Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Këngët e mbrëmjes. Show all posts
Showing posts with label Këngët e mbrëmjes. Show all posts

Pablo Neruda (1904 )

           Pablo Neruda (1904 ) 

Pablo Neruda është poet i njohur demokrat i Kilit..

Poezitë e tij të ëmbla lirike janë të mbushura me frymë sociale dhe erotike.

 Ka shkruar shumë.

Në vitin 1971 mori çmimin Nobël për letërsi.

Mori pjesë aktive në jetën politike të Kilit në kohën e Salvador Alendes, duke qenë përfaqësues diplomatik në Paris, ku mbeti edhe pas vrasjes së Alendes në vitin 1973 nga junta ushtarake.

Përmbledhjet më të njohura të poezive të tij janë: “Këngët e mbrëmjes”, Banori dhe shpresa e tij”,Gurët e Kilit”, “Unazat” etj.
           Pablo Neruda (1904 ) 

Pablo Neruda është poet i njohur demokrat i Kilit..

Poezitë e tij të ëmbla lirike janë të mbushura me frymë sociale dhe erotike.

 Ka shkruar shumë.

Në vitin 1971 mori çmimin Nobël për letërsi.

Mori pjesë aktive në jetën politike të Kilit në kohën e Salvador Alendes, duke qenë përfaqësues diplomatik në Paris, ku mbeti edhe pas vrasjes së Alendes në vitin 1973 nga junta ushtarake.

Përmbledhjet më të njohura të poezive të tij janë: “Këngët e mbrëmjes”, Banori dhe shpresa e tij”,Gurët e Kilit”, “Unazat” etj.

Namazi

Syzat