Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Ari. Show all posts
Showing posts with label Ari. Show all posts

Ja cilat vende kanë rezervat më të mëdha të arit?

 Ja cilat vende kanë rezervat më të mëdha të arit?

Vendet që janë superfuqi ekonomike janë edhe vendet që kanë rezervat më të mëdha të arit.

SHBA'të, Gjermania, Italia, Franca dhe Kina janë pesë vendet që qëndrojnë në krye të listës.
Ndërsa, sa i takon rajonit tonë Greqia është në krye me një rezervë prej 112 ton ar duke qenë e 33 në botë.
Më pas vjen Bullgaria me 40 ton, e 48 në botë, Serbia e 62-ta me 16 ton, Maqedonia e 77'ta me 6 ton dhe Sllovenia e 90-ta me mbi 3 ton.
Bosnja është e 93-ta në botë sa i takon renditjes për rezervat e metalit të çmuar me 3 ton, kurse vendi ynë është në vendin e 99'të me vetëm 1.6 ton ar.
Në listën e 100 vendeve me rezervat më të mëdha të arit, sa u takon institucioneve financiare, rezervat më të mëdha i ka FMN.

 Ja cilat vende kanë rezervat më të mëdha të arit?

Vendet që janë superfuqi ekonomike janë edhe vendet që kanë rezervat më të mëdha të arit.

SHBA'të, Gjermania, Italia, Franca dhe Kina janë pesë vendet që qëndrojnë në krye të listës.
Ndërsa, sa i takon rajonit tonë Greqia është në krye me një rezervë prej 112 ton ar duke qenë e 33 në botë.
Më pas vjen Bullgaria me 40 ton, e 48 në botë, Serbia e 62-ta me 16 ton, Maqedonia e 77'ta me 6 ton dhe Sllovenia e 90-ta me mbi 3 ton.
Bosnja është e 93-ta në botë sa i takon renditjes për rezervat e metalit të çmuar me 3 ton, kurse vendi ynë është në vendin e 99'të me vetëm 1.6 ton ar.
Në listën e 100 vendeve me rezervat më të mëdha të arit, sa u takon institucioneve financiare, rezervat më të mëdha i ka FMN.

Namazi

Syzat