Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Homonimet

Çka janë antonimet, sinonimet dhe homonimet ?

Çka janë antonimet, sinonimet dhe homonimet  ? Antonimet janë fjalë, të cilat kanë kuptim të kundërt me njëra-tjetrën :   shembuj: mëngjes – mbrëmje; dita - nata,  keq- mirë, bukuri- shëmti  etj Sinonimet janë fjalë, të cilat shkruhen ndryshe, por që kanë kuptim të njëjtë me njëra-tjetrën:  shembuj : i brengosur – i merakosur;  brenge- gajle, vështrim-shikim etj. Homonimet janë fjalë që shkruhen ose shqiptohen njësoj, por që kanë kuptim të ndryshëm: akrep (kafshë e vogël helmuese, e zezë) – akrep  shigjetëzat që rrotullohen në orë).  cka jane antonimet, cka jane sinonimet, cka jane homonimet, cfare jane homonimet, ceshte homonimi, ceshte sinonimi, ceshte antonimet, cfare jane antonimet, cfare jane sinonimet, sinonimet shqip, antonimet shqip, sinonime shembuj, antonime shembuj, homonime shembuj, qka eshte homonim, qka eshte antonim, qka jane antonimet, qka jane homonimet, qka jane sinonimet  

Çka janë homonimet

                Çka janë homonimet Homonimet janë fjalë që shkruhen ose shqiptohen njësoj, por kanë kuptime të ndryshme. Kështu p.sh. bankë quajmë një institucion financiar që merret me administrimin e parasë, po bankë quajmë edhe tryezat e nxënësve në shkollë; po kështu akrep quajmë një kafshë të vogël helmuese, me ngjyrë të zezë me këmbë nyja - nyja, por akrep quajmë edhe secilën nga shigjetëzat që rrotullohen në fushën e sahatit per të treguar orën. Qka jane homonimet,cfare jane homonimet,shembuj homonime,homonimi, qka eshte homonimi, cfare eshte homonimi,cka eshte homonimi çka eshte homonimi,kuptimi I homonimeve,domethnja e homonimeve,shembuj homonimet,homonimi kuptimi,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more