Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Erozioni i kornese. Show all posts
Showing posts with label Erozioni i kornese. Show all posts

Erozioni i kornesë percillet me :


Erozioni i kornesë percillet me :

a.      Dhembje, fotofobi dhe lotim
b.       Nuk ka dhembje
c.      Ka vetëm lotim
   

Erozioni i kornesë percillet me :

a.      Dhembje, fotofobi dhe lotim
b.       Nuk ka dhembje
c.      Ka vetëm lotim
   

Nëse pacienti ka erozion të kornesë duhet të bëhet :


Nëse pacienti ka erozion të kornesë duhet të bëhet :

a.    Shpërlarja e syrit
b.    Rtg grafia e orbitës
c.    Rrotullimi i kapakut dhe largimi i copës së huaj, nëse ekziston


Nëse pacienti ka erozion të kornesë duhet të bëhet :

a.    Shpërlarja e syrit
b.    Rtg grafia e orbitës
c.    Rrotullimi i kapakut dhe largimi i copës së huaj, nëse ekziston

Në rastet me erozion të kornesë ekziston rreziku nga :


Në rastet me erozion të kornesë ekziston rreziku nga :

a.    Zhvillimi i ulcerës piogjene
b.    Zhvillimi i keratitit herpetik
c.    Nuk paraqet ndonjë rrezik

Në rastet me erozion të kornesë ekziston rreziku nga :

a.    Zhvillimi i ulcerës piogjene
b.    Zhvillimi i keratitit herpetik
c.    Nuk paraqet ndonjë rrezik

Namazi

Syzat