Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Shevqet Musaraj

Romani ,,Para agimit” i Shevqet Musarajt -kritikë letrare apo analizë letrare

Romani ,, Para agimit ” i Shevqet Musarajt -kritikë letrare apo analizë letrare Romani ,, Para agimit ” i Shevqet Musarajt u botua në vitet 1956— 1966. Autori u bë i njohur me poemën satirike ,,Epopeja e Ballit Kombëtar” të shkruar gjatë luftës, me publicistikë, me tregimin ,,Isha unë Çobo Rrapushi” etj. Disa motive satirike dhe portrete tradhëtarësh që i gjejmë në përpjesëtime të gjëra te romani ,, Para agimit ”, zënë fill që në poemën satirike të këtij autori si përvijime të holla dhe të mprehta. Romani ,, Para agimit ” është në dy vëllime. Ai përfshin një periudhë të plotë historike: nga ‘36—’43 dhe ‘43—’44, deri në ditën e çirimit. Ne këtë roman jepet një pasqyrë e shumanshme e zgjimit dhe formimit të ndërgjegjes revolucionare të masave, nën udhëheqjen e komunistëve. Vepra analizon me hollësi karakterin e një komunisti, tregon rrugën e evoluimit dhe të formimit të tij nën ndikimin e rrethanave shoqërore politike dhe të ideve të  partisë. Përveç këtij aspekti të rën

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more