Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Kurani

Një shkencëtar gjerman vërteton një mrekulli në Islam

Një raport për pikënisjën e njeriut dhe ringjalljën pas vdekjës.
Kur’ani dhe shumë hadithe të Muhammedit a.s.flasin për shumë ngjarje dhe fakte të shkencës së trupit të njëriut, natyrës, etj., te cilet me hulumtimet e sotmë moderne zbulohën dhe vërtetohen. Padyshim, ekzistojnë ende shumë shenja tjera të cilat me teknologjinë e ardhshme do të vërtetohen.
Allahu xh.sh. ka thënë: Sure 41/53
Ne do tíu bëjmë atyre të mundshme që të shohin argumentet tona në horizonte dhe në veten e tyre deri që tíu bëhet e qartë se ai (Kuríani) është i vërtetë. A nuk mjafton që Zoti yt është dëshmitar për çdo gjë?
Dhe në Surën 6/21
I ndëruar lëxues, në raportin e ardhshëm do të gjeni vërtetime të reja që
Kush është më mizor se ai që ndaj All-llahut shpif gënjeshtra apo ka përgënjeshtruar faktet e Tij? S‘ka dyshim, shpifësit dhe gënjeshtarët nuk kanë shpëtim.
konfirmojnë se Muhammedi (a.s.) është i dërguari i Zotit dhe ne njerëzit nuk duhet të injorojnë rrugën dhe mësimet e tij.
Kërbishti,…

Kurani lexohet per 5 shkaqe

Kurani lexohet per 5 shkaqe

Dijetaret kane thene: Kurani lexohet per 5 shkaqe dhe lexuesit te Kuranit do ti jepet aq sa ka bere nijet.
Qellimet e leximit te Kuranit:
1- Arritja e shperblimit. Me leximin e Kuranit arrihet shperblimi i vendosur nga Allahu.
2- Lutja e Allahut me ajetet qe lexon. Ne ajetet qe lexojme ka lutje ndaj me leximin e tyre arrihet lutja e Allahut.
3- Kerkimi i sherimit. Ne kuran ka ajete te shumta te cilat jane sheruese, madje i gjithe Kurani eshte sherim.
4- Arritja e dijes nepermjet leximit te Kuranit. Padyshim qe Kurani eshte deti i dijes me ane te tij njohim Allahun dhe fene e Tij.
5- Punimi me ate te cilen lexon ne kuran. Dhe kjo eshte nje nga qellimet me madhore sepse Kurani eshte zbritur per te punuar me te.
Shejh Islam thote: kush e lexon kete kuran duke kerkuar te verteten do ti qartesohet.

Hoxhe: Bledar Haxhiu

TRE PYETJE PËR ATEISTËT (PABESIMTARËT)

TRE PYETJE PËR ATEISTËT (PABESIMTARËT)
1. Kush krijoi asgjënë (apo ajo ekzistonte gjithëherë?)

Sigurisht që një hapësirë aq e madhe siç është Universi duhet të ketë patur ndonjë paraardhës? Ose nuk pati aspak paraardhës? Sido që të jetë, hapësira e Universit nuk u gjet aty vetë, rastësisht.
Ne besimtarët besojmë që All-llahu e krijoi atë.

2. Kush krijoi materien (prej asgjësë?)

Po e supozojmë që hapësira që folëm në pikën e parë ka ekzistuar. Po prej saj si u krijua e gjithë ajo masë e materieve të ngurta që formojnë planetet, yjet dhe trupat tjerë qiellorë? Keni përgjigje për këtë?

3. Kush krijoi jetën e parë (a thua ajo u krijua nga materia e pajetë?)

A thua prej materies së pajetë do të mund të ngjallej jeta e parë? Cilat ishin qelizat e para që funksionuan? U bë veza ose pula e para?

Për ne besimtarët është shumë qartë. Kjo s’mund të ndodhte pa komandën e të Lartmadhëruarit Zot.

Edhe diçka, përgjigja e "vezës ose pulës" gjendet në Kur'an:

35:11. All-llahu

Kurani ne gjuhen shqipe (Shkarko)

Kurani ne gjuhen shqipe (Shkarko)
Kurani ne gjuhen shqipe per ta shkarkuar kliko ketu


Postime të ngjashme:

Komentimi i enderrave

Falja e namazit

Kurani ne gjuhen shqipe, kuran shqip, shkarko kuranin shqip, kurani ne gjuhen amtare, suret e kuranit, komentimi i kuranit, ajetet e kuranin ne gjuhen shqip, shkarko kuranin, shkarko shqip kuranin,kurani ne shqip, ajetet e kuranit ne shqip, fjalet e kuranit ne shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more