Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Interneti

Li-Fi është një teknologji 100 herë më e shpejtë sesa Wi-Fi

Në një të ardhme të afërt botës do ti duhet të braktisë Wi-Fi në favor të Li-Fi, një teknologji alternative me shpejtësi reale transmetimi të dhënash deri në 1 Gbps, 100 herë më i shpejtë sesa teknologjia Wi-Fi. Më këtë shpejtësi secili prej jush do të ketë mundësi të shkarkojë një film në formatin HD në vetëm pak sekonda. Një kompani e quajtur Velmenni ka zhvilluar një teknologji, e testuar në laborator dhe në ambjente reale në Estoni, e cila mund të arrijë këtë shpejtësi transmetimi. Li-Fi transmeton të dhëna përmes dritave LED të cilat pulsojnë në rangun e nanosekondave dhe janë të pakapshme për syrin njerëzor. Kjo teknologji është shpikur në 2011 dhe në kushte laboratorike ka arritur shpejtësi marramendëse transmetimi prej 224 Gbps. Ndryshe nga sinjalet Wi-Fi të cilët mund të penetrojnë muret e shtëpisë, teknologjia Li-Fi është e bazuar në sinjale drite që do të thotë se teorikisht është më i limituar. Por duke qenë i limituar është edhe më i sigurtë.

Të mirat e internetit

O rob i Allahut interneti ose është argument për ne o se kundër nesh ditën e gjykimit. Interneti është dhunti nga Allahu andaj shfrytezoj dobitë dhe të mirat e tij. Prej të mirave të tij: 1- Mund ti thërrasish njerëzit në rrugën e Allahut 2- Ti nxitësh njerëzit në ndihmë ndaj të varfërve 3- Mjet për të urdhëruar në të mirë dhe ndaluar nga e keqja 4- Mund te shpërndash disa tema të dobishme 5- Shpërndarjen e lajmeve dhe raporteve të ndryshme 6- Shfaqjen e aftësive personale dhe profesionale 7- Lidhja mes njerëzve të ndryshëm 8- Mjet për mbajtjen e lidhejve farefisnore me anë të emaileve 9- Mjet për ankesa dhe sygjerime 10- Njohja me kulturat e huaja 11- Luajtja me lojërat e lejuara 12- Mjet për të fituar shpërblime me anë të punëve të mira 13- Lehtësim për të arritur deri tek informata 14- Mësimi dhe shkëmbimi i dijeve Pershtati: Hoxhë Valdet Kamberi

Interneti ka deme , ke kujdes nga ato:

1- Mjet për bartjen e të keqiave 2- Ndihmon në veprimin e mëkateve 3- Lehtëson shikimin e videove dhe revistave të ndyta 4- Mëson artin e krimeve, rrugët e saja dhe shoqërine e keqe 5- Humbja e kohës në atë që nuk është e dobishme 6- Mshefja pas emrave të ndryshëm 7- Sulmi ndaj fesë, personaliteteve dhe nderit me lehtësi 8- Ndejat e vona, neglizhenca në punë dhe në obligime familjare etj 9- Mjet për të fituar pasuri të ndaluar tek disa persona 10- Lehtesia e shpërndarjes së viruseve 11- Mjet për përhapjen e lajmeve të rrejshme Perktheu: Hoxhë Valdet Kamberi

Çfarë është interneti?

Çfarë është interneti?    Interneti është rrjet kompjuterik, i cili përbëhet nga qindra mijë rrjete kompjuterike, të madhësive të ndryshme të cilat janë të lidhura ndërmjet dhe kanë shtrirje gati në gjithë rruzullin tokësor. Fjala internet rrjedh nga fjala angleze International Network që do të thotë rrjet ndërkombëtar.

Interneti në shtëpi

Thuaja se çdo shkollë e shtëpi tani ka lidhje interneti . Edhe nxënësit është e udhës ta shfrytëzojnë internetin . Aty mund të gjejnë të dhëna shumë të rëndësishme e bashkëkohore për çdo lëndë mësimore dhe mund të komunikojnë drejtpërdrejt me të afërmit, shokët dhe miqtë e vet. Por, ka edhe disa gjëra të cilat nuk janë të dobishme, por të dëmshme si: faqet pornografike,faqe që përmbajnë virusa,malware,trojan,spyware,phishing etj. Prandaj, për ju, fëmijët tuaj apo familjen tuaj rekomandohet instalimi i disa filtrave të posaçëm. Të lundrosh në rrjet është kaq joshëse, saqë mund të kalosh orë të tëra pa e hetuar. Per te mesuar rreth instalimit te filtrave kliko mbi artikullin e mëposhtëm: Si ti bllokoj faqet e padëshirueshme bllokimi i faqeve te pista,faqet pornografike bllokimi i tyre

Historiku i Internetit

Rrjeti kompjuterik eksperimental për herë të parë u paraqit në vitin 1969 nga Agjencioni për projekte hulumtuese të avancuara të mbrojtjes DARPA ( Defence Advanced Research Project Agency ) në SHBA.   Ky rrjet mundësonte lidhjen e kompjuterëve me sisteme të ndryshme operative dhe prodhuese të ndryshëm.   Ishte menduar që të përballonte sulmet ushtarake eventuale mbi SHBA-në dhe për këtë arsye ishte një rrjet i kompjuterëve të instutucioneve ushtarake.  Më vonë u zgjerua edhe me kompjuterë universitetesh dhe të instutucioneve shkencore dhe u quajt ARPANAET ( Advanced research project agency network ).   Ky rrjet shumë shpejt kaloi edhe në përdorim publik në gjithë SHBA-në dhe në Evropë mbijetoj deri në vitin 1990. internet historiku, historia e internetit, internet historikum historiku i internetit,internet historia

Çfarë është interneti ?

Interneti është sistem global i rrjetave të ndërlidhura kompjuterike të cilat bëjnë shkëmbimin e të dhënave duke përdorur grupet e standardizuara të protokolleve për shkëmbimin elektronik të të dhënave dhe informatave. Ai është “rrjeti i rrjeteve” që përbëhet nga miliona rrjeta private, publike, akademike, të biznesit dhe qeveritare prej nivelit lokal deri në global, dhe të cilat janë të lidhura me anë të kabllove të bakrit, kabllove fiber optike, lidhjeve pa tela dhe teknologjive tjera. Shumë shërbime dhe burime të informatave siq janë: posta elektronike (e-mail), bisedimi online (online chat), transferi i skedarëve (file transfer), ndarja e skedarëve (file sharing), lojërat online dhe hypertext dokumentet (http) janë pjesë e Internetit – World Wide Webit (www). cfare eshte interneti, interneti shqip,cka eshte interneti,internet shqip,cka quajme internet,cfare quajme internet, internet ne shqip,terminologji internet

Çka është interneti ?

Çka është interneti ? Interneti është paraqitur në vitet 80-ta dhe të 90-ta të shekullit XX,(por më sakt në vitin 1968). Emërtimi INTERNET është shkurtesë nga shprehja angleze INTERnational NETwork.  Është rrjetë ndërkombëtare e rrjetave dhe rrjeti më i madhë në botë. Fizikisht kyqja në Internet bëhet në tri mënyra: a).me anë të modemit, b).nga rrjeti lokal, c).nga rrjeti digjital i shërbimeve të integruara. Modemi përdoret nëse duam të kyqemi Internet përmes linjës telefonike. ceshte interneti,cka eshte interneti,cfare eshte interneti,interneti shqip,cka quajme internet, cka paraqet interneti, cfare eshte interneti,interneti shqip, c'eshte interneti, interneti ne shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more