Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Gjeografi

Çka është Krahina ?

Krahina është pjesë e një vendi, që formon një njësi dhe dallohet prej të tjerave nga disa veçori gjeografike, gjuhësore, ekonomike etj., nga veshjet, zakonet, mënyra e jetesës etj.; zonë; vend që shtrihet larg nga qendra administrative; vendi ku ka lindur dikush, anë. qka eshte krahina,cka eshte krahina,ceshte krahina,cfare eshte krahina,qka jane krahinat,krahina shqip,cka quajme krahine,krahina perkufizimi,definicioni

Çka është Cunami ?

Cunami (në anglisht Tsunami ) ka të bëjë me valë të gjata të shkaktuara nga zhvendosjet tektonike të pllakave të fundit të oqeaneve apo shkaktohen nga lëkundjet nënoqeanike-nëndetare.  Termi cunami rrjedh nga japonishtja që do të thotë "valë porti".  Para mbërritjes së cunamit , deti tërhiqet në largësi të madhe, e më pas drejt bregut vjen një valë me një shpejtësi deri 300m/sek, dhe me një amplitudë e cila varet nga forma e gjirit të detit që ajo godet. Në gjire të cilat kanë formën e gërmës "U" ose "V", kjo amplidudë mund të arrijë disa dhjetëra metra. Cunamet janë një fenomen i cili mund të ndodhë kryesisht mbas tërmeteve shumë të mëdhenj, mirëpo meqë zakonisht hipoqendra e tërmeteve ndodhet larg brigjeve ku vërehet cunami, ato mund të jenë të paralajmërueshme. Për këtë qëllim sot rrotull Oqeanit Paqësor, që është zona ku paraqiten apo vërehen më shumë cunamet, është ngritur një sistem paralajmërimi. Mirëpo edhe pse i paralajmëruar, ka p

Çka është natyra ?

Çka është natyra ? Natyra është hapsirë e gjërë, me përbërje të shumëllojshme. Lexo më shumë: Natyra Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi,natyra,natyre,natyrat kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,  

Test nga Gjeografia

Çështë kontinenti Çfarë disipline është Demografia Çfarë është ekuatori  Çfarë klime ka Andora Çfarë klime ka Austria Çfarë klime ka Belgjika Çfarë klime ka Bjellorusia Çfare klime ka Shqiperia Çfare klime ka Suedia Çfare klime ka Turqia Çfarë pozite gjeografike ka Kosova   Çfarë relievi ka Andora Çfarë relievi ka Austria Çfarë relievi ka Belgjika Çfarë relievi ka Bjellorusia Çfare relievi ka Shqiperia Çfare Relievi ka Suedia Çfare relievi ka Turqia Cila është lidhshmëria e demografisë dhe ekonomisë Cila është maja më e lartë në botë Cila është maja më e lartë në Shqipëri Cila eshte maja me e larte ne Turqi Cila ishte pikepamja e Maltusit per popullsine Cilat janë 7 kontinentet e botës Cilat janë anët pozitive dhe negative të migrimeve  Cilat janë disa nga qytetet e lashta antike Cilat janë disiplinat e gjeografisë shoqërore dhe nëndisiplinat e saj Cilat janë fushat kryesore të Shqipërisë Cilat janë kontinentet e botës Cilat janë kontinentet e Tokës  

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more