Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Njëqind vjet vetmi

Njëqind vjet vetmi - Gabriel Garsia Markes (Analiza)

'' Njëqind vjet vetmi ''  - ''Gabriel Garsia Markes'' (Analiza) '' Subjekti '': historia e librit fillon në mars të 1952 gjatë një udhëtimi me nënën në Arackataka, fshati i tij i lindjes. Në këtë vepër përshkruhet ngritja dhe rënia e familjes Buendia dhe e fshatit Macondo, themeluar prej saj në zemrën e Kolumbisë. Gjashtë breza, jetët e të cilëve gërshetohen në Makondo (jashtë botës , mes reales dhe fantazisë , mes së vërtetës dhe legjendës, mes misterit dhe ezoterizmit). Nga kryeplaku i familjes dhe themeluesi i Macondo-s, Hose Arkadio Buendia deri tek fëmija i fundit me të cilin mbyllet romani kalon një shekull . Duke u martuar Hose Arkadio me kushërirën e tij Ursula, të gjashtë brezat jetojnë të mbytur nga supersticioni dhe nga frika e fëmijëve me bisht derrkuci. Të pakta janë çastet e lumtura në jetën e Mokando-s, shpesh herë i trazuar nga lufta civile, lulëzimi ekonomik, shfrytëzimi, katastrofat natyrore dhe

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more