Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Fusha primare motorike. Show all posts
Showing posts with label Fusha primare motorike. Show all posts

Fusha primare motorike (area 4 sipas Brodmanit) përfshin:Fusha primare motorike (area 4 sipas Brodmanit) përfshin:

a) të tretën e pasme të lobulus paracentralis dhe pjesën më të madhe të gyrus postcentralis

b) dy të tretat e përparme të lobulus paracentralis dhe pjesën më të madhe të gyrus precentralis

c) lobulus paracentralis dhe pjesët e pasme të gyrus frontalis superior, medius dhe inferior


Fusha primare motorike (area 4 sipas Brodmanit) përfshin:

a) të tretën e pasme të lobulus paracentralis dhe pjesën më të madhe të gyrus postcentralis

b) dy të tretat e përparme të lobulus paracentralis dhe pjesën më të madhe të gyrus precentralis

c) lobulus paracentralis dhe pjesët e pasme të gyrus frontalis superior, medius dhe inferior

Namazi

Syzat