Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Letërsia. Show all posts
Showing posts with label Letërsia. Show all posts

Ç’është letërsia?

Ç’është letërsia?

Letërsia është lloj i artit që e pasqyron jetën nëpërmjet figurave artistike të krijuara nëpërmjet fjalës duke shprehur një qëndrim ideor e emocional të caktuar.

qka eshte letersia,qka quajme letersi,letersia shqipe,gjuhe dhe letersi shqipe,gjuha shqipe,qka eshte letersia,qka quajme letersi,letersia shqip
Ç’është letërsia?

Letërsia është lloj i artit që e pasqyron jetën nëpërmjet figurave artistike të krijuara nëpërmjet fjalës duke shprehur një qëndrim ideor e emocional të caktuar.

qka eshte letersia,qka quajme letersi,letersia shqipe,gjuhe dhe letersi shqipe,gjuha shqipe,qka eshte letersia,qka quajme letersi,letersia shqip

Çka është letërsia ?

Çka është letërsia ?,Qka eshte letersia,letersia,cfare eshte letersia

Letërsia është tërësia e të gjitha veprave të shkruara (artistike) dhe të veprave nga lëmi i krijimtarisë gojore, që janë shkruar më herët.
Çka është letërsia ?,Qka eshte letersia,letersia,cfare eshte letersia

Letërsia është tërësia e të gjitha veprave të shkruara (artistike) dhe të veprave nga lëmi i krijimtarisë gojore, që janë shkruar më herët.

Letërsia e Mesopotamisë


Mesopotamia shtet i lashtë në Lindjen e Mesme i krijuar që në mijëvieçarin e pestë p.e.r, la një kulturë materiale dhe shpirtërore të pasur.
 
Kultura. shpirtërore u zhvillua së pari në gjuhën sumere. 

Sumerët,popull indoevropian,nga India e Irani. E ruajtën gjuhën e tyre në rrasa guri dhe në pllaka argjili e shkruar me shkronja të veçanta, sot të zbuluar afër Bagdadit.
 
Gjuha dhe populli sumer u shuan në mijëvjeçarin e dytë p.e.r, kulturën dhe shkrimin e vazhduan asiro-babilonasit, prandaj kjo letërsi ndryshe quhet letërsia sumere-asiro-babilonase. 

Kjo letërsi është me përmbajtje religjioze dhe laike, ka qenë i zhvilluar edhe epi, më të njohura janë: Zbritja e Inanës në botën nëntokësore, Epi për Lugalbandën, Rrëfimi për përmbytjen etj.

letersia e mesopotamise,letersia mesopotamase,cka jane sumeret,kush ishin sumeret,letersia ne mesopotami,letersia e vjeter,sumeret shqip,

Mesopotamia shtet i lashtë në Lindjen e Mesme i krijuar që në mijëvieçarin e pestë p.e.r, la një kulturë materiale dhe shpirtërore të pasur.
 
Kultura. shpirtërore u zhvillua së pari në gjuhën sumere. 

Sumerët,popull indoevropian,nga India e Irani. E ruajtën gjuhën e tyre në rrasa guri dhe në pllaka argjili e shkruar me shkronja të veçanta, sot të zbuluar afër Bagdadit.
 
Gjuha dhe populli sumer u shuan në mijëvjeçarin e dytë p.e.r, kulturën dhe shkrimin e vazhduan asiro-babilonasit, prandaj kjo letërsi ndryshe quhet letërsia sumere-asiro-babilonase. 

Kjo letërsi është me përmbajtje religjioze dhe laike, ka qenë i zhvilluar edhe epi, më të njohura janë: Zbritja e Inanës në botën nëntokësore, Epi për Lugalbandën, Rrëfimi për përmbytjen etj.

letersia e mesopotamise,letersia mesopotamase,cka jane sumeret,kush ishin sumeret,letersia ne mesopotami,letersia e vjeter,sumeret shqip,

Namazi

Syzat