Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Radiologjia

Çka është bronkografia ?

Çka është bronkografia ? Bronkografia është metodë me të cilën me ndihmën e kontrastit tregojmë trungun trakeobronkial. Kjo teknikë mundëson që të caktohen abnormalitetet e lloj-llojshme të bronkeve.  Ngushtimi dhe obstrukcioni i degëve bronkiale janë karakteristikë për tumor, për inflamacione kronike stenotike dhe për trupa të huaj, kurse dilatimi flet për procese inflamtore kronike dhe për bronkiektazi. qka eshte bronkografia,qeshte bronkografia,si paraqitet bronkiektazia ne rentgenografi,cka eshte bronkografia

Çka është galaktografia ?

Çka është galaktografia ? Galaktografia do të thot paraqitje rentgenografike e kanaleve përques me kontrast të tretshëm në ujë. qka eshte galaktografia,qeshte galaktografia,cfare eshte galaktografia,me qka merret galaktografia,cka eshte galaktografia,galaktografia shqip

Çka është tomografia emisive pozitrone ?

Çka është tomografia emisive pozitrone ? Tomografia emisive pozitrone (TEP) është metodë e re teknologjike me të cilën shpërndarja në sipërfaqe e izotopeve radioaktive mund të vizualizohet jo invaziv në tru dhe në organet tjera të njeriut. qka eshte tomografia emisive pozitrone,cka eshte tomografia emisive pozitrone shqip,tomografia shqip,me qka mirret tomografia emisive pozitrone

Çka është vertebrogrami ?

Çka është vertebrogrami ? Vertebrogrami është fotografim nativ i rentgenit të vertebrave në drejtim anteroposterior apo lateral. qka eshte vertebrogrami,cka eshte vertebrogrami,me qka merret vertebrogrami,ceshte vertebrogrami,qeshte vertebrogrami,vertebrogrami shqip,qka kuptojme me vertebrogram

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more