Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Ali Asllani

Ali Asllani - Biografia

Ali Asllani - Biografia Lindi:1882,Vlorë Familja :intelektualësh. Shkollimi : mësimet fillore i mori në Vlorë,të mesmet në Janinë dhe të lartat(shkencat politiko-shoqërore dhe administrative) në Stamboll. Punoi: si administrator në Perandorinë Osmane,ministër,diplomat në qeverinë e Zogut,përkthyes në Institutin e Shkencave. Vdiq : 1966. ali asllani jeta,biografia,biografia dhe jeta e Ali Asllanit

Çka është poezia satirike ?

Çka është poezia satirike ? Poezia satirike kritikon dhe përqesh të metat e një njeriu ose të mbarë shoqërisë. Vjershëtari sulmon këto të meta, sepse janë të dëmshme për shoqërinë.  Satirën e shoqëron kurdoherë humori.  Satira mund të jetë : personale dhe shoqërore.   Poezi satirike kanë shkruar : H.Z.Kamberi, Ali Asllani Çajupi, Filip Shiroka, Fan S. Noli, etj. cka eshte poezia satirike, cfare eshte poezia satirike, poezi satirike, qka eshte poezia satirike, qka eshte poezi satirike, qfare eshte poezi satirike, ceshte poezia satirike, c'eshte poezia satirike, cfare eshte poezi satirike, cfare eshte satira, poezi satirike shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more