Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Trombocitet

Çka janë trombocitet ose pllakëzat e gjakut ?

Trombocitet ose pllakëzat e gjakut Trombocitet ose pllakëzat e gjakut janë qeliza në formë të pllakës të cilat për nga madhësia janë shumë më të vogla se eritrocitet , madhësia e tyre është diku rreth 4,5 mikrometër. Trombocitet ose pllakëzat e gjakut luajnë një rol të rëndësishëm fiziologjik në koagulimin e gjakut , gjegjësisht në parandalimin e gjakderdhjes . P.sh. gjatë prerjes, trombocitet e bëjnë ngjizjen e gjakut kështu që në këtë mënyrë mundëson që të ndërpritet gjakderdhja . Numri i përgjithshëm i trombociteve në gjak është diku 150.000 -380.000/µl. Trombocitet ose pllakëzat e gjakut prodhohen në këto organe: shpretkë , mëlçi dhe mushkëri. Trombocitet jetojnë në gjak prej 8 deri 12 ditë. qka jane trombocitet,cka jane trombocitet,cfare jane trombocitet,trombocitet shqip,cka eshte trombociti,cfare forme kane trombocitet,sa eshte madhesia e trombociteve,cili eshte funksioni i trombociteve,cfare roli luajne trombocitet,sa eshte numri i trombo

Cilat qeliza luajnë rol në procesin e koagulimit(mpiksjes së gjakut) ?

Cilat qeliza luajnë rol në procesin e koagulimit(mpiksjes së gjakut) ? Në procesin e koagulimit(mpiksjes së gjakut) luajnë rol trombocitet . Fiziologjia, fiziologjia e njeriut,fiziologji te dhena,pytje, pergjigje, fiziologjia mjekesore test,teste, fiziologji,mjekesore,trombocitet roli,trombociti, roli i trombociteve,funksioni

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more