Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Ndihma e pare

Çka kuptojmë me ndihmë urgjente mjekësore ?

Me ndihmë urgjente mjekësore kuptojmë zbatimin e ndihmës mjekësore në vendin e ngjarjes të të sëmurit apo të të lënduarit, gjatë transportit si dhe në institucionin shëndetësor përkatës, me qëllim të menjanimit të drejtpërdrejtë të shkaktarëve të rrezikut, që e keqësojnë gjendjen shëndetësore të sëmurit ose të lënduarit. Çka kuptojmë me ndihmë urgjente mjekësore ?, qka eshte ndihma urgjente mjekesore, ndihma urgjente definiconi,urgjenca ne mjekesi,mjekesia dhe urgjenca,

Rëndësia dhe nevoja për njohjen e dhënjes së ndihmës së parë

Rëndësia dhe nevoja për njohjen e dhënjes së ndihmës së parë Ndihma e parë Ndihma e parë është një kompleks procedurash e masash me të cilat shpëtojmë jetën ose shëndetin e njeriut të lënduar apo të atij që ka pësuar ndonjë fatkeqësi. Këto veprime zbatohen në vendin ku ka ndodhur fatkeqësia ose në vendin më të afërm të ngjarjes. Qëllimi i dhënjes së ndihmës së parë është që i lënduari të dërgohet sa më parë dhe në gjendje sa më të mirë në ndihmën medicinale, gjegjësisht në mjekim tek enti shëndetësor më i afërm. Nëse ndihmën e jep peroneli medicinal, atëherë kjo është ndihmë e parë profesionale, ndërsa nëse e jep personi joprofesiona1, atëherë kjo është ndihmë e parë joprofesionale apo laike. Këtë lloj të dytë të dhënjes së ndihmës së parë duhet ta njohin miliona njerëz.Çdo njeri i kulturuar duhet të dijë të japë ndihmën e parë, në radhë të parë t’i japë vetëvetes, në formë të vetëndihmës, ose shokut të vet, në formë të ndihmës reciproke. Posedimi i njohurive e

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more