Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Shenjat

Çka janë treguesit, sinjalet dhe shenjat ?

Çka janë treguesit, sinjalet dhe shenjat ? Treguesit janë shenja që nuk i drejtohen kurrkujt, por që tregojnë diçka. Sinjalet u drejtohen njerëzve dhe shërbejnë për marrëveshje. Shenjat janë figura,vizatime,tinguj që u drejtohen njerëzve dhe tregojnë diçka. cka jane treguesit, cka jane sinjalet, cka jane shenjat, cka eshte shenja, cka eshte treguesi, cka jane, qka eshte shenja, qka osht shenja, cfare eshte treguesi, cfare eshe shenja, cfare eshte sinjali

Çka janë shenjat

            Çka janë shenjat Shenjat janë gjestet, figurat, vizatimet , që përdoren për të na treguar a për të na kujtuar diçka. Kështu për shembull peshorja shërben për të treguar drejtësi. Edhe kuptimi i shenjave vendoset më marrëveshje nga njerëzit. Shenja shembuj: shenjat në matematikë, gradat ushtarake,shenjat në komunikacion etj. Gjuha është një sistem shenjash tingullore ose gjuhësore.  shenjat,kuptimi i shenjave,qka jane shenjat,cfare jane shenjat, qka eshte shenja,kuptimi i shenjes, shenja,çfare eshte shenja,shembuj shenjash,shembuj shenja

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more