Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Lulja e kripës

Lulja e kripës -Jakov Xoxa - Analiza

Lulja e kripës -Jakov Xoxa - Analiza Edhe ky roman i dyti me radhë, shkruar nga Jakov Xoxa, trajton një temë nga e kaluara jo shumë e largët e popullit shqiptar, në të cilën shprehet epoka e sakrificës së madhe të njeriut tonë. Ngjarjet e përfshira në këtë vepër janë ato të vitit 1940, pra koha kur Shqipëria ishte e okupuar nga pushtuesit fashistë.  Edhe në këtë prozë autori e shfrytëzon lëndën nga legjendat dhe gojëdhënat dhe nga rrethanat e përgjithshme kombëtare, nga jeta shoqërore e historike e kohës.  Kompozicionin e përbëjnë dy pika kryesore: fatet e dy familjeve, asaj të Grigor Dosarit dhe të Milto Sopit. Në mënyrë të drejtpërdrejtë, shkrimtari flet edhe për rrugën e gabuar që kishin zgjedhur disa të rinj shqiptarë në kohën e okupacionit, të cilët duke mohuar vetveten, pranojnë modën dhe botën e degjeneruar të armikut. lulja e kripes analiza,analiza e romanit lulja e kriposur,lulja e kripes,lulja e krypes,analize,kritike letrare,referat,referate

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more