Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Aksidentet e trafikut. Show all posts
Showing posts with label Aksidentet e trafikut. Show all posts

Arsyet kryesore të rritjes së numrit të aksidenteve në vitet e fundit

Arsyet kryesore të rritjes së numrit të aksidenteve në vitet e fundit janë:
1. Rritja e fluksit të lëvizjes së mjeteve në akset kryesore.
2. Rritja e shpejtësisë se lëvizjes mbi normat e lejuara.
3. Moszbatimi i rregullave të qarkullimit nga drejtuesit e mjeteve.
Arsyet kryesore të rritjes së numrit të aksidenteve në vitet e fundit janë:
1. Rritja e fluksit të lëvizjes së mjeteve në akset kryesore.
2. Rritja e shpejtësisë se lëvizjes mbi normat e lejuara.
3. Moszbatimi i rregullave të qarkullimit nga drejtuesit e mjeteve.

Cilat janë shkaqet kryesore të aksidenteve në trafik ?

Cilat janë shkaqet kryesore të aksidenteve në trafik ? 

Shkaqet kryesore për aksidentet në trafik janë: moskujdesi dhe mosrespektimi i shenjave të komunikacionit, shpejtësia e madhe e ngasjes së automjeteve, ngasja në gjendje të dehur dhe gjendja e keqe e rrugëve dhe e automjeteve në komunikacion.
Cilat janë shkaqet kryesore të aksidenteve në trafik ? 

Shkaqet kryesore për aksidentet në trafik janë: moskujdesi dhe mosrespektimi i shenjave të komunikacionit, shpejtësia e madhe e ngasjes së automjeteve, ngasja në gjendje të dehur dhe gjendja e keqe e rrugëve dhe e automjeteve në komunikacion.

Disa shifra e fakte për aksidentet e trafikut në botë

Disa shifra e fakte për aksidentet e trafikut në botë

 • 1.2 milion njerëz vdesin në aksident e trafikut çdo vit në botë; 

• dy të tretat 2/3 e viktimave në komunikacion janë këmbësorët; 

 • 60-70 % e aksidenteve në vendet në zhvillim janë pasojë e mirëmbajtjes së dobët në trafikun publik; 

 • humbjet ekonomike për shkak të aksidenteve në trafik në përmasa botërore janë mbi 500 miliardë dollarë në vit.

 • në vitin 2002 numri i fëmijëve të moshës 5-14 vjeç, që kanë humbur jetën në trafik është 80.000 djem dhe 50.000 vajza, ndërsa numri i të rinjve të moshës 15-29 vjeç që kanë humbur jetën është 240.000 meshkuj dhe 65.000 femra. 

 • në Kosovë në vitin 2003 kanë ndodhur 5485 aksidente prej të cilave në 93 aksidente fatale kanë humbur jetën 130 dhe janë lënduar 2012 persona. 

Disa shifra e fakte për aksidentet e trafikut në botë

 • 1.2 milion njerëz vdesin në aksident e trafikut çdo vit në botë; 

• dy të tretat 2/3 e viktimave në komunikacion janë këmbësorët; 

 • 60-70 % e aksidenteve në vendet në zhvillim janë pasojë e mirëmbajtjes së dobët në trafikun publik; 

 • humbjet ekonomike për shkak të aksidenteve në trafik në përmasa botërore janë mbi 500 miliardë dollarë në vit.

 • në vitin 2002 numri i fëmijëve të moshës 5-14 vjeç, që kanë humbur jetën në trafik është 80.000 djem dhe 50.000 vajza, ndërsa numri i të rinjve të moshës 15-29 vjeç që kanë humbur jetën është 240.000 meshkuj dhe 65.000 femra. 

 • në Kosovë në vitin 2003 kanë ndodhur 5485 aksidente prej të cilave në 93 aksidente fatale kanë humbur jetën 130 dhe janë lënduar 2012 persona. 

Namazi

Syzat