Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Monolog

Dialogu dhe Monologu

Në veprën dramatike kompozicioni është më i ndërlikuar.  Aty mbizotëron dialogu dhe monologu , si formë e të shprehurit të aktorit. Dialog është bashkëbisedimi që zhvillohet ndërmjet dy personazheve, ndërsa monolog quhet biseda që e zhvillon një personazh duke folur me vetveten ose që u drejtohet lexuesve, dëgjuesve a shikuesve në një shfaqje teatrale.  cka eshte monologu,cfare eshte monologu,cka eshte dialogu,monologu shqip,monolgu shqip,cfare eshte dialogu,dialogu shqip,monologu shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more