Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Ozoni

Cili është roli i ozonit si mbështjellës i tokës ?

Cili është roli i ozonit si mbështjellës i tokës ? Ky mbështjellës i planetit Tokë, është filtri kryesor i cili pengon që në sipërfaqen e Tokës të mos arrijnë sasi të mëdha të rrezeve ultraviolete, që kanë ndikim të përgjithshëm negativ në organizmat e gjallë. Në rajonet mbi të cilat kjo shtresë është dëmtuar ka paraqitje më të shpeshtë të sëmundjeve të lëkurës te njerëzit.  Çdo vit, përmes matjeve të cilat bëhen, është vërtetuar se dëmtimet e kësaj shtrese ozonike janë gjithnjë e më të mëdha.  Dëmtimet e tilla janë quajtur vrimat e ozonit. cili eshte roli i ozonit, ceshte ozoni, qka osht ozoni, cfare eshte ozoni, roli i ozonit, cfare eshte ozoni,c'eshte ozoni, ozoni dhe toka, roli ozonit,cka eshte ozoni, cka osht ozoni,çka eshte ozoni

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more