Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Imuniteti humoral

Çka është komplementi dhe cili është roli i tij?

Çka është komplementi dhe cili është roli i tij? Komplementi paraqet sistemin ekzekutiv kryesor të imunitetit humoral.  Provokon inflamacionin , shpejton fagocitozën dhe shkakton citolizën.  Përbëhet prej së paku 15 proteinave të cilat në plazmë dhe në lëngjet tjera trupore normalisht ndodhen në gjendje joaktive.   Aktivizohen sipas një rendi të caktuar, me rrugë klasike dhe alternative. cka eshte komplementi, qka osht komplementi, ceshte komplementi, c'eshte komplementi, cka osht komplementi, roli i komplementit, rendesia e komplementi, si aktivizohet komplementi, cili eshte roli i komplementi, imuniteti humoral, inflamacioni,fagocitoza,citoliza

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more