Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Fizika

Çka është elektronegativiteti ?

Çka është elektronegativiteti ? Aftësia e atomeve të një molekule për ta tërhequr çiftin e përbashkët elektronik quhet elektronegativitet .  qka eshte elektronegativiteti ,Cka eshte elektronegativiteti ,ceshte elektronegativiteti , cfare eshte elektronegativiteti ,qeshte elektronegativiteti , definicioni elektronegativiteti , perkufizimi elektronegativiteti ,shpjegimi elektronegativiteti

Çfarë është energjia ?

Çfarë është energjia ? Energjia është formë e materies, e cila është e pandashme prej saj.Energjia është veti e materies , e cila shkakton ndryshime fizike dhe kimike të materies .Energjia paraqet aftësi(kapacitet) për të kryerë punë(veprim, reaksion etj.) Cka eshte energjia,qka eshte energjia ,ceshte energjia ,cfare eshte energjia,qeshte energjia,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi,energjia,energji,energjite kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,  

Çka është perioda ?

Çka është perioda ? Perioda është koha për të cilën trupi e kryen një lëkundje të plotë. Cka eshte perioda,qka eshte perioda,ceshte perioda,cfare eshte perioda,qeshte perioda,çka eshte perioda,çfarë eshte perioda,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,perioda,periode,periudha,periudhat,periode   

Çka është frekuenca ?

Çka është frekuenca ? Frekuenca tregon apo paraqet numrin e lëkundjeve gjatë një kohe të caktuar. Cka eshte frekuenca,qka eshte frekuenca,ceshte frekuenca,cfare eshte frekuenca,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,frekuenca,frekuence,frekuencat,frekuence,frekuenc   

Çka thotë ligji i Arkimedit?

Çka thotë ligji i Arkimedit? Ligji i Arkimedit thotë apo tregon se forca shtytëse në një trup të zhytur në një leng është e barabartë me peshën e lëngut ose çdo trup i zhytur në lëng humb nga pesha e vet për aq sa është pesha e lëngut vendin e të cilit e ka zënë trupi. ligji i arkimedit,cka tregon,cka thote,ligji i arkimedit,arkimedi dhe ligji i tij,ligjet e fizikes,fizike pytje dhe pergjigje,test

Çka është masa ?

Çka është masa ? Masa është veti e çdo trupi, që përcakton sjelljen e tij gjatë veprimit të forcës . Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,masa,mase,masat   

Çka është Entropia ?

Çka është Entropia ? Çdo sistem te i cili nuk mund të parashikojë sjelljen në të ardhmen,i cili e humb vlerën dhe mundësinë në funksion të realizimit të objekteve-themi se rriten çrregullimet e sistemit,kjo dukuri njihet si entropi e sistemit.(entropia=qrregullim). Në teorinë e sistemeve entropia është: -masë e çrregullimit dhe mosfunksionimit të sistemit, -masë e pasigurisë së parashikimit të sjelljes së sistemit në të ardhmen -masë e transparencës së sistemit,përkatësisht e mundësisë së sigurimit të një pasqyre të sjelljes ekzistuese të sistemit., Ndërsa në teorinë e informatave entropia është: -masë e sasisë së nevojshme të informatave për qeverisje me sisteme. Entropia paraqet të kundërtën e funksionimit të sistemit dhe të kundërtën e informatës ceshte entropia,cfare eshte entropia,entropia shqip,cfare eshte entropia,entropia ne gjuhen shqipe,cka quajme entropi,cfare quajme entropi,entropia shqip,entropia definicion,entropia dhe sistemi,crregullim

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more