...
"Duaje veten, je personi me te cilin do kalosh gjithe jeten!

|Ramiz Karaeski|

Dashurohemi pas njerëzve të gabuar, sepse...

loading...
Dashurohemi pas njerëzve të gabuar, sepse njerëzit e duhur janë të zënë duke u dashuruar me njerëzit e gabuar...

Pse një mashkull nuk mund të jetë edhe i bukur edhe inteligjent?

loading...
"E dini pse një mashkull nuk mund të jetë edhe i bukur edhe inteligjent? Sepse do të ishte femër!"

| Albert Einstein|

Duhanpirja shkakton KANCER TË GOJES !

loading...


Duhanpirja shkakton KANCER TË  GOJES !

Kur ju pini duhan....realishtë ju e djegni veten, jo duhanin..

Mos e djeg veten.....

STOP duhanpirjes !


Burimi:Valdet Kamberi

Koha humbet në katër mënyra:

loading...
Koha humbet në katër mënyra:

1). Të mos bësh asgjë;
2). Të mos e bësh atë që duhet;
3). Të mos e bësh në kohën e duhur;
4). Të mos e bësh ashtu si duhet.

Valdet Kamberi

Mos ndërto shpresa të...

loading...

''Mos ndërto shpresa të hekurta me njerëz prej kartoni...''

Valdet Kamberi

A e keni ditur !?

loading...Syri njerëzorë është me fuqi analizuese 576 mega pixel .

Kornea janë indet e vetme që nuk kërkojnë gjak në trupin e njeriut por oksigjenin e nevojshem e merr nga ajri.

Allahu i Madhëruar thotë: ''Kjo është mirësi e Allahut, që ia jep atij që do, e Allahu është i zoti i dhuntisë së përsosur''. [Xhuma:4 ]


Burimi:Valdet Kamberi

Rrenacaku mendon se është...

loading...

Rrenacaku mendon se është njeriu më i sinqertë, sepse ai edhe veten e gënjen.
  
Valdet Kamberi

Kujdes nga mendjemadhësia

loading...


Mendjemëdhenjt janë njerëzit që më së paku kuptojnë, sepse zemrat i kanë të mbushura me iluzion, e kur t'ju vi e vërteta përmbyten.
Allahu, Fuqiplotë, thotë:
"Do ti largoj nga faktet e Mia ata që janë mendjemëdhenj".
Kurse njerëzit me kuptim më të madh janë njerëzit modest.
Shejh Abdul-Aziz Tarifi

Burimi:Bekir Halimi

Si ti fshijmë mëkatet?

loading...


Pas çdo namazi mundesh ti fshish mëkatet.

Si?

Pejgamberi sal-lallahu alejhi ve sel-lem thotë:
Kush pas çdo namazi lavdëron Allahun (subhanallah) 33 herë, falënderon Allahun 33 herë dhe madhëron Allahun (Allahu Ekber), e kështu bëhen 99 herë dhe e plotëson njëqindshin me: ska hyjni që meriton adhurim veç Allahut, i cili është i Vetëm dhe pa ortak, të cilit i takon pushteti dhe falënderimi dhe Ai është i gjithëmundshmi (la ilahe il-lallahu vahdehu la sherike lehu lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kul-li shejin kadir), i falen mëkatet edhe nëse janë sa shkuma e detit".
Muslimi


Burimi: Hoxhë Bekir Halimi

Viti i ri dhe bredhi; simbolet e paganizmit (besimeve të kota)

loading...


Viti i ri, po ashtu edhe bredhi, s’janë gjë tjetër veç së prej traditave të popujëve paganë, si shkak i injorancës së tyre ata i shpiken dhe i bën pjesë të riteve të tyre fetare.

Kjo ndodhi shumë vite para së të krishterët t’i praktikonin, pastaj, erdhën të krishterët dhe i përvetësuan dhe kështu vazhdoi praktikimi i tyre edhe në ditët tona.

Më llomin e dalë nga kjo humnerë u njollosën edhe disa myslimanë, ku iu bashkuan paganëve dhe të krishterëve në festimin e vitit të ri dhe vendosjes së bredhit!

Kjo festë dhe ky bredh, përveç së nuk ka të bëjë asgjë me islamin, fillet i ka thellë në p