Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Pavarësia

28 Nëntori – Ditë e shenjtë arbërore - Ese për 28 nëntorin

Shkruar nga: Engjëll KOLIQI 


Si çdo popull, edhe ne kemi kremten tonë kombëtare. Bile mund të themi se Dita Jonë e Madhe – 28 Nëntori, është diçka më shumë se një kremte kombëtare, siç e kam thënë, jorastësisht, edhe në titull «DITA E SHENJTË ARBËRORE». Dikush që nuk e njeh mirë historinë tonë kombëtare, mund të pyes: pse?! Përgjigja është e shkurtër dhe shumë e qartë: sepse të mirat e rralla, kombit tonë të shumëvuajtur, por gjithmonë krenar, i kanë ardhur mu në këtë ditë.

28 Nëntori i parë arbëror ishte ai i vitit 1443, kur Kryeheroi Ynë, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, e ngriti për herë të parë në historinë e këtij kombi Flamurin me Shqiponjën Dykrenore dhe me yllin gjashtëcepësh në mes dy krenash, në Kalanë e Krujës, ku valoi plot 25 vjet. Gjergji, deri në vdekje luftoi me atë flamur në dorë dhe kurrë nuk diti për humbje. Ai flamur valoi i pamposhtur në Kalanë e Krujës dhe në kulla e kala të tjera arbërore, për 25 vjet, sa Kryeheroi Ynë udhëhoqi popullin dhe Shqipërinë.

Pas vdekj…

Vjershe per 28 nentorin nga Suhejla Topojani - Kaçanik

28 Nëntori

Shumë zemra rënkonin
Shumë lotë pikonin
Shumë fëmijë u vranë
Vetëm se ishin shqiptarë.

Tani erdhi paqja
Tani erdhi liria
Gëzohemi të gjithë
Se erdhi Pavarësia.

Mirë se erdhe Pavarësi
Mirë se erdhe 28 Nëntor
Jemi të gëzuar të gjithë
Të bashkuar e unik

Vjershe apo poezi nga Suhejla Topojani - Kaçanik


vjersha per 28 nentorin,28 nentori vjersha shqip,vjersha dhe poezi per 28 nentorin,28 nentori poezi shqip,vjersha te bukura per 28 nentorin,pavaresine e Shqiperise,shqipnise,

Kur u shpall Pavarsia e Kosoves ?

Kur u shpall Pavarsia e Kosoves ?

Pavarësia e Kosovës u shpall më 17 shkurt 2008 në Parlamentin e Kosovës.
Kur u shpall Pavarsia e Kosoves ?,kur u be shpallja  e pavaresise se KOSOVES,ne cilin vit u be shpallja  e pavaresise se Kosoves,ne cilen dite u shpall Pavaresia e Kosoves

Pavarësia - vjershë nga Burbuqe Durguti

Pavarësia - vjershë nga Burbuqe Durguti

Pavarësi oj pavarësi
Sa shpejt na erdhe ti
17 shkurti është festa jonë
Të festojmë përgjithmonë

Amerikë të priftë e mbara
Zemrat tona krenare
Bush e Klinton qofsh i gëzuar
Shqiptarët kanë për t'iu kujtuar


vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,pavarsine,pavaresine,pavarsine e Kosoves,Pavaresine e Republikes se Kosoves,vjersha per shpalljen e pavaresise,pavaresia vjersha shqip,vjersha per pavaresi,pavaresia,pavaresia dhe vjersha,vjersha shqip per pavarasi

Pavarësia e Kosovës - vjershë nga Agon Stublla

Pavarësia e Kosovës -  vjershë nga Agon Stublla
Muaji më i shenjtë Në vendin tim Është muaji shkurt Me datën 17 për respektim
Se kjo ditë është e bukur Për shumëkë në jetë Se Kosova e robëruar Fitoi pavarsinë e vet
Këtë pavarësi Nuk do e harroj Kudo që të jem Do ta kremtoj....
vjersha per pavarsi, vjershe per pavarsine e Kosoves, vjershe per pavarsine, vjersha per pavarsi, poezi per pavarsi, pavarsia e Kosoves vjershe, Kosova Pavaresi vjershe, vjersha per pavarsi

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more