Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Substanca

Çka janë substancat mutagjene dhe klastogjene ?

Çka janë substancat mutagjene dhe klastogjene ?

Substancat, të cilat shkaktojnë mutacion quhen mutagjene, kurse substancat të cilat shkaktojnë dëmtime të kromozomeve, quhen klastogjene

Shpesh këto janë substanca të njëjta, por që për veprimin klastogjen është e nevojshme doza më e madhe. 

qka eshte susbtanca mutagjene ,Cka eshte susbtanca klastogjene ,ceshte susbtanca klastogjene,cfare eshte susbtanca klastogjene ,qeshte susbtanca klastogjene,definicioni susbtanca klastogjene, perkufizimi susbtanca klastogjene,shpjegimi,qka kuptojm me susbtance klastogjene, qka nenkuptojm me susbtance klastogjene,nenkuptimi,kuptimi i fjales

Çka është eksperimenti në kimi ?

Çka është eksperimenti në kimi ? Eksperimentikimi është metodë shumë e rëndësishme e cila zbatohet për sqarimin e dukurive, për të analizuar përbërjen e trupave dhe për të përfituar substanca të reja.
Cka eshte eksiperimenti,qka eshte eksiperimenti,ceshte eksiperimenti,cfare eshte eksiperimenti,qeshte eksiperimenti, çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, eksperimenti,eksperimentet,eksperimenti kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,Çka është substanca ?

Çka është substanca ?

Format konkrete të materies, të cilat kanë përbërje dhe veti të caktuara, quhen substanca.

                                                      Ose

Substanca është pjesë themelore e lëndës(materies), prej së cilës përbëhen trupat fizikë dhe çdo send që ka masë dhe zë vend në hapësirë.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, substanca,substance,substancat kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more