Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Bajrami. Show all posts
Showing posts with label Bajrami. Show all posts

SUNNET I HARRUAR NE BAJRAM ...Transmeton Ibn Maxhe ne sunenin e tij nga Ebu Seid el Huderi se

" Pejgamberi alejhi selam nuk ka fale asgje para bajramit, por kur kthehej ne shtepi ( nga xhamija ) i falte dy rekate ."

Ibn Haxheri ne Fethul Bari tha se vargu i transmetuesve eshte i mire hasen.
Hakimi tha se eshte sahih dhe se ky eshte nje sunnet madheshtor.
Busajriu ne Zevaid tha se eshte hadith Hasen.
Ibn el Mulekkan tha se zingjiri i transmetuesve eshte i mire.
El Munaui ne Sher te Xhamius Sagir tha se eshte i mire - hasen.
Shejh Albani poashtu tha se eshte hadith hasen sahih.

Duke e pare kete hadith, themi se duhet ta ngjallim kete sunnet ne shtepijat tona.Mos t'i harrojme keto dy rekate pas namazit Bajramit.

Allahu na e mundesofte gjithmone te jemi ringjalles te mesimeve te Pejgamberit tone te dashur Muhamedit alejhi selam.

ME FAT JU QOFTE FITER BAJRAMI !
Burimi:Të përfitojmë nga H. Irfan Salihu
 


Transmeton Ibn Maxhe ne sunenin e tij nga Ebu Seid el Huderi se

" Pejgamberi alejhi selam nuk ka fale asgje para bajramit, por kur kthehej ne shtepi ( nga xhamija ) i falte dy rekate ."

Ibn Haxheri ne Fethul Bari tha se vargu i transmetuesve eshte i mire hasen.
Hakimi tha se eshte sahih dhe se ky eshte nje sunnet madheshtor.
Busajriu ne Zevaid tha se eshte hadith Hasen.
Ibn el Mulekkan tha se zingjiri i transmetuesve eshte i mire.
El Munaui ne Sher te Xhamius Sagir tha se eshte i mire - hasen.
Shejh Albani poashtu tha se eshte hadith hasen sahih.

Duke e pare kete hadith, themi se duhet ta ngjallim kete sunnet ne shtepijat tona.Mos t'i harrojme keto dy rekate pas namazit Bajramit.

Allahu na e mundesofte gjithmone te jemi ringjalles te mesimeve te Pejgamberit tone te dashur Muhamedit alejhi selam.

ME FAT JU QOFTE FITER BAJRAMI !
Burimi:Të përfitojmë nga H. Irfan Salihu
 

Namazi

Syzat