Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Zbulime-Shpikje

11 zbulime më të panevojshme

Zbulimet që janë krijuar nga idetë e njerëzve, ndihmojnë që të jenë më të dobishme për njerëzit. Por këto zbulime poshtë edhe më shumë e kanë vështirësuar jetesën. 1. Shtypësi Ctrl+Alt+Delete 2. Rroba tharëse mbi veturë 3. Ndezja e cigares me energji të diellit 4. Mbajtës i letrave tualeti në kokë 5. Ndihmës për lyerjen e buzëve 6. Lyrës të bukës 7. Këpucë me çadër 8. Lopata zvicerane, 9 në 1 9. Ftohës të makaronave 10. Çadër për trupi 11. Ujë dietale

Tesla zbuloi baterinë që furnizon me energji shtëpinë

Kompania amerikane Tesla zbuloi bateritë që mund të furnizojnë me energji shtëpitë dhe bizneset, të quajtura Powerwall. Këto bateri grumbullojnë energjinë diellore dhe e përdorin atë për të furnizuar shtëpitë. Powerwall lidhet me panelet diellore dhe merr energji prej tyre. Bateria mund të furnizohet edhe me energji elektrike gjatë natës, në rastet kur normat e energjisë janë të ulëta. Powerwall ka mjaftueshëm kapacitet për të furnizuar me energji një shtëpi të tërë. Bateritë ofron në dy modele, një me cikël javor 10 kWh dhe modeli tjetër me cikël ditor 7 kWh. Ju mund të instaloni disa bateri njëkohësisht në shtëpinë tuaj (deri në nëntë bateri). Bateritë kanë 10 vjet garanci. Modeli me kapacitet 10 kWh kushton 3500 dollarë dhe rekomandohet si burim energjie rezervë, ndërsa modeli 7 kWh kushton 3000 dollarë dhe rekomandohet për përdorim të përditshëm. Bateritë mund t’i porosisni në faqen ueb të kompanisë dhe do të shiten nga distributorët nga fundi i sezonit të verë

NGA KARVANI I ZBULUESVE MUSLIMANË

Dy inxhiniere nga Gaza Iman Shejh 22 vjeçe e diplomuar ne inxhinierinë kompjuterike dhe Xhihad ebu Shakreh 22 vjeçe e diplomuar ne inxhinierinë elektrike, i sjellin botës me zbulimin e tyre syze që flasin për të verbër. Aparati funksionon për t’ia tërheqë vërejtjen të verbërit nga pengesat e rrugës, udhëzimin e tij drejte anës së saktë, leximin e mesazheve të celularit automatikisht, njohjen e të hollave pa e ndihmuar askush, apo shoqërimin nga ndokush gjatë shetitjes. Ato janë që krenohemi para të tjerëve. Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi  

Dy gjenitë Aisha nga Egjipti dhe Angela nga Kina !

Mirë që nuk qëlloj fati të jetojë në Kosovë Aisha, sepse jo që do ta bënte këtë zbulim mahnitës në këtë moshë, por do ti ndalohej shkollimi tërësishtë nga hajvanati ,pikërisht për shkak të stilit të veshjes së saj ! Sa çmenduri !        

Inxhinierët e xhamive në Lindjen e Mesme, 500 vjet para shkencës moderne

Së paku ky është titulli që ka vendosur revista më e madhe evropiane, Der Spiegel, në lidhje me zbulimet e fundit në arkitekturën e disa prej xhamive në Lindjen e Mesme, veçanërisht në Iran dhe Turqi. Deri më sot shumë nga dekorimet brenda xhamive janë dukur si punime normale dhe mbase si punime që nuk kanë ndonjë rëndësi të veçantë. Por kjo tezë mund të vlente deri para 30 vjetësh, kur matematicienti britanik, Roger Penros (1974), zbuloi disa dizajne të ndryshme me fraktale dhe nga dega e quasi-kristaleve. Ky zbulim ua lehtësoi dy studiuesve nga Havardi, Peter Lu dhe Paul Steinhardt, që të shohin se punimet në disa xhami të ndërtuara gjatë civilizimit islam dhe osman të kishin të njëjtat punime si zbulimet e vetëm para 30-vjetëve.

Kush e zbuloi metanin ?

Kush e zbuloi metanin ? Metanin e zbuloi Kont Aleksandro Gjuzepe Antonio Anastasio Volta në vitin 1776-77 kush e zbuloi metanin,cili e zbuloi metanin,kush beri zbulimin e metanit,

Kush e shpiku lojën e basketbollit ?

Kush e shpiku lojën e basketbollit ? Lojën e basketbollit apo basketbollin e shpiku apo zbuloi Xhejms Najsmith (James Naismith) në vitin 1891. Xhejms Najsmith (James Naismith) ishte një instruktor apo mësues i edukatës fizike. kush e shpiku basketbollin,kush e zbuloi basketbollin,ne cilin vit u zbulua basketbolli,kur u zbulua basketbolli,

Kush e ka zbuluar protonin ?

Kush e ka zbuluar protonin ? Protonin e ka zbuluar më 1919 Ernest Rutherford - i kush e zbuloi protonin,cili e beri zbulimin e protonit,kush e beri zbulimin e protonit,cili e zbuloi protonin

Zbulime muslimane që ndryshuan botën(për optikën)

Zbulime muslimane që ndryshuan botën. Optika – Shumë nga zbulimet që kanë të bëjnë me optikën vijneë nga bota muslimane. Rreth vitit 1000 al-Hatiham ka vërtetuar se njerëzit shohin objektet nga reflektimi që bën drita në to dhe shkon te syri i tyre. Me atë ai ka zbuluar teoritë e Euklidit dhe Ptolomejit të cilët kanë menduar se vet syri i njeriut emiton dritën.

Kush e ka zbulu Amerikën - Kush e zbuloi Amerikën ?

Kush e ka zbulu Amerikën - Kush e zbuloi Amerikën ? Ameriken e ka zbulu Kristofor Kolombo por ka mendu apo ka qene i bindur se e kishte zbuluar Indine keshtu ai vdiq pa fame.  Me vone Ameriko Vespuqi vertetoi se keto vende nuk ishin te Indise por ishin toka te reja dhe keshtu kontinenti mori emrin e tij por ne shenje respekti per Kristofor Kolombon nje shteti te Amerikes Jugore e pagezoi me emrin KOLUMBI cili e zbuloi ameriken,kush e zbuloi kontinentin e Amerikes,Amerika zbulimi i saj,

Cilët e kanë zbuluar filmin ?

Cilët e kanë zbuluar filmin ? Filmin e kanë zbuluar vëllezërit Lymier në Francë më 1895. Cilët e kanë zbuluar filmin ,kush e zbuloi filmin,filmi nga kush u zbulua,ne cilin vit u zbulua filmi,kur u zbulua filmi,filmi dhe zbulimi i tij,kur ndodhi zbulimi i filmit,filmi dhe zbulimi

Kush e zbuloi sistemin periodik të elementeve ?

Kush e zbuloi sistemin periodik të elementeve ? Sistemin periodik te elementeve e zbuloi  Dimitrij Mendeleev në vitin 1869. Kush e shpiku sistemin periodik te elementeve kimike,sistemi periodik kur u shpik,ne cilin vit u zbulua sistemi periodik i elementeve,kush e zbuloi sistemin periodik te elementeve

Kush i zbuloi rrymat e aktivitetit të zemrës ?

kush i shpiku  Kush i zbuloi rrymat e aktivitetit të zemrës ? Rrymat e aktivitetit të zemrës i zbuloi Augustus Desiere Ëaller (1856-1922) në vitin 1889.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more