Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Poezi per gjyshen

Poezi per gjyshen shkruar nga Ersilja Çeli

Gjyshes
Kur isha e vogël, Kisha një gjyshe, Më puthte, më perkëdhelte, Më ushqente si dallëndyshe.
Më tundëte krevatin, Më vinte  në gjumë, Ëmbël më këndonte, Më thosh të dua shumë.
Syçkat më mbylleshin, Ngadalë e ngadalë, Në vesh më tingëllonte Një ninull, një përrallë.
Vitet si kaluan, Ikën me të shpejtë!… Dhe gjyshen e dua Ta kem pranë për jetë.
Nga gjyshja ime Kam mësuar gjithçka, Vath në vesh i kam Këshillat që më dha.
Poezi per gjyshen,vjersha per gjyshen,vjershe per gjyshen

Poezi apo vjershë për gjyshen

Gjyshja

Që nga sot për mua
M'duket e rëndë jeta
Gjyshen që e desha
Papritur ndërroi jetë

Edhe pse tash pa ty
Duhet të jetoj
Fytyrën plot gaz
Me mall ta kujtoj

Gjyshja ime e dashur
Mbeta me lot në sy
Shkove në amshim
Tash vajtoj për ty

Shkruar nga Qëndresa Rraci


poezi per gjyshen,vjershe per gjyshen, poezi per gjyshin, poezi per gjyshen e vdekur, poezi per gjyshen time, poezi per gjyshen time te vdekur, poezi,vjersha per gjyshen, poezi per gjyshet,vjersha per gjyshe,gjyshja, gjyshja ime, gjyshja ime,vjersha shqip per gjyshet

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more