Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Hipermetropia. Show all posts
Showing posts with label Hipermetropia. Show all posts

Ataku i glaukomës akute lajmërohet te :


Ataku i glaukomës akute lajmërohet te :

a.    Miopët
b.    Hipermetropët
c.    Nuk ka lidhje me refraksion të syrit


Ataku i glaukomës akute lajmërohet te :

a.    Miopët
b.    Hipermetropët
c.    Nuk ka lidhje me refraksion të syrit

Çka është Hipermetropia ?


Hipermetropia është gjendje e karakterizuar nga shkurtimi i boshtit te syrit, qe nga ana e saj shkakton formimin e imazhit përtej retinës.

Këta individe apo miopët nuk shohin qartë objektet e afërta ndërsa vështrimi në largësi është normal.

Korrigjimi i këtij problemi vjen ndermjet përdorimit te syzeve me thjerrëza përmbledhëse - konvekse.

qka eshte Hipermetropia,cka eshte Hipermetropia,ceshte Hipermetropia,cfare eshte Hipermetropia,shqip,kur shkaktohet Hipermetropia,pse shkaktohet Hipermetropia,pse shfaqet Hipermetropia,ne cilat raste shfaqet Hipermetropia,kush e shkakton Hipermetropine,cilat objekte i shohin dhe nuk mund ti shohin Hipermetropiket,si behet korigjimi i Hipermetropise,me qfare syza korigjohet Hipermetropia, 

Hipermetropia është gjendje e karakterizuar nga shkurtimi i boshtit te syrit, qe nga ana e saj shkakton formimin e imazhit përtej retinës.

Këta individe apo miopët nuk shohin qartë objektet e afërta ndërsa vështrimi në largësi është normal.

Korrigjimi i këtij problemi vjen ndermjet përdorimit te syzeve me thjerrëza përmbledhëse - konvekse.

qka eshte Hipermetropia,cka eshte Hipermetropia,ceshte Hipermetropia,cfare eshte Hipermetropia,shqip,kur shkaktohet Hipermetropia,pse shkaktohet Hipermetropia,pse shfaqet Hipermetropia,ne cilat raste shfaqet Hipermetropia,kush e shkakton Hipermetropine,cilat objekte i shohin dhe nuk mund ti shohin Hipermetropiket,si behet korigjimi i Hipermetropise,me qfare syza korigjohet Hipermetropia, 

Namazi

Syzat