Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Kanceri

Cilat jane simptomat e kancerit ne stomak ?

Simptomat e kancerit ne stomak apo lukth jane: Përzierje të stomakut apo lukthit qe shoqerohen edhe me të vjella Djegie të stomakut apo lukthit , e cila në disa raste mund të shperndahet edhe në të gjithë kraharorin tuaj. Dobësi  dhe lodhje trupore Humbja e oreksit ose ndjesia e  fryrjes se stomakut. Dhimbja e barkut që mund të zgjasë nga pak minuta në disa orë. Në disa raste dhimbjeje të cilat zgjasin me javë të tëra dhe largohen, që mund të kalojnë më pas në dhimbje që ka një periudhë të caktuar dhe bëhet më e fortë. Rënia apo humbja në peshë. Rrjedhje gjaku, mund të shkaktohen nga ulçera në stomak. Cilat jane simptomat e kancerit ne stomak ?,kush jane shenjat dhe simptomat e kancerit ne lukth,lukthi dhe kanceri,shenjat e kancerit ne lukth,lukthi dhe kanceri,simptomat e kancerit ne stomak,kanceri ne lukth shenjat

Disa nga kancerogjenet qe permban duhani

Disa nga kancerogjenet qe permban duhani   Tymi i duhanit permban rreth 60 lloje kancerogjenesh, nje pjese te vogel e te cilave jane: •Styren •Benzen •Nitrozaminat •Formaldehid •Hidralazin •Vinil klorur •Nikel •Kadmium •Arsenik •Polomium •Hidrokarburetaromatike policiklike kancerogjenet e duhanit, duhani dhe kancerogjenet, materiet kancerogjene ne duhan, duhani dhe kanceri, materiet kanceroze ne duhan, duhani dhe zhvillimi i kancerit

Çka është Duhani ?

Çka është Duhani ? Duhani nenkupton bimen familjare Nicotiniana te llojeve te tipeve te ndryshme te modifikuar gjenetikisht me te gjitha pjeset e saj. Mjerisht duhani , si bartes i nikotines me teper e demton shendetin e njeriut . Sot konsiderohet droga me e lire qe perdoret ne mase te madhe . Perveq nikotines, tymi i duhanit permban edhe lengje gazore helmuese te forta siq eshte monoksidi i karbonit, dioksidi i karbonit  ,i  cili e veshtireson frymemarrjen normale.  Si pasoje e thithjes se duhanit llogaritet se ne vit vdesin rreth 3 milion njerez. Nikotina llogaritet edhe si droge, sepse organizmi ambientohet me te duke u bere vartes i saj. Ky proces i vartesise ndaj nikotines me lehte behet te popullata rinore ku edhe pasojat zhvillimore, intelektuale dhe shoqerore jane deme te medha. Nje bashkejetese me duhanin nuk mund te ekzistoje . Sado shendet te plote mendor qe gezon, efektet e çdo cigare qe pin nuk mund te kalojne paperfillshem.  Duke filluar nga siste

Shërimi i kancerit nëpërmjet ushqimit

Shërimi i kancerit nëpërmjet ushqimit

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more