Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Neuroni

Nga kush përbëhet neuroni tipik ?

Neuroni tipik perbehet nga kater pjese strukturalisht te ndryshme: 1.trupit te qelizes(somes), 2.zgjatimeve te shkurta(dentriteve), 3.zgjatimit te gjate(neuritit), 4.mbareses presinaptike te aksonit. pjeset e neuronit,nga kush perbehet neuroni tipik,pjeset e neuronit,neuroni struktura e saj

Çka është neuroni ?

 Çka është neuroni ? Neuroni eshte njesia themelore,baze, morfologjike dhe funksionale e indit nervor. Neuroni tipik perbehet nga kater pjese strukturalisht te ndryshme:         1.trupit te qelizes(somes),         2.zgjatimeve te shkurta(dentriteve),         3.zgjatimit te gjate(neuritit),         4.mbareses presinaptike te aksonit. cka eshte neuroni, ceshte neuroni, cfare eshte neuroni, qka eshte fjala neuron, cka kuptojme me neuron, cfare eshte neuroni, c'eshte neuroni, cka quajme neuron, soma, trupi i qelizes, dendritet, neuritit, aksoni

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more