Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Herpesi Labial

Çka është Herpesi Labial ?

Herpesi Labial apo herpesi i buzëve Çka është Herpesi Labial ?  Herpesi Labial është sëmundje infektive që zakonisht prek apo afekton buzën . Kush e shkakton Herpesin Labial ? Herpesi Labial shkaktohet nga virusi i quajtur Herpes Simplex. Si përhapet dhe cilat janë shenjat dhe simptomat e herpesit labial ? Në disa raste infeksioni me këtë virus mund të përhapet deri te faqet ose nga brenda buzës dhe shoqërohet me formimin e fshikëzave dhe qeskëzave të vogla të mbushura me një lëng. Këto plagë zakonisht janë të dhimbshme dhe japin shumë të kruajtura. Personi has apo mund të ketë vështirësi në të folur, për të hapur gojën etj. Lengu brenda fshikezave ka veti të forta infektive nëse perhapet në pjesën tjeter të buzes, prandaj nuk duhen shtypur, çare ose shpërthyer. Këto fshikëza shfaqen brenda pak orësh, dhe kur personi zgjohet nga gjumi dhe e shikon veten me një herpes në buzë që ka dale brenda natës, nga ana e popullit quhet si "e djegura e na

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more