Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Ekzaminimi. Show all posts
Showing posts with label Ekzaminimi. Show all posts

Ekzaminimi i kornesë bëhet me :


Ekzaminimi i kornesë bëhet me :

a.    Oftalmoskop
b.    Biomikroskop
c.    Dritë të mjaftushme, llupë zmadhuese dhe biomikroskop

Ekzaminimi i kornesë bëhet me :

a.    Oftalmoskop
b.    Biomikroskop
c.    Dritë të mjaftushme, llupë zmadhuese dhe biomikroskop

Te kornea ekzaminohet :


Te kornea ekzaminohet :

a.    Forma dhe madhësia
b.    Tejdukshmeria, lagështia, sensibiliteti
c.    Të gjitha

Lexo më shumë:Kornea

 

Te kornea ekzaminohet :

a.    Forma dhe madhësia
b.    Tejdukshmeria, lagështia, sensibiliteti
c.    Të gjitha

Lexo më shumë:Kornea

 

Ekzaminimi i fundusit të syrit bëhet me :


Ekzaminimi i fundusit të syrit bëhet me :

a.    Biomikroskop
b.    Anomaloskop
c.    Oftalmoskop, panretinoskop

Ekzaminimi i fundusit të syrit bëhet me :

a.    Biomikroskop
b.    Anomaloskop
c.    Oftalmoskop, panretinoskop

Për ekzaminim të pacientit me sëmundje të syrit nevojitet :


Për ekzaminim të pacientit me sëmundje të syrit nevojitet :

a.    Ndriçimi fokal, dhoma e errët dhe llupa zmadhuese
b.    Drita difuze
c.    Asnjëra

Për ekzaminim të pacientit me sëmundje të syrit nevojitet :

a.    Ndriçimi fokal, dhoma e errët dhe llupa zmadhuese
b.    Drita difuze
c.    Asnjëra

Namazi

Syzat