Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Anatomia

Çka është Injektimi?

Injektimi është futja e masave te ndryshme në organet tubulare (vazat, kanalet ... etj.) dhe pas kësaj bëhet ose preparimi ose ndriçimi, domethënë pregatitja e preparateve transparente të shnderritshëm duke i futur organet ne lëngjet që kanë indeks reflektimi drite të barabartë me to, ose korrozionin d.m.th pregatitja e mulazheve të sistemeve tubulare; për këtë qellim, organet që janë të mbushur me masë të ngrirëshme, futen në acide ose baza të forta që e zhdukin indin e organeve dhe lënë të paprekur masën e ngrirë, e cila ka marrë formën e vazave ose të kanaleve, ose roentgenografia – domethënë filmi roentgenologjik i organit, sistemet tubulare të të cilit janë të mbushur me masë kontraste; qka eshte Injektimi ,Cka eshte Injektimi ,ceshte Injektimi ,cfare eshte Injektimi ,qeshte Injektimi ,definicioni Injektimi , perkufizimi Injektimi ,shpjegimi Injektimi ,qka kuptojm me Injektim , qka nenkuptojm me Injektim ,nenkuptimi Injektim ,kuptimi i fjales Injektim

Kuizi ''Muret e kanalit inguinal''

  Ky eshte nje kuiz i shkurte rreth mureve te kanalit inguinal.Pra testoni veten se sa dini rreth mureve te kanalit inguinal ose anatomise se kanalit inguinal. Luani kete kuiz duke klikuar ketu kanali inguinal kuiz,kuiz nga anatomia, anatomia kuiz, muret e kanalit inguinal, kanali inguinal shqip, kuiz anatomia shqip

Ku ndodhet me lokacion dhe çfarë funksione ushtron palca e zgjatur (medula oblongata) ?

Ku ndodhet me lokacion dhe çfarë funksione ushtron palca e zgjatur (medula oblongata) ? Palca e zgjatur (medulla oblongata) ndodhet ndërmjet urës (pons) dhe palcës kurrizore. Ka funksion përcjellës sepse nëpër të kalojnë të gjitha rrugët ngjitëse (ndijore) e zbritëse (motore) si dhe ka funksion reflektor.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more