Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Analiza e romanit ''Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo''. Show all posts
Showing posts with label Analiza e romanit ''Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo''. Show all posts

Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo - analizë letrare apo kritikë letrare

 Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo


Tema: Është roman satirik i cili vë në lojë byrokracinë, hipokrizinë dhe servilizmin.

Subjekti: Regjistrohen deri në hollësi ironike figurat e Zylos, një drejtor i sektorit për çështje kulturore, dhe vartësit të tij Demkës. Kthesë në karrierën e shokut Zylo vjen kur atij i kërkohet të shpreh pikëpamjet e veta për një pjesë teatrale. Shoku Zylo është një karaker universal që mund të ndeshet në çdo shoqëri e në çdo epokë. Rrëfimi i romanit është i veshur me humor popullor.
 
Personazhet: Ndërveprimi i personazheve është i përafërt me të Don Kishotin dhe Sanço Pançon.

Në fillimi është Sançoja që habitet me lajthitjet e të zotit, por në fund ai vet e humbet sensin e realitetit.

Zylo: Është një burokrat i qetë e i heshtur. Imponimi i tij bëhet me zë të ulët. Veprimet e tij janë gjithmonë qëllimmbara por e çojnë në gabime qesharake. Ai nuk ka dijeni për sëmundjen që ka, për këtë fakt lexuesit i vjen keq. I vesh vetes atribute të pamerita dhe personalitetin e vet e jeton me seriozitet, ndërsa të tjerët mezi e mbajnë të qeshurën.

Demka: është qesharak dhe i mjerë. Dikur njeri me talent, por me kalimin e kohës i nënshtrohet vullnetit të eprorit.  Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo-analizë letrare apo kritikë letrare,analize letrare,kritika letrare,shkelqimi dhe renia e shokut zylo analiza,kritika letrare shoku zylo,shoku zylo analize letrare,kritika letrare analiza letrare,kritika shkelqimi i shokut zylo,
 Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo


Tema: Është roman satirik i cili vë në lojë byrokracinë, hipokrizinë dhe servilizmin.

Subjekti: Regjistrohen deri në hollësi ironike figurat e Zylos, një drejtor i sektorit për çështje kulturore, dhe vartësit të tij Demkës. Kthesë në karrierën e shokut Zylo vjen kur atij i kërkohet të shpreh pikëpamjet e veta për një pjesë teatrale. Shoku Zylo është një karaker universal që mund të ndeshet në çdo shoqëri e në çdo epokë. Rrëfimi i romanit është i veshur me humor popullor.
 
Personazhet: Ndërveprimi i personazheve është i përafërt me të Don Kishotin dhe Sanço Pançon.

Në fillimi është Sançoja që habitet me lajthitjet e të zotit, por në fund ai vet e humbet sensin e realitetit.

Zylo: Është një burokrat i qetë e i heshtur. Imponimi i tij bëhet me zë të ulët. Veprimet e tij janë gjithmonë qëllimmbara por e çojnë në gabime qesharake. Ai nuk ka dijeni për sëmundjen që ka, për këtë fakt lexuesit i vjen keq. I vesh vetes atribute të pamerita dhe personalitetin e vet e jeton me seriozitet, ndërsa të tjerët mezi e mbajnë të qeshurën.

Demka: është qesharak dhe i mjerë. Dikur njeri me talent, por me kalimin e kohës i nënshtrohet vullnetit të eprorit.  Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo-analizë letrare apo kritikë letrare,analize letrare,kritika letrare,shkelqimi dhe renia e shokut zylo analiza,kritika letrare shoku zylo,shoku zylo analize letrare,kritika letrare analiza letrare,kritika shkelqimi i shokut zylo,

Namazi

Syzat