Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Reaksionet kimike. Show all posts
Showing posts with label Reaksionet kimike. Show all posts

Ku qëndron dallimi mes reaksioneve kimike dhe atyre bërthamore ?Reaksionet kimike janë të ndërlidhura me mbështjellësin elektronik të atomeve.

Gjatë reaksioneve kimike bërthamat e atomeve ngelin të pandryshuara.

Mirëpo egzistojn edhe reaksione ne te cilat ndryshon përbërja e bërthamës së atomit , reaksione të tilla quhen reaksione bërthamore.

Pra dallimi është se tek reaksionet kimike bërthama e atomeve nuk ndryshon kurse te reaksionet bërthamore bërthama e atomeve ndryshon.


Reaksionet kimike janë të ndërlidhura me mbështjellësin elektronik të atomeve.

Gjatë reaksioneve kimike bërthamat e atomeve ngelin të pandryshuara.

Mirëpo egzistojn edhe reaksione ne te cilat ndryshon përbërja e bërthamës së atomit , reaksione të tilla quhen reaksione bërthamore.

Pra dallimi është se tek reaksionet kimike bërthama e atomeve nuk ndryshon kurse te reaksionet bërthamore bërthama e atomeve ndryshon.

Çka janë gjenet ?

Çka janë gjenet ?

Gjenet janë pjesë të ADN-it (acidit deoksiribonukleik) të vendosura në kromozometbërthamën e secilës qelizë.

Gjenet e kontrollojnë formimin e enzimeve dhe proteinave të cilat janë të domosdoshme për të gjitha reaksionet kimike që ndodhin në qelizë.

cka jane gjenet, cjane gjene, cfare jane gjenet, cjane gjenet
Çka janë gjenet ?

Gjenet janë pjesë të ADN-it (acidit deoksiribonukleik) të vendosura në kromozometbërthamën e secilës qelizë.

Gjenet e kontrollojnë formimin e enzimeve dhe proteinave të cilat janë të domosdoshme për të gjitha reaksionet kimike që ndodhin në qelizë.

cka jane gjenet, cjane gjene, cfare jane gjenet, cjane gjenet

Namazi

Syzat