Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Distribuimi

Çka është farmakokinetika ?

 Çka është farmakokinetika ? Farmakokinetika është disiplinë e farmakologjisë që merret me fatin e barit në organizëm. Mund të definohet si pyetje- çka i bën organizmi barit? Farmakokinetika përfshinë   periudhën e kohës nga marrja e barit e deri te arritja e tij në vendin e veprimit dhe eliminimi. Në farmakokinetikë bëjnë pjesë këto procese: absorbimi, distribuimi, metabolizmi dhe eliminimi i barit. cka eshte farmakokinetika, farmakokinetika definicioni, cfare eshte farmakokinetika, 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more