Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Sjellja

Efektet anësore të mjekimeve për sjelljen

Efektet anesore tek mjekimet e dhena per te trajtuar axhitimin dhe probleme te tjera te lidhura me sjelljen e femijeve autike jane te shumta dhe shqetesuese. Keto mjekime nuk duhet te konsideriohen pa shqyrtuar te gjitha alternativat e mundshme jomjekesore per te trajtuar problemet e sjelljes. Shumica e mjekeve duke qene te pafamiljarizuar me autizmin dhe me veshtirsite qe kane keta persona per te shprehur shqetesimet e tyre, tentojn e te mos marrin shume kohe per te studiuar shkaqet e sjelljeve problematike. Eshte e rendesishme qe te perjashtohen te gjitha shkaqet shendetesore, emocionale dhe ambjentale perpara se te konsiderohen mjekimet psikiatrike. Kontrolloni nese femija me autizem eshte ne gjendje te mire shendetesore. Eshte me shume rendesi po ashtu te evidentoni situtat stresuese per te; presioni ne ambjentet shkollore apo parashkollore. Vezhgoni me kujdes ambjentin ne shtepi. Sjelljet sfiduese te femijes mund te jene nje reagim ndaj zhurmave, dritave, apo ko

Çka eshte Etika ?

Çka eshte Etika ? '' Etika '' eshte shkenca që studion moralin , karakterin klasor e historik të tij, normat e sjelljes së njerëzve si një nga format e ndërgjegjes shoqërore, detyrat e tyre kundrejt njëri-tjetrit, kundrejt shoqërisë, atdheut, shtetit etj. " Etika '' eshte tërësia e normave të sjelljes , morali i një shoqërie, i një klase të caktuar a i një grupi shoqëror. qka eshte etika,cka eshte etika,ceshte etika,cfare eshte etika,etika definicioni,perkufizimi,qka quajme etike,etika shqip,etike ne shqip

Çka eshte sjellja ?

Sjellja përkufizohet si gjithçka që njerëzit bëjnë, sidomos nëse kjo mund të vëzhgohet prej të tjerëve. Psikologët theksojnë studimin e sjelljes sepse ajo mund të vëzhgohet dhe të rregjistrohet. Shumë sjellje (si p.sh: të ngrënit, të biseduarit, të shkruarit, të vrapuarit apo të përleshurit) janë lehtësisht të vëzhgueshme. Çka eshte sjellja ?,qka eshte sjellja,qfare eshte sjellja,sjellja,sjellja si perkufizohet

Çka është sjellja ?

Sjellja përgjithësisht përkufizohet si gjithçka që njerëzit bëjnë, sidomos nëse kjo mund të vëzhgohet prej të tjerëve.  Psikologët theksojnë studimin e sjelljes sepse ajo mund të vëzhgohet dhe të rregjistrohet.  Shumë sjellje (si p.sh: të ngrënit, të biseduarit,të shkruarit, të vrapuarit apo të përleshurit) janë lehtësisht të vëzhgueshme. cka eshte sjellja,ceshte sjellja,cfare eshte sjellja,sjellja shqip,qka quajme sjellje,qfare eshte sjellja

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more