Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Fadil Maloku. Show all posts
Showing posts with label Fadil Maloku. Show all posts

Një popull i një vendi që nuk e respekton vetën

Një popull i një vendi që nuk e respekton vetën, ai nuk e meriton respektin e askujt! E aq më pak të miqëve shpëtimtarë!?
Fadil Maloku
Një popull i një vendi që nuk e respekton vetën, ai nuk e meriton respektin e askujt! E aq më pak të miqëve shpëtimtarë!?
Fadil Maloku

Dje në Tiranë...thash se;" Vetëkontrolli si një “polic i brendshëm”social ka një meritë të padiskutueshme në ruajtjen dhe konservimin e tipareve apo urtësisë sonë për të gjykuar drejtë dhe pa emocione si ngjarjet, ndodhitë po edhe proceset delikate dhe gjithë përvojën e të menduarit social e kulturor të periudhës së tranzicionit..."

Fadil Maloku


" Vetëkontrolli si një “polic i brendshëm”social ka një meritë të padiskutueshme në ruajtjen dhe konservimin e tipareve apo urtësisë sonë për të gjykuar drejtë dhe pa emocione si ngjarjet, ndodhitë po edhe proceset delikate dhe gjithë përvojën e të menduarit social e kulturor të periudhës së tranzicionit..."

Fadil Maloku

JA NJË TIPOLOGJI SOCIOLOGJIKE PËR KLASAT KOSOVARE!Nëse gjykojmë sociologjikisht, mund të themi se në Kosovë, tani për tani mund të identifikojmë disa tipe klasash:
 

1. Klasën e lartë (të gjithë punëdhënësit/biznismenët e mëdhenjë klientelist të partive politike/ dhe politikajt që u pasuruan përmes privatizimit dhe zhvatjes së tenderëve, pra elitave që aktualisht zotrojnë apo kontrollojnë drejtpërdrejt burimet e prodhimit, këmbimit, por edhe të kontrabandimit…!?);
 

2. Klasën e mesme (që MUNGON akoma….!!!);
 

3. Klasën punëtore (që janë kyqur drejtpërdrejt punët më të rënda prodhuese ose punë fizike... por që akoma mrizon si pasojë e indiferencës së SINDIKATAVE).
 

4. Klasën e fshatarësisë (që merren me lloje minore tradicionale të prodhimit bujqësor!)
 

5. Klasën e kotësisë( ku mbi 35 mijë familje, apo 182 mijë anëtarë për çdo ditë të Zotit varën nga asistenca sociale/me 40/80 euro në muaj!!!
 

6. Klasën e të papunëve (ku nga 508.100 qytetarë që janë të aftë për punë, 44.9% janë papunë!!!)
 

7. Klasën... e të AMNISTUARËVE, kur të hyjë në fuqi ligji!

Prof: Fadil Maloku
Nëse gjykojmë sociologjikisht, mund të themi se në Kosovë, tani për tani mund të identifikojmë disa tipe klasash:
 

1. Klasën e lartë (të gjithë punëdhënësit/biznismenët e mëdhenjë klientelist të partive politike/ dhe politikajt që u pasuruan përmes privatizimit dhe zhvatjes së tenderëve, pra elitave që aktualisht zotrojnë apo kontrollojnë drejtpërdrejt burimet e prodhimit, këmbimit, por edhe të kontrabandimit…!?);
 

2. Klasën e mesme (që MUNGON akoma….!!!);
 

3. Klasën punëtore (që janë kyqur drejtpërdrejt punët më të rënda prodhuese ose punë fizike... por që akoma mrizon si pasojë e indiferencës së SINDIKATAVE).
 

4. Klasën e fshatarësisë (që merren me lloje minore tradicionale të prodhimit bujqësor!)
 

5. Klasën e kotësisë( ku mbi 35 mijë familje, apo 182 mijë anëtarë për çdo ditë të Zotit varën nga asistenca sociale/me 40/80 euro në muaj!!!
 

6. Klasën e të papunëve (ku nga 508.100 qytetarë që janë të aftë për punë, 44.9% janë papunë!!!)
 

7. Klasën... e të AMNISTUARËVE, kur të hyjë në fuqi ligji!

Prof: Fadil Maloku


Namazi

Syzat