Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Rrjeti kompjuterik

Historiku i Internetit

Rrjeti kompjuterik eksperimental për herë të parë u paraqit në vitin 1969 nga Agjencioni për projekte hulumtuese të avancuara të mbrojtjes DARPA ( Defence Advanced Research Project Agency ) në SHBA.   Ky rrjet mundësonte lidhjen e kompjuterëve me sisteme të ndryshme operative dhe prodhuese të ndryshëm.   Ishte menduar që të përballonte sulmet ushtarake eventuale mbi SHBA-në dhe për këtë arsye ishte një rrjet i kompjuterëve të instutucioneve ushtarake.  Më vonë u zgjerua edhe me kompjuterë universitetesh dhe të instutucioneve shkencore dhe u quajt ARPANAET ( Advanced research project agency network ).   Ky rrjet shumë shpejt kaloi edhe në përdorim publik në gjithë SHBA-në dhe në Evropë mbijetoj deri në vitin 1990. internet historiku, historia e internetit, internet historikum historiku i internetit,internet historia

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more