Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Rapitful Shqip

Na ndiqni me email - Follow by Email - Merr njoftime për postimet e reja

Nuk kam parë grupe(xhematë) në islam që shfrytëzohen nga prijësit Tagut

Nuk kam parë grupe(xhematë) në islam që shfrytëzohen nga prijësit Tagut, sikurse është shfrytëzimi i këtyre dy, dhe atë si shkak i ndikimit të tyre:

❶ Ekstremistët (Gulatët) - duke prishur imazhin e Islamit dhe luftës në rrugën e Allahut, me ç ‘rast i largojnë njerëzit nga Islami dhe dashuria për të.

❷ Xhemati i mbretërve - duke i mbrojtur ato prijës dhe duke ia humbur legjitimitetin luftës në rrugën e Allahut vetëm me qëllim të mbrojtjes së parisë së tyre.

Andaj mos u habit kur do i gjesh mu këta dy grupe, por edhe prijësit Tagut, të gjithë njëzëshëm -edhe pse të ndarë- duke kundërshtuar, akuzuar, apo edhe luftuar mesatarët, ata që pasuan sunetin e të dërguarit alejhi selam.

Burimi: Senad Ramadani

7 fobitë autoktone të shqiptarëve

Ripost ka përzgjedhur disa nga fobitë tipike vetëm për shqiptarët (shumica). Pasi që këto fobi nuk janë prezente në botë dhe si pasojë kanë mbetur të diskriminuara – të paemërtuara, ne kemi vendosur ta zgidhim këtë problem. Tani fobitë tona, kanë nga një emër specifik.
1. Promaja 
 Image
Kemi konsideruar se si emërtim i përshtatshëm për këtë fobi të jetë i thjeshtë - promajofobia.
Një prej fobive më të mëdha. Gjithashtu promaja i rrokë  vetëm shqiptarët (po flitet që edhe gjermanët). “Mbylle xhamin se ka me të dalë goja mas veshit!”
2. Të mbetesh pa u martuar 
Image
Duke i analizuar rrënjët latine të fjalës "martesë", kemi ardhur në përfundim që duhet të emërtohet demaritusofobia.
Kjo frikë e çuditshme fillon që nga mosha 16 vjeçare, dhe po kaluam këtë moshë e nuk u martuam puna nuk është mirë, sepse përndryshe “nuk të merr kush”.
3. Babaroga (apo siç njihet me terme të tjera: lugati apo dhampiri) 
Image
Eksipratusofobia është konsideruar si emërtim i përshtatshëm për këtë fobi.
Me këtë fobi përballemi pa mësuar si ta themi fjalën e parë, ndryshe edhe armiku i ëndërrave në fëmijëri.
4. Shkjau
Image
Emri i fobisë për këtë fobi është vendosur të jetë slavikofobia.
Aq shumë frikohen nga sllavët shqiptarët sa që termi "shka" përdoret si ofendim.
5. Librat 
Image
Fjala e përshtatshme për këtë fobi preferohet të jetë libellofobia.
Nuk ka mbetur pa ndonjë arsye shprehja "Mos lexo shumë se bëhesh budallë"

6. Mos me i pre thonjtë natën, mos me i pre thonjtë të martën
Image
Ne mendojmë se këto fobi duhet të quhen unguisofobia dhe unguisomartisofobia.
Sepse kështu ka thënë ai i moçmi.

7. Zoti dhe dreqnit
Image
Ne konsiderojmë se fjalët e përshtatshme për këto fobi duhet të jenë deusofobia dhe luciferobia.
Nëse bëni vepra të mira keni fobi nga zoti, e nëse bëni vepra të këqija frikohuni nga dreqi.

9 sjelljet e njerëzve me inteligjencë emocionale

1. Ju keni fjalorë të fuqishëm emocional.Image
Të gjithë njerëzit përjetojnë emocione, por janë të pakët ata të cilët mund t’i identifikojnë ato kur janë duke ndodhur. Sipas disa kërkimeve vetëm 36% e njerëzve mund ta bëjnë këtë, gjë e cila është problematike sepse emocionet e pa emërtuara shpesh keqkuptohen, i cili keqkuptim mund të na bëjë të marrim vendime të paarsyeshme dhe veprime jo produktive. 
2. Jeni kurioz për njerëzit.Image
Nuk ka rëndësi nëse janë introvert apo ekstrovert, njerëzit emocionalisht inteligjent janë kurioz për të gjithë njerëzit rreth tyre. Ky kuriozitet është rezultat i ndjeshmërisë, një nga rrugët më të rëndësishme për një inteligjencë emocionale të lartë.
3. Ju i përqafoni ndryshimet.Image
Njerëzit emocionalisht inteligjent janë fleksibil dhe në vazhdimësi adaptohen ndaj ndryshimeve. Ata e dinë që frika nga ndryshimi është paralizuese dhe kërcënim i madh i suksesit dhe lumturisë së tyre.
4. Ju i dini pikat e juaja të forta dhe dobësitë.Image
Njerëzit emocionalisht inteligjent nuk është se i kuptojnë vetëm emocionet; ata e dinë se në çka janë të mire e në çka jo. Ata gjithashtu e dinë se çka dhe kush i shtynë përpara drejt suksesit. Të jesh emocionalisht inteligjent do të thotë t’i dish pikat tuaja të forta, si t’i përdorni ato në avantazhin e juaj të plotë, duke mos i lënë dobësitë të i mbajnë prapa.
5. Jeni gjykues i mirë i karakterit.
Image
Shumica e njerëzve inteligjent emocional kanë vetëdije të lartë shoqërore; aftësi për t’i lexuar njerëzit e tjerë, ta dinë se për çka janë ata, dhe ta kuptojnë se nëpër çka po kalojnë. Pas një kohe, kjo aftësi ju bënë gjykues të jashtëzakonshëm të karakterit. Njerëzit më nuk janë mister për ju.
6. Është vështirë të ju ofendojnë.Image
Nëse e keni një ide të qartë se kush jeni, është e vështirë për dikë të ju thotë diçka ose të bëjë ndonjë gjë që mund të ju bëjë me nerva. Njerëzit emocional inteligjent kanë vetëbesim dhe janë të hapur, gjë e cila ju bënë me lëkurë të trashë.
7. Ju dini të thoni jo (vetës tuaj dhe të tjerëve).Image
Inteligjenca emocionale do të thotë të dini si të keni vetëkontroll. Sipas një studimi, sa më shumë që e keni të vështirë të thoni jo, aq më shumë do të përjetoni stres dhe depresion. Të thoni jo është një sfidë shumë e madhe e vetkontrollës, por fjala “JO” është një fjalë e fuqishme të cilën nuk duhet të keni frikë ta përdorni.
8. Ju jepni dhe nuk prisni asgjë në këmbim.
Image
Kur dikush ju jep ndonjë gjë spontanisht, pa pritur asgjë në këmbim, lë një përshtypje të fortë. Për shembull, nëse dikush ju flet për ndonjë libër, dhe pas një muaji kur e takoni atë person përsëri, e keni librin për të cilin keni biseduar në dorë. Njerëzit emocionalisht inteligjent ndërtojnë lidhje të forta sepse atë vazhdimësisht mendojnë për njerëzit e tjerë.
9. Ju e limitoni konsumimin e kafeinës.Image
Pirja e teprueshme e kafesë nxitë lirimin e adrenalinës, që është burim i parë i reagimit “lufto apo ik”. Ky reagim shmangë mendimin e arsyeshëm për të reaguar më shpejtë në mënyrë që të sigurohet mbijetesa. Kafeina mund të shkaktojë gjendje stresi dhe bën që emocionet t’i udhëheqin sjelljet tuaja, pasi që merr kohë të largohet nga turpi juaj. Njerëzit me inteligjencë emocionale e dinë që kafeina është telashe dhe e lejojnë ta marrë më të mirën prej tyre.

11 vende të çuditshme dhe të bukura në botë

1.Hidden Beach, Meksika
Image

2. Sentinels of the Arctic, FinlandaImage

3. Reed Flute Caves, Kina
Image

4.  Skaftafell Ice Cave, IslandaImage

5. Grand Prismatic Hot Spring, WyomingImage

6. Turquoise Ice, Lake Baikal, RusiaImage

7. Glowworm Caves, Waitomo, Zelanda e ReImage

8.  Caño Cristaler River, KolumbiaImage

9.  Zhangye Danxia Landform, Gansu, KinaImage

10.  Lake Natron, Tanzania
Image

11 Fingal’s cave, Skocia
Image

11 zbulime më të panevojshme

Zbulimet që janë krijuar nga idetë e njerëzve, ndihmojnë që të jenë më të dobishme për njerëzit. Por këto zbulime poshtë edhe më shumë e kanë vështirësuar jetesën.

1. Shtypësi Ctrl+Alt+Delete
Image

2. Rroba tharëse mbi veturë
Image

3. Ndezja e cigares me energji të diellit
Image

4. Mbajtës i letrave tualeti në kokë
Image

5. Ndihmës për lyerjen e buzëve
Image

6. Lyrës të bukës
Image

7. Këpucë me çadër
Image

8. Lopata zvicerane, 9 në 1
Image

9. Ftohës të makaronave
Image

10. Çadër për trupi
Image

11. Ujë dietale
Image

6 mënyrat më të lehta për t'i qëruar frutat

1. Dredhëza
Image
Përdorni një pipëz për ta hequr bishtin e dredhëzës.

2. Molla
Image
Burmashinën mund ta përdorni edhe për të qëruar molla.
 
3. Kivi
Image
Një gotë do të ju ndihmonte shumë.
4. Avokadon
Image
Edhe në avokado fota do të ju kryej punë.
5. Hudhra
Image
Nuk është se duhet sqarim.
6. Bananën
Image
Më e thjeshtë se që mund të imagjinoni.

Vëllau i Liburn Aliut formon parti, pasi largohet nga Vetëvendosje

 Vëllau i Liburn Aliut formon parti, pasi largohet nga Vetëvendosje

Një grupi i pakënaqur i anëtarëv të Lëvizjes Vetëvndosje po formojnë një parti të re, të cilën e kanë quajtur “Fraksion +”. Po përflitet se në pozitat udhëheqëse të kësaj parite do të jenë vëllau i Liburn Aliu-t – Fatos Aliu, Ajnishahe Halimi, Arben Gecaj (koordinator i VV-së në Deçan), Leon Duhanaj dhe Agim Lajthiza.

Disa prej tyre, si Ajnishahe Halimi tash e sa muaj kanë pasur debate dhe polemika të rënda me Vetëvendosjen, por asnjëherë nuk janë deklaruar se do të formojnë parti të re. 

Kuizi nga mjekësia ''Rapitful Medika''Ky është një kuiz nga mjekësia. Testoni njohuritë tuaja në lëndët mjekësore paraklinike dhe klinike apo mësoni ato gjëra që nuk i keni ditur. Kuizi do të freskohet vazhdimisht me pyetje të reja.

Edhe ju mund të dërgoni pyetje.

Dërgo pyetje të këtë email: adrapitful@hotmail.com

Nëse dëshironi të merrni njoftime për freskimet e kuizit atëherë bashkohuni në grupin në facebook:

https://www.facebook.com/groups/rapitfulmedika/


Nëse dëshironi ta luani edhe kuizin tjetër enciklopedik kliko mbi: Kush do të bëhet yll


Avionët luftarak turq rrëzojnë një avion të regjimit sirian


Mediat turke sot që kanë raportuar se një avion gjyetar turk F-16 ka rrëzuar një avion sirian.
Por, televizioni sirian ka mohuar këtë pohim, duke thënë se ajo ishte një dron të vogël për mbikëqyrje.
Avioni turk F-16 sot ka rrëzuar avion nga Siria i cili kishte kaluar hapësirën ajrore turke në provincën jugore Hatay, transmeton TetovaSot.

Qeveria turka ka bërë një deklaratë zyrtare dhe ka konfirmuar se në drejtim të fluturakes janë lansuar dy raketa. Fluturaken e kanë vërejtur disa avionë luftarakë turq.

“Kërkimi është në vazhdim për mbetjet e fluturakes dhe së shpejti do të dihet nëse ka qenë avion apo helikopter,” tha një nga zyrtarët e qeverisë për të përditshmen Hurriyet.

Sundimi sekret i koorporataveShtetet e Bashkuara dhe bota janë përfshirë në një debat të madh rreth marrëveshjeve të reja të tregtisë. Pakte të tilla quheshin dikur “marrëveshje të tregtisë së lirë”; në fakt, ato ishin marrëveshje tregtie të menaxhuara, të përshtatura sipas interesave të korporatave, kryesisht në SHBA dhe Bashkimin Europian. Sot, marrëveshjeve të tilla shpesh i referohen si ‘partneritete’, si në Partneritetin Trans-Paqësor (TPP). Por ato nuk janë partneritete të barabarta: SHBA-ja dikton kushtet. Fatmirësisht, ‘partnerët’ e Amerikës po bëhen më rezistentë.

Nuk është e vështirë të kuptohet pse. Këto marrëveshje shkojnë përtej tregtisë, duke drejtuar investimet dhe pronën intelektuale po ashtu, duke imponuar ndryshime fundamentale në kornizat ligjore, gjyqësore dhe rregullatore të vendeve, pa të dhëna ose llogaridhënie përmes institucioneve demokratike.

Ndoshta pjesa më e papëlqyeshme dhe më e pandershme e marrëveshjeve të tilla lidhet me shqetësimet e mbrojtjes së investitorit. sigurisht, investitorët duhet të mbrohen kundër qeverive mashtruese që përpiqen t’i marrin pronën. Por kjo nuk është thelbi i këtyre parashikimeve. Ka pasur shumë pak shpronësime në dekadat e fundit dhe investitorët që duan ta mbrojnë veten mund të blejnë sigurim nga Agjencia Multilaterale e Garantimit të Investimit, një filial i Bankës Botërore, dhe SHBA e qeveri të tjera ofrojnë sigurim të ngjashëm. Megjithatë, SHBA po kërkon parashikime të tilla në TPP, edhe pse shumë prej ‘partnerëve’ të saj kanë mbrojtje pronësie dhe sisteme gjyqësore që janë po aq të mirat sa të sajat.

Qëllimi i vërtetë i këtyre parashikimeve është të pengohen rregullimet shëndetësore, mjedisore, të sigurisë dhe madje financiare që janë krijuar për të mbrojtur vetë ekonominë dhe shtetasit amerikanë. Kompanitë mund të padisin qeveritë për kompensim të plotë për çdo pakësim në përfitimet e tyre të ardhshme të pritshme që rrjedhin nga ndryshimet rregullatore.

Kjo nuk është një mundësi teorike. Philip Morris po padit Uruguain dhe Australinë që kërkojnë etiketa paralajmëruese mbi cigaret. Pa dyshim, të dyja shtetet shkuan pak më larg sesa SHBA, duke detyruar përfshirjen e imazheve grafike që tregojnë pasojat e pirjes së duhanit.

Etiketimi po funksionon. Po dekurajon duhanpirjen. Ndaj tani Philip Morris po kërkon të kompensohet për humbjen në fitime.

Në të ardhmen, nëse ne zbulojmë se një produkt tjetër shkakton probleme shëndetësore (mendoni azbestin), në vend që të përballet me padi për kostot që na ka sjellë ne, prodhuesi mund të hedhë në gjyq qeveritë që i ndaluan të vrisnin njerëz. E njëjta gjë mund të ndodhë nëse qeveritë tona imponojnë disa rregulla shtrënguese për të na mbrojtur nga ndikimet e çlirimeve të gazeve serrë.

Kur isha kryetar i Këshillit të Këshilltarëve Ekonomikë të presidentit Bill Clinton, anti-ambjentalistët u përpoqën të miratojnë një parashikim të ngjashëm, të quajtur ‘bisedimet rregullatore’. Ata e dinin se me të hyrë në fuqi, rregullimet do të ndalnin, thjesht sepse qeveria nuk mund të përballojë të paguajë kompensimin. Për fat, ne ia dolëm të kthejmë mbrapsht iniciativën si në gjykata edhe në Kongresin Amerikan.

Por tani të njëjtat grupe po përpiqen ta kapërcejnë pengesën e proceseve demokratike duke i futur parashikime të tilla në marrëveshje tregtie, përmbajtja e të cilave mbahet sekret nga publiku (por jo nga korporatat që i kërkojnë). Vetëm kur ka rrjedhje informacioni ose kur flasin zyrtarët qeveritarë që duken më të angazhuar me proceset demokratike, merren vesh ato që po ndodhin.

Themelor për sistemin qeverisës të Amerikës është një gjyqësor publik i paanshëm, me standarde ligjore të ndërtuara përgjatë dekadave, bazuar në parimet e transparencës, precedentit dhe mundësisë për të apeluar vendimet jo-favorizuese. E gjitha kjo po lihet mënjanë, teksa marrëveshjet e reja kërkojnë për arbitraritet  privat, jo-transparent dhe shumë të shtrenjtë. Për më tepër, kjo marrëveshje është shpesh plot konflikte interesi; për shembull, arbitrarët mund të jenë një ‘gjyqtar’ në një rast dhe një avokat në një çështje të lidhur.

Procedurat janë aq të shtrenjta saqë Uruguait iu desh të kërkonte ndihmën e Michael Bloomberg dhe amerikanëve të tjerë të pasur të zotuar ndaj shëndetit për të mbrojtur veten kundër Philip Morris. Dhe, megjithëse korporatat mund të ngrenë padi, të tjerë nuk munden. Nëse ka një shkelje të zotimeve të tjera – në standardet e punës ose mjedisore, për shembull – shtetasit, sindikatat dhe grupet e shoqërisë civile nuk kanë rekurs.

Nëse ka ndonjë mekanizëm të njëanshëm për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve që dhunon parimet bazë, është ky. Kjo është arsyeja përse iu bashkova ekspertëve elitarë ligjor në SHBA, përfshirë nga Harvardi, Jeilli dhe Bërkli, në shkrimin e një letre për presidentin Barack Obama ku i shpjegonim se sa dëmtues për sistemin tonë ligjor janë këto marrëveshje.

Mbështetësit amerikanë të marrëveshjeve të tilla cilësojnë se SHBA është paditur vetëm disa herë deri më tani dhe nuk ka humbur asnjë çështje. Korporatat megjithatë, vetëm sa po mësojnë si të përdorin këto marrëveshje në avantazhin e tyre.

Dhe avokatët e mirëpaguar të korporatave në SHBA, Europë dhe Japoni me shumë gjasa do të tejkalojnë avokatët e paguar pak të qeverisë që përpiqen të mbrojnë interesat publikë. Edhe më keq, korporatat në shtetet e përparuara mund të krijojnë degë në shtete anëtare përmes të cilave mund të investojnë në atdhe, dhe më pas t’i padisin, duke i dhënë atyre një kanal të ri për të bllokuar rregullimet.

Nëse do të kishte nevojë për mbrojtje më të mirë të pronës dhe nëse ky mekanizëm privat dhe i shtrenjtë i zgjidhjeve të mosmarrëveshjeve të ishte superior ndaj një gjyqësori publik, ne duhet të ndryshonim ligjin jo vetëm për kompanitë e armatosura mirë, por edhe për shtetasit tanë dhe bizneset e vogla. Por nuk ka sugjerime se ky është rasti.

Ligjet dhe rregullimet përcaktojnë llojin e ekonomisë dhe shoqërisë në të cilën njerëzit jetojnë. Ato ndikojnë në pushtetin relativ të pazarllëqeve, me pasoja serioze për pabarazinë, një problem në rritje kudo në botë. Pyetja është nëse ne duhet t’i lejojmë korporatat e pasura të përdorin parashikime të fshehta në të ashtuquajturat marrëveshje tregtare për të diktuar se si ne do jetojmë në shekulli 21. Unë shpresoj që shtetasit në SHBA, Europë dhe Paqësor t’i përgjigjen me një JO të madhe.

Nga Joseph E. Stiglitz

Plani i shërbimit sekret maqedonas / Ja si u mashtruan ish luftëtarët e UÇK-së

 

Zbulohen prapaskenat e infiltrimit të shërbimit sekret maqedonas dhe atij serb në grupin e armatosur që u bë shkak për sulmin çnjerëzor të Kumanovës më 9 maj, Një burim ndërkombëtar i portalit "tesheshi", i kyçur në organet e sigurisë rajonale, bëri të ditur se strumbullarët e lëvizjeve që solli skenarin makabër kanë qenë tre agjentë shqipfolës të shërbimit sekret të Maqedonisë, apo DSK që drejtohej deri para pak ditësh nga Sasho Mijakllov.

Njerëzit e infiltruar të DSK-së kanë joshur ish luftëtarë të UÇK-së, duke i "mashtruar" ata për gjendjen e vështirë të shqiptarëve për një sulm të policisë Maqedoni mbi shqiptarët ndërsa që pak vetave iu premtuan edhe para. Grupin e shqiptarëve agjentët maqedonas e dërguan në "Lagjen e Trimave" në Kumanovë, drejt vdekjes, masakrimit dhe arrestimi të tyre.

I tërë skenari famëkeq i vrasjeve dhe arrestimeve të shqiptarëve në Kumanovë është përgatitur me kujdes nga kryeministri i ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë Nikolla Gruevski, Ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankullovska dhe shefi i shërbimit sekret maqedonas, Sasho Mijallkov", thonë për "tesheshi" burime nga institucionet ndërkombëtare që janë të vendosura në Kosovë.

Në tërë këtë operacion famëkeq kanë qenë të përzier direkt edhe disa shërbime sekrete të shteteve fqinjë që janë armiqësore ndaj shqiptarëve, ka thënë burimi duke mos dashur të preçizojë se për cilat shtete bëhet fjalë.

Në pyetjen se mos këtu bëhet fjalë për shërbime sekrete të Serbisë, Rusisë e Greqisë, burimi as nuk ka pohuar as nuk ka mohuar.

Tre agjentë shqiptarë të shërbimit sekret maqedonas kanë rekrutuar shqiptarë të Kosovës në këtë operacion me qëllim të inskenimit të një sulmi ndaj Institucioneve të Maqedonisë.

Ndërsa në opinionin ndërkombëtar të shkojë lajmi se shqiptarët e Kosovës dhe të Shqipëris, sulmuan Maqedoninë me qëllim destabilizimin e vendit, ndërsa në anën tjetër qeveria e Gruevskit të forconte pozitat e veta pas skandaleve të publikuara nga Zoran Zaev.

Gruevski, Jankullovska dhe Mijallkov iu kanë dhënë sasi të parave të pa kufizuara me qëllim të rekrutimit të shqiptarëve dhe formimin e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare të re.

Operacioni "sekret" ka filluar në fund të muajit shtator dhe fillim të muajit tetor të vitit 2014, teksa një agjent shqiptar i shërbimit sekret të Maqedonisë ka kontaktuar shqiptarë të Kosovës, kryesisht ish luftëtarë të UÇK-së, pjesa më e madhe nga rajoni i Dukagjinit.

Djemve të UÇK-së, agjenti fillimisht iu është ankuar për gjendjen shumë të rendë në të cilën po kalojnë
shqiptarët e Maqedonisë, me mundësinë e një sulmi të policisë dhe Ushtrisë së këtij vendi mbi popullatën civile shqiptare.

Agjentet iu kanë kërkuar ish-pjesëtarëve të UÇK-së, që t’i ndihmojnë shqiptarët, gjë që edhe u pranua nga këta të fundit ka thënë burimi ndërkombëtar i portalit "tesheshi".

"Financiarisht nuk do të kemi asnjë problem pasi kemi edhe përkrahjen e Qeverive të Shqipërisë dhe
Kosovës si dhe të partive politike shqiptare të Maqedonisë", iu ka thënë agjenti ish ushtarëve të UÇK-së.
Në fillim janë kontaktuar krerët e këtij grupi diku rreth 3-4 veta, e që burimi nuk ka dashur t’i identifikojë se cilët janë ata, më pastaj janë rekrutuar edhe anëtarë të tjerë duke mos ditur se po shkojnë drejtë vdekjes dhe se janë të tradhtuar që në fillim. Për çdo bisedë që është kryer, agjenti maqedonas ka njoftuar Sasha Mijallkovin duke i dhënë të gjitha detajet rreth personit të rekrutuar.

Personave të rekrutuar agjenti i shërbimit Maqedon iu ka thënë se do t’iu japë nga 100 mijë euro, në mënyrë që ata të bëjnë biznes si dhe të garantojnë familjet e tyre në Kosovë në aspektin ekonomik. Se të arrestuarve në "Lagjen e Trimave" në Kumanove iu janë premtuar nga 100 mijë euro, e konfirmojnë edhe familjaret e tyre.

Burimi ndërkombëtar më tutje i ka thënë tesheshi se e tërë ngjarja ka filluar në fshatin Gushnicë. Sipas tij, Gushnica është fshat malor që ka diku rreth 10 shtëpi të banuar me shqiptarë dhe një post policore ku për çdo ndërrim kanë punuar nga 4 policë të shtetit të Maqedonisë.

Në këtë post policore në Gushnicë, sipas burimit kanë qenë të deponuara 4 armë automatike AK 47 si dhe 4 revole, 10 ditë para ndërhyrjes së grupit të Shqiptarëve në këtë postë policore janë dërguar nga Shërbimi Sekret i Maqedonisë 64 armë automatike AK 47 si dhe 64 revole, të cilat më pas janë marr nga grupi i shqiptarëve të rekrutuar nga maqedonët.

Në operacion e sulmit ndaj postës policore në Gushnicë ka marrë pjesë personalisht edhe pjesëtari i Shërbimit sekret maqedon, emri i të cilit është i njohur për redaksinë. Kryeministri i ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë Nikolla Gruevski, Ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankullovska dhe shefi i shërbimit sekret maqedon, Sasho Mijallkov, gjatë tërë kohës kanë qenë të njoftuar për gjoja sulmin në posten e Gushnicës si dhe për çdo lëvizje që ka bërë grupi në territorin Maqedonisë.

Agjenti shqiptar i Shërbimit Sekret Maqedonas, tri ditë më parë iu ka thënë grupit të Shqiptarëve se Policia dhe ushtria maqedonase do të sulmojë shqiptarët në Kumanove më 12 maj, ndërsa që ne kishte qenë mirë që të shkojmë në Kumanove, në mënyrë që djemtë të njihen me terrenin aty.

"Në ‘lagjen e Trimave’ në Kumanovë nga i tërë grupi kanë qenë të armatosur vetëm 14 veta me AK 47 si dhe me një sasi shumë të vogël të municionit, të tjerët kanë pasur ndonjë revole ose thikë. Mos marrja e armatimit nga të gjithë pjesëtarët e grupit është bërë me qëllim të gjoja të lëvizjes më të lehtë dhe pa rënë shumë në sy tek autoritete dhe popullata. Për këtë arsye ka ardhur deri tek dorëzimi i grupit, pasi që ata kanë ngelur pa municion, ndërsa që shumica e të arrestuarve as që kanë shkrepur ndonjë plumb, por ka edhe të atillë që fillimi i luftimeve i ka zënë në gjumë", ka thënë burimi i "tesheshi".

Grupi i shqiptarëve pas të shtënave të para ka kuptuar se janë të tradhtuar dhe kjo ka bërë që një pjesë e tyre e madhe të dorëzohen tek policia maqedonase. Krerët e Maqedonisë të informuar nga agjenti i tyre me hollësi për personat që gjendeshin në "Lagjen e Trimave", vendin ku ata janë strehuar dhe armatimin e pakët që e kanë me vete kanë filluar operacionin në kapjen dhe asgjësimin e grupit "terrorist" si e quanin ata.

Operacioni i forcave policore maqedonase që në fillim të tij, doli nga kontrolli pasi që hasën në një rezistencë nga grupi i shqiptarëve. Është shumë e paqartë se si janë vrarë policët maqedonas, shqiptarë e serbë bashkë, pasi që policia kishte të gjitha informacionet për grupin dhe nga sa plumba e municione i ka çdo njëri. Burimi ndërkombëtar ka theksuar se "ka dyshime të bazuara se policët maqedonas janë vrarë ndër vete sipas skenarit të policisë sekrete të Mijallkovit me qëllim që tek popullata të paraqesë se terroristet nuk kursejnë askënd".

Operacioni sekret i Gruevskit, Jankullovskës dhe Mijallkovit, që në ditë e para është dekonspiruar nga Shërbime të inteligjencës të NATO-së, KFOR-it, AKI-së, SHiSH-i i Shqipërisë etj, por mbetet mister mos parandalimi i këtij skenari.

Për të gjithakanë qenë të njoftuar si Prishtina ashtu edhe Tirana zyrtare ka thënë burimi ndërkombëtar për portalin "tesheshi".

Pesë arsyet pse Shqipëria e Madhe do të ishte një ide e mirë

Pesë arsyet pse Shqipëria e Madhe do të ishte një ide e mirë


Shumë njerëz në Ballkan janë të frikësuar nga idea e Shqipërisë së Madhe. Por pse? Sipas buzzfeed këto janë 5 arsyet që bashkimi kombëtar është kënaqësi jo vetëm për shqiptarët, transmeton Express

1. Mund ti shijoni pushimet e juaja pa paguar asgjë


Turistët mund të qëndrojnë pa paguar asgjë sepse tek shqiptarët sipas traditës duhet të respektohet në maksimum mysafiri, shkruan buzzfeed. Vizitoni çdo shtëpi dhe lëni që ata të kujdesen për juve

2. Një parajsë e taksave në Evropë
Harroni ishujt tropikal larg. Në Shqipërinë e Madhe, një parajsë e re tatimor do të krijohet brenda Europës. Bazuar në tatimin mbi të ardhurat aktuale në Kosovë dhe Shqipëri, norma juaj e taksave është rreth 10% . Sillni të gjitha paratë tuaja !

3. Një shtet pa Mc Donalds dhe StarbucksEdhe pse Shqipëria e madhe është një mik i afërt i SHBA-ve, por aty nuk do ti gjeni kafet dhe hamburgerët e tyre me çmime të larta. Ju mund të shijoni qoftet për 1.50 dhe makiaton më të mirë në botë për 1 euro

4. Toleranca fetare dhe futbolliUdhëheqësit e katër feve kryesore në Shqipëri, ecën dorë për dore gjatë marshimit Charlie HEBDO në Paris. Ata treguan tolerancën e tyre fetare në botë, shkruan buzzfeed. Të jesh i krishterë, hebre apo mysliman është në rregull në Shqipërinë e Madhe, për aq kohë sa ju jeni tifoz i Barcelonës, Real-it, Arsenal ose Chelsea.

5. Vozitja në trafik pa ndalesaShqipëria e Madhe do të jetë vendi i parë pa bllokime të trafikut në autostradë. Një nga rrugët më të reja dhe më të shtrenjta në Evropë është e gatshme të ju shërbej. Lidhu me rrip të makinës dhe do të kënaqeni më shëtitjen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Categories

17 shkurti (4) 28 nentori (7) 8 marsi (4) Abazoni (1) Abetarja (2) Absent radial pulse (1) Abshisa (1) Absolventi (1) Absorbentët (1) Absorbimi (1) ACE inhibitors (2) Acidet (1) Acidet biliare (1) Acidi borik (1) Acidi folik (4) Acidi nitrik (1) Acidi parinarik (1) Acute mitral regurgitation (1) Acute pericarditis (2) Adaptimi (1) Adem Gajtani (1) Adem Ramadani (2) Adolf Hitler (1) Adrenalina (1) Adresa (32) Adsense (1) Aerob (1) Aeroplani (1) Afazia (1) Aforizma (1) Afta (1) Ag Apolloni (2) AgBiMed (1) Agjerimi (6) Agnesa Mahalla (5) Agon Bislimi (7) AIDS (11) AKI (3) Aksidentet e trafikut (3) Aktinidet (1) Akupunktura (1) Albatrosi (2) Albin Kurti (1) Aldosteroni (1) Alergjia (1) Alfentanili (1) Algat blu te gjelbra (2) Algoritmi (1) Ali Pasha (1) Aliazhet e hekurit (3) Alkoolet (1) Almedin Ejupi (2) Alpet Shqiptare (1) Alpha-blockers (1) Alternatori (1) Ambasada (2) Ambulatory blood pressure recording (1) Amiloidoza (2) Anafaza (1) Anafillaksa (1) Analiza letrare (154) Analizatoret (1) Anatomia (126) Androgjenet (1) Andromeda (1) Anekdota (2) Anesteziologjia (19) Angina pectoris (10) Angioplasty (1) Anijet (1) Anijet kozmike (1) Anionet (1) Anketa (1) Ankthi (1) Anomalite e refraktimit (4) Anomaloskopi (1) Anticoagulants (1) Antidiabetiket oral (2) Antidiaroikët (1) Antidot (1) Antiemetikët (1) Antigjenet (1) Anton Pashku (4) Anza e Henleut (2) Aortic and mitral valve disease (1) Aortic coarctation (2) Aortic regurgitation (2) Aortic sclerosis (1) Aortic stenosis (6) Aparatet e anijeve kozmike (1) Aparatet elektrotermike (1) Aparati jukstaglomerular (1) Apele per ndihme (1) Apex beat (1) Apoptoza (1) Apraksia (4) Ari (1) Aristoteli (1) Arkiva (30) Arsimi (1) Aspergilloza (1) Astigmatizmi (1) Atdheu (1) Atelektaza (1) Ateroskleroza (4) Atomet (2) Atomi (2) Atrial fibrillation (7) Atrial septal defect (7) Atrofia (2) Atrofia e bulbusit (1) Autizmi (1) Autokracia (1) Autoshkolla (20) Avni Tafili (17) Bacterial endocarditis (3) Bajrami (1) Bakri (10) Bakteret (5) Balanitis (1) Baleti (1) Balloon valvuloplasty (1) Barcoleta (4) Barnat (4) Barnat antikanceroze (1) Barnat ekpektorante (1) Barnat kunder ulqeres peptike (1) Barnat kunder vjelljes (1) Barnat kundër motilitetit (1) Bebeza (2) Bekir Halimi (24) Besimi (1) Beta-blockers (1) Bicikleta (1) Bifurkacioni (1) Bilal Golemi (1) Bimet (1) Biografia (80) Biokimia (43) Biologji test (191) Biologjia (32) Bioprosthetic valve (1) Biosistematika (1) Blalock-Taussig shunt (1) Bleta (1) Bllokatoret e receptoreve H2 histaminike (1) Bodrumi (1) Bora (2) Borxhi (1) Breshka (1) Bronkiolet (1) Brucelloza (2) Bufi (1) c (1) Calcium channel blockers (1) Cardiac defibrillators (1) Cardiology (74) Carotid artery pulsations (1) Celuliti i orbites (1) Celuloza (3) Centralet elektrike (2) Chest pain (1) Choroidal neovascularization (1) Chronic mitral regurgitation (1) Chronotropic incompetence (1) Cikli pentozik (1) Ciklopegjiket (1) Cirroza (6) Coarctation of aorta (2) Collapsing pulse (1) Complications of infective endocarditis (1) Complications of prosthetic valves (1) Congenital heart diseases (1) Constrictive pericarditis (4) Continuous murmurs (1) Copat e huaja (2) Copat e huaja intrabulbare (4) Copat e huaja metalike ne korne (1) Copat e huaja ne korne (2) Cor bovinum (1) Corpus callosum (3) Corpus uteri (1) Dakriocistiti (4) Dakriocistiti akut flegmonoz (2) Dallendyshet (1) Daltonizmi (1) Dantroleni (6) Daut Demaku (1) definicione (1) Degradimi (1) Demokracia (1) Demonet (1) Dendesia (1) Depresioni (1) Dermatologjia (25) Dermatophyta inguinalis (1) Deti (1) Dextrocardia (1) Dezaminimi (1) Dhembet (1) Diabeti (19) Diagnoza (8) Dialog (1) Diastolic dysfunction (1) Diateza (1) Dielli (1) Difuzioni (1) Digital Kosovo (5) Dijetaret (1) Dimri (1) Dispraksia (1) Distilimi (1) Distrofia yndyrore (2) Dita e Xhuma (1) Diuretics (1) Diureza (1) Dizuria (1) Djalli (1) Don Zhuani (1) Dozat (1) Dozimi (2) Drama (1) Dressler's syndrome (1) Drogat (3) Druri (27) Drusen (1) Dua (52) Ductus arteriosus (1) Duhani (20) Dukuria kimike (1) Durimi (1) Durimi dyfytyrësh (1) Dyshimi (1) E drejta civile (3) Earn Money (1) Ebu Hanife (1) Echinococcus granulosus (1) Edema (1) Edema angioneurotike (3) Edema e kornese (1) Efektet anesore (3) Efikasiteti diagnostik (1) Efikasiteti terapeutik (1) Eisenmenger complex (1) Eisenmenger syndrome (3) Ejection click (1) Ekologjia (1) Ekonomia (144) Eksudati (1) Ekzaminimi (4) Ekzfotalmometri (1) Elektroliza (1) Elektromotori (1) Elektronet (1) Elementet e bllokut (1) Elementet kalimtare (2) Elementet Letrare (7) Embolia (2) Embolia e arteries qendrore te retines (3) Embrioni (1) Emfizema (1) Emfizema subkutane (1) Emra Shqip (2) Emri (2) Enderrat (3) Endocarditis (1) Endometriumi (2) Endotendineum (1) Energjia (3) Enflurani (3) Enis Presheva (1) Enukleacioni i syrit (2) Enver Robelli (1) Epidemiologjia (10) Epiderma (1) Epidermophytia inguinalis (1) Epiglotisi (1) Epilepsia (5) Epiteli (3) Epiteli shumeshtresor i sheshte (2) Epitendineum (1) Epithalamus (1) Erb's point (1) Eritroblastoza fetale (3) Eritrocitet (4) Ernesto Sabato (1) Erozioni i kornese (3) Ersilja Çeli (4) Ese (116) Ese per 17 shkurtin (1) Ese per 28 nentorin (2) Ese per 8 marsin (1) Ese per Arsimin (1) Ese per atdheun (2) Ese per durimin (1) Ese per femijet (2) Ese per leximin (1) Ese per librin (1) Ese per pranveren (4) Ese per pushtetin (1) Ese per shokun (1) Ese per veren (1) Ese për dashurinë (2) Eshtrat (2) Essay (8) Estrogjenet (1) Estrogjeni (2) Ethet hemorragjike Krime-Kongo (7) Etiologjia (24) Etnografia (1) Eufemizmi (1) Evakuimi (1) Ezani (2) Fabula (9) Facebook (4) Fadil Maloku (3) Faik Konica (2) Fakte Historike (6) Fakte shkencore (15) Faktoret e rrezikut (2) Falja e namazit (11) Fallot's tetralogy (5) Fantazmat (1) Faqe (284) Faqet e institucioneve të Kosovës (1) Farmakologjia (65) Fatos Arapi (1) Federata Mikroneziane (1) Feja (7) Feja Islame (789) Fejesa (1) Femijet (2) Femra (3) Fenilketonuria (2) Fenotipi (1) Feokromocitoma (1) Ferizaj (1) Fetva (1) Figurat Letrare (30) Fijet asociative (1) Filma (45) Filma me titra shqip (5) Filmi (4) Filmofil Group (1) Filtrimi (1) Filtrimi glomerular (1) Fimoza (1) Fisi (1) Fisnik Ismaili (1) Fito Para (3) Fizika Kuantike (1) Fiziologjia (71) Fiziologjia Patologjike (61) Fjale te urta (9) Fjale te urta Islame (2) Fjale te urta per ambicjen (1) Fjale te urta per besimin (1) Fjale te urta per vellaun (1) Fjale te urta per vullnetin (1) Fjale te urta per zhgenjimin (1) Fjalor (3) Fjalori (96) Fjalë të urta (1) Flamuri (1) Flegmona e kapakeve (1) Flegmona e orbites (4) Fluoresceina (1) Fluori (1) Flutura (1) Fluturaket (1) Fluturimet ne hapesire (1) Fobia (2) Folja (4) Folklori (1) Folkodina (1) Fonetika (1) Fonologjia (1) Forca e frenimit ne rrota (1) Format farmaceutike (2) Forumi i Te Rinjve Muslimane (3) Fosfori (1) Fosilet (1) Foto (63) Fotokoagulimi me laser (1) Fragment (1) Frekuenca e punes se zemres (1) Frenat me disk (1) Friedreich's ataxia (1) Frutat (1) Fun (4) Fundusi i syrit (1) Funksioni (10) Fuqia (1) Fusha kortikale motorike e të folurit (1) Fusha magnetike (1) Fusha primare motorike (1) Fusha vizive (2) Futbolli (1) Galaktika (1) Gallavardin phenomenon (1) Gastriti (1) Gastrulimi (1) Gazetari (2) Gezim Kelmendi (7) Gingivostomatiti herpetik (1) Giza (2) Gjakderdhja (5) Gjaku (10) Gjenerale (45) Gjenerali i ushtrise se vdekur (1) Gjenet (7) Gjenetika (1) Gjeografi (78) Gjeografi test (159) Gjeravica (1) Gjinekologjia (14) Gjitaret (1) Gjuha (1) Gjuha dhe Letersia (2) Gjuha e folur (1) Gjuha e shkruar (1) Gjuha Shqipe (250) Gjuhë dhe letërsi (4) Gjuhë shqipe dhe Letërsi (60) Gjumi (1) Glaukoma (19) Glaukoma kongjenitale (1) Glaukoma neovaskulare (4) Glomeruli renal (2) Glomerulonefriti (1) Glukoza (1) Gramatika (2) Granulocitet (1) Granulomes sifilitike (1) Gripi (6) Grupe (2) Guljelmo Markoni (1) Gunga (1) Gëzim Kelmendi (1) HAARP (1) Hadithe (118) Hadithe per diten e Xhuma (1) Hadithe per vdekjen (1) Halazioni (1) Halid El-Beker (1) Halucinacionet (2) Haqif Ibrahimi (2) Hartim per librin (1) Hartim per pranveren (2) Hartim per shokun (1) Hartime (53) Hartime Ese per pavaresine (1) Hartime per leximin (1) Hasan El-Basriu (3) Havarixhet (1) Heart sound (2) Heart transplantation (1) Hekuri (5) Helicobacter pylori (1) Helikazat (1) Hematologjia (2) Hematoma epidurale (1) Hematoma retrobulbare (1) Hematoma subdurale (1) Hematoma traumatike e kapakeve (1) Hemiplegia (1) Hemoftalmusi (2) Hemoglobina (1) Hemoliza (1) Hemoragjia (1) Hemorragjia subarahinoidale (1) Heparin (1) Hepatitet (1) Hepatiti B (1) Hepatojugular reflux (1) Hernia inguinale (1) Herpesi Labial (1) Hidrocefalusi (1) Hidrocentralet (1) Hidrogjeni (1) Hidroliza (1) Hifema (9) Hifema traumatike (1) Hijalinoza (2) Hipermetropia (2) Hipertensioni arterial (2) Hipertermia malinje (1) Hipertrofia (2) Hipervitaminoza (1) Hipervitaminoza D (1) Hipofiza (2) Hipoglikemia (1) Hipoksia (1) Hipotalamusi (3) Hipovitaminoza A (1) Hipovitaminoza C (1) Hipovitaminozat (1) Histologjia (65) Histoplazmoza (1) Historia (68) Hivi (9) Holiday heart syndrome (1) Holt-Oram syndrome (1) Homeostaza (1) Hordeolumi (1) Hormonet (3) Horoskopi (1) Hosting (1) Humbja akute e te parit (1) Humbja e peshes (1) Humbja e te pamurit (1) Humor (28) Hurmet (1) Hypertension (8) Hypertrophic cardiomyopathy (4) Ibrahim Rugova (2) Ibën Abasi (1) Ibën Kajimi (1) Iftari (1) Ilahi (2) Iljasa Salihu (19) Imam Ibn Kajimi (2) Imam Shafiu (1) Imuniteti (2) Imuniteti i fituar (1) Imuniteti i lindur (1) Imuniteti jospecifik (1) Imunodeficienca (1) Imunologjia (4) Imunosupresoret (1) Indi kercor (1) Indi kockor (1) Indi nervor (1) Indications (2) Indications for valve replacement (1) Indikacionet (8) Induksioni magnetik (1) Infarkti (4) Infarkti miokardial (1) Infective endocarditis (4) Infeksioni (1) Infeksioni intrabulbar (1) Infertiliteti (1) Inflamacioni (8) Informacionet (1) Informata (2826) Informatika (59) information (63) Inhibitoret e pompes proteinike (1) Inkubacioni (1) Insula (1) Insulina (3) Integumenti (1) Internal Medicine (208) Interneti (3) Internimi (1) Intervista (1) Irfan Jahiu (2) Irfan Salihu (10) Iridocikliti (6) Iridocikliti fibrinopurulent (1) Iridocikliti hipertenziv (1) Iridocikliti serofibrinoz (1) Iridocikliti seroz (1) Iridodializa (1) Irisi (1) Ironia (1) Islami (4) Ismail Kadare (27) Izopreni (1) Jakup Hasipi (1) Jejunumi (1) Jeta (2) Jeta pas vdekjes (1) Jetmir Jakupi (1) Jodidet (1) Jonet (2) Jonet e Ca (1) Jugular pulse (1) Jugular venous pulsations (3) Kafka (1) Kalcifikimi (1) Kalciumi (1) Kallezuesi (1) Kanali inguinal (1) Kanceri (1) Kanella (1) Kanioni (1) Kapsula e Bowmanit (1) Karburanti (1) Karcinoma (1) Kardiologjia (2) Kartagener's syndrome (1) Katarakta traumatike (1) Katarakti (2) Kationet (1) Keratitet (6) Keratometri (1) Kercat e laringut (1) Kerci (1) Kerci hialin (2) Keshilla (186) Keshilla Islame (114) Keshilla Mjekesore (6) Keshilla Shendetesore (2) Ketoacidoza (1) Kim Mehmeti (1) Kimi (2) Kimia (17) Kirurgjia (32) Klishe (1) Klorpropramidi (1) Koaguli postmortal (1) Kobalti (1) Kocka kompakte (1) Kockat (4) Kodi gjenetik (1) Kodi i Balave (1) Kognicioni (1) Koha (1) Kolagjeni (1) Kolera (4) Kolesteroli (3) Kollitja (1) Kombi (1) Komedia (1) Komedia Hyjnore (1) Komente (3) Komente letrare (24) Komente për poezi (16) Komentimi i ëndrrave (72) Komocionet (1) Komplikimet (2) Komponimet Helate (1) Komponimet komplekse (5) Komunikacioni rrugor (1) Komunikimi (1) Kondrocitet (1) Konflikti i Edipit (1) Konina (1) Konjugimi (1) Konjuktiva (2) Konjuktiviti (4) Konjunktiva (1) Konjunktiva e fornikseve (1) Konjunktiva e kapakëve (1) Konjunktivi kronik (1) Konjunktiviti (3) Konjunktiviti alergjik (1) Konjunktiviti bakterial (3) Konjunktiviti epidemik (1) Konjunktiviti kronik (1) Konjunktiviti neonatal (1) Konjunktiviti vernal (2) Konstitucioni (4) Kontaksioni izotonik (1) Konteksti (1) Kontinentet (2) Kontraceptivet oral (1) Kontraksionet e muskulit (1) Kontraksioni ekscentrik (1) Kontraksioni izometrik (1) Kontuzioni i bulbusit (2) Kooperativat (1) Koreografia (1) Korja e trurit te madh (2) Kornea (14) Korpuskuat renale (3) Korrupsioni (1) Korteksi i veshkes (1) Kortikosteroidet (1) Kortizoli (1) Kosova (7) Kozmopolitizmi (1) Kriminalistika (92) Kristalet (1) Kristalizimi (1) Kriteret e Harvardit mbi vdekjen (1) Kritika Letrare (67) Kriza tireotoksike (1) Kromatina (1) Kromi (9) Kromozomet (2) Kryefjala (6) Kryeqyteti (8) Kuize (18) Kuize nga Autoshkolla (4) Kujdesi (1) Kunderindikacionet (2) Kundrinori (3) Kurani (2) Kurime (2) Kuriozitete (44) Kushtetuta (1) Kussmaul's sign (1) Kuvendi (1) Kuvendi i Arbërit (1) Kërkesa postimesh nga vizitorët (1) Këshilla (195) Lajme (73) Lamelat kockore (1) Lantanidet (1) Laparoskopia (1) Laringu (1) Left ventricular systolic dysfunction (1) Lendimet kimike te syrit (3) Lendimet perforative (8) Lengu cerebrospinal (8) Lengu trunoshpinor (8) Leo Tolstoy (1) Leomioma (1) Lepuri (2) Letersia (54) Letersia shqipe (2) Letra dashurie (1) Leukocitet (2) Leukoplastet (1) Levine's sign (1) Levizja (1) Lezionet paraneoplastike (1) Libra shqip (14) Lidheza (1) Lidhja e Kombeve (1) Lidhjet kimike (1) Lidokaina (1) Ligatura e Stianusit (1) Ligjerata e drejte (1) Ligjerata islame (1) Ligji i Faradeit (1) Ligji periodik (1) Limanet detare (1) Limfa (1) Limfocitet (1) Lindje (5) Litiumi (1) Llojet e transportit (1) Llojet e transportit tokesor (1) Llokman Hoxha (2) Lobi i veshkes (1) Lobusi renal (1) Lojna (34) Lojra (2) Lokomotiva (1) Lukthi (1) Lulzim Susuri (12) Lumturia (2) Lutembacher syndrome (1) Lutje (46) Macula densa (1) Maculopathy (1) Magjia (1) Magjistaret (2) Maksim Gorki (1) Mallkime (1) Mangani (8) Marantic endocarditis (1) Marihuana (2) Marksizmi kulturor (1) Marsi (1) Martesa (2) Masa atomike (1) Matematika (12) Matriksi jashteqelizor (1) Matriksi kockor (2) Mbeshtjellesi mielin (1) Mbiemri (4) Mbreti (1) Mbreti dhe Buburreci (1) Mbulesa (2) Mediatoret kimik (1) Medicine (4) Medulla e veshkes (1) Medulla spinalis (1) Mehmet Bislimi (1) Mejoza (1) Melanina (5) Melanocitet (4) Melqia (3) Mendime (117) Mendime Islame (1) Mendimi Pozitiv (4) Meningjiti (11) Menorragjia (1) Mercedes Benz (1) Mesazh për maturantët (1) Mesime (6) Mesime nga Biologjia (2) Meso Anglisht (3) Meso frengjisht (21) Meso Gjermanisht (99) Meso Holandisht (2) Meso Italisht (23) Meso Japonisht (2) Meso Kinezisht (2) Meso Portugalisht (2) Meso Spanjollisht (2) Mesopotamia (1) Mesuesja (7) Mesyshi (1) Metafora (1) Metalet (5) Metalina (1) Metalurgjia (1) Metamorfoza (1) Metastaza (2) Metathalamusi (1) Metodat hulumtuese (2) Metrorragjia (1) Mezangiumi (1) Microsoft (1) Midriaza (1) Migjeni (4) Migrena (2) Mikorize (1) Mikrobiologjia (4) Millosh Gjergj Nikolla (1) Mineralet (1) Miometriumi (1) Miopia (2) Miqesia (1) Mistere (62) Misticizmi (1) Mistika (1) Misvaku (1) Mitokondriet (3) Mitoza (1) Mitral regurgitation (4) Mitral stenosis (7) Mitral valve (1) Mitral valve prolapse (4) Mixed aortic lesions (1) Mjekesi familjare (6) Mjekesia (12) Mjekesia Interne (27) Mjekesia Islame (2) Mjekesia Urgjente (4) Mjekimi (17) Mjekësi (282) Mjekësi fizikale me Rehabilitim (49) Mjekësi test (81) Mjetet transportuese (1) Molieri (5) Monogamia (1) Morfolologjia (1) Mortaliteti (1) Motiliteti (1) Movies (1) Mprehtesia e te parit (1) Muhamedi a.s (1) Mukoza (1) Multimedia (2) Muskujt (1) Mutacionet (2) Muzika (1) Myocardial infarction (6) Mëso shqip (1) Naim Frasheri (2) Namazi (10) Napoleon Bonaparta (1) Nasa (1) Nata e Kadrit (3) Nataliteti (1) Natyra (1) Ndajfolja (1) Ndarja qelizore (1) Nderi (1) Ndihma (1) Ndihma e pare (6) Ndryshoje veten (2) Nefroni (6) Nekroza (3) Nekroza e konjuktives (1) Nena (4) Neoplazma (6) Nervat (2) Nervat kranial (1) Nervi facialis (1) Nervi trigeminus (2) Nervi trochlearis (1) Neurokirurgjia (2) Neurologjia (26) Neurologjia dhe Psikiatria (83) Neurology (19) Neuronet (1) Neuroni (1) Neurotransmiteri (1) Neurozat (2) Ngjarje (4) Nikeli (7) Nikola Tesla (1) Nikturia (1) Njeriu (2) Njesia (1) Njihu me hoxhallarët (1) Nocioni (1) Noksat (1) Nomad (1) Nucleus paraventricularis (1) Nukleotidet (1) Nukleus supraopticus (1) Numerori (1) Numri atomik (2) Objekti i së drejtës civile (1) Oda e perparme (1) Oftalmia elektrike (3) Oftalmia simpatike (5) Oftalmologjia (165) Okisgjeni (1) Okluzioni i arteries qendrore te retines (4) Oksidet e bakrit (2) Oksihemoglobina (1) Oksitocina (1) Oktapodi (1) Olakizuria (1) Oligodendrocitet (1) Onkologjia (3) Operacioni (2) Ophthalmia neonatorum (1) Ophthalmology (20) Opinione (407) Ora inteligjente (1) Orbitalet atomike (1) Organelet qelizore (2) Organizmat (1) Ortopedia dhe Traumatologjia (22) Oscar (1) Oscar Nominees (4) Osifikimi endezmal (1) Osifikimi enkondral (1) Osteoblastet (1) Osteoklastet (1) Osteonet (1) Otorinolaringologjia (2) Palca e zgjatur (1) Palca kurrizore (1) Pankreasi (1) Pansystolic murmur over the precordium (1) Paracetamoli (3) Paradoksi (3) Parafimoza (1) Parafjala (2) Parandalimi (3) Paraplegia (3) Parenkima (1) Paret (1) Pareza (1) Pareza e nervit trochlearis (1) Parotiti (1) Pasthirrma (4) Pasuria (1) Pathology of retinal detachment (1) Patologjia (111) PDA (1) Pediatria (1) Pepsina (1) Peremrat (13) Peremri (2) Pericardium (1) Periflebiti i retines (1) Perimetria (1) Periosti (1) Permanent pacemaker (2) Permanent pacing in bradyarrhythmias (1) Pershkrimi (1) Personaliteti (1) Pesha atomike (1) Pesha specifike (2) Peticioni (1) Pharmacological treatment (1) Pharmacology (3) Photocoagulation (1) Pilokarpina (2) Pioglitazoni (1) Pisha (1) Pjeset e ligjerates (1) Pjeseza (1) Placenta (1) Plaga lacerokontuzive e kapakeve (1) Plakja (1) Planetet (1) Pleuriti (1) Pllaja (1) Plumbi (9) Podocitet (2) Poema e mjerimit (2) Poezi (275) Poezi dashurie (40) Poezi islame (77) Poezi per 1 qershorin (1) Poezi per 28 nentorin (5) Poezi per atdheun (1) Poezi per babain (1) Poezi per baletin (1) Poezi per bibloteken (1) Poezi per bletat (1) Poezi per boren (2) Poezi per dallendyshet (2) Poezi per dashuri (1) Poezi per detin (1) Poezi per dimrin (2) Poezi per diten e pare te shkolles (1) Poezi per elefantin (1) Poezi per femije (1) Poezi per flamurin (1) Poezi per gjyshen (1) Poezi per Kosoven (1) Poezi per kukulla (1) Poezi per lepurushin (1) Poezi per librin (1) Poezi per lirine (1) Poezi per lopen (1) Poezi per lulet (1) Poezi per lypsarin (1) Poezi per Migjenin (1) Poezi per motren (1) Poezi per nenen (2) Poezi per pavaresine e Kosoves (1) Poezi per pranveren (2) Poezi per pushimet dimerore (1) Poezi per Ramazanin (2) Poezi per shiun (1) Poezi per shkollen (1) Poezi per shoqen (1) Poezi per veren (1) Poezi per zogun (1) Poezi për Adem Jasharin (1) Poezi për Serbët (1) Poezia (3) Polakizuria (1) Policitemia rubra vera (1) Poligamia (1) Populli (2) Porcine heart valve (2) Porta hyrese (2) Portalet (1) Portet detare (1) Porti (1) Post-MI risk stratification (1) Postcardiotomy syndrome (1) Postime interesante (2) Postimet më të lexuara (1) Postimet sipas kategorive (1) Potenciali elektrik (1) Pranvera (6) Presbiopia (1) Prinzmetal's angina (1) Probleme matematikore (1) Profillaksa (1) Progestina (1) Programe dhe Libra islame (13) Programe shqip (20) Prostata (1) Prosthetic valve endocarditis (1) Proteinat (2) Proverba (3) Proza (2) Psikologji (15) Psikoza (3) Puferet (1) Pulmonary hypertension (6) Pulmonary stenosis (4) Punksioni lumbal (1) Pyetje dhe Pergjigje (1) Pyetje nga Kimia (65) Pyetje nga vizitorët (3) Pyetje-Pergjigje islame (7) Pytje (1) Përceptimi (1) Përralla (12) Qafa (1) Qarqet e integruara (2) Qarqet e integruara analoge (1) Qarqet e integruara digjitale (1) Qeliza (25) Qeliza nervore (3) Qeliza prokariote (2) Qelizat Clara (1) Qelizat e maculae densa (1) Qelizat e Shvanit (1) Qelizat e tubulit proksimal (1) Qelizat jukstaglomerulare (1) Qelizat kaliciforme (1) Qelizat olfaktore (1) Qelizat osteogjene (1) Qendra apneustike (1) Qendra pneumotoksike (1) Qendra për avancimin e studimeve (1) Quotes (8) Radiatio optica (1) Radiatio thalamica (1) Radikalet e lira të oksigjenit (1) Radio (1) Radiokomunikimi (1) Radiologjia (4) Ramazani (13) Rapitful (5) Rasa (1) Rasat e emrit (1) Raste Klinike (4) Ratifikimi (1) Reaksionet berthamore (2) Reaksionet kimike (1) Realitete (1) Receptoret (1) Receta Gatimi (1) Recitimi (1) Referate (47) Referati (1) Reflekset (1) Rehabilitimi mjekesor (2) Reklamo biznesin tuaj (3) Rentgenografia (1) Retina (2) Retinal detachment (2) Retinal manifestations of AIDS (1) Retorika (1) Reumatologjia (1) Rexhep Qosja (1) Rezistenca elektrike (1) Rheumatic heart disease (2) Right ventricular infarction (1) Rilindasit (1) Roli (2) Romani (2) Rrahim Sadiku (1) Rrahman Dedaj (1) Rrena (1) Rrethanori (2) Rrezet infra te kuqe (1) Rriqnat (1) Rrotat (1) Rrudhat (1) Rruget e frymemarrjes (1) Rruget e perhapjes (4) Rryma elektrike (5) Rukje (1) Ruptura e bulbusit (1) Sadaka (1) Saldimi (1) Sekrete (1) Sekreti (1) Sekreti purulent (1) Seksi (2) Semundja inaparente (1) Semundja latente (1) Semundja subklinike (1) Semundjet (2) Semundjet akute (1) Semundjet Infektive (62) Semundjet kongjenitale (1) Semundjet kronike (1) Senad Ramadani (3) Senile macular degeneration (1) Serumi antitetanik (1) Servodrejtuesi (1) Shaban Cakolli (4) Sharl Bodler (2) Shefqet Krasniqi (3) Shejh Albani (2) Shejtani (1) Shendetesi (62) Shenjat e pikesimit (1) Sherbimet sekrete (1) Shijat (1) Shiu (1) Shkarko (2) Shkenca (1) Shkrime (2) Shkrime islame (1) Shkrime nga Ag Apolloni (25) Shkrime nga Ben Apolloni (6) Shoku (3) Shoqeri sekrete (1) ShowBiz (3) Shpendet (2) Shpirti (1) Shporeti elektrik (1) Shpretka (1) Shqip (1) Shqiperia (8) Shqiponja (1) Shqiptaria (1) Shtypja e larte e gjakut (1) Shurdhimi (1) Shurdhimi konduktor (1) Shytat (1) Shëndetësi (235) Sida (1) Sideroza e kornese (1) Simboli kimik (3) Simptomat dhe shenjat (17) Sinqeriteti (1) Sintaksa (1) Sinus rhythm (1) Sistemet inteligjente te drejtimit te transportit (1) Sistemi diellor (1) Sistemi endokrin (1) Sistemi i drejtimit (1) Sistemi i transmisionit (1) Sistemi limbik (2) Sistemi nervor parasimatik (1) Sistemi nervor qendror (2) Sistemi periodik i elementeve (3) Sitemap (1) Sjellja (1) Skizofrenia (8) Sklera (1) Skleroza amiotrofike laterale (4) Skleroza multiple (3) Skorbuti (1) Sociologjia (96) Sokrati (1) Sot (1) Spastic paraparesis (2) Spermatozoidet (1) Sporti (3) Sterjo Spasse (3) Stinet (6) Stokes-Adams syndrome (1) Stomaku (1) Stomatiti (1) Strabizmi (1) Strajca viteline (1) Stresi (2) Studimi i randomizuar (1) Studimi kohort (1) Studimi rast-kontroll (1) Studimi tranzverzal apo i terthorte (1) Sublimimi (1) Substanca (1) Substanca mutagjene (1) Substancat (1) Substancat klastogjene (1) Subthalamus (1) Sulfati i bakrit (1) Sunete (1) Supravalvular stenosis (1) Surgery (1) Syndrome X (1) Syri (7) Systemic embolization (1) Systolic murmurs (1) Takvimi (19) Tech & Auto (7) Teknologjia (227) Teknologjia farmaceutike (78) Temperatura (1) Tendenca (1) Tendinet (1) Tensioni elektrik (2) Tensioni i gjakut (2) Tensioni itraokular (5) Terapia (1) Terapia fizikale (2) Terminologji (348) Terminologji ekonomike (43) Terminologji fetare (281) Terminologji mjekësore (593) Termorregullimi fizik (1) Termorregullimi kimik (1) Test logjik (1) Test nga Biologjia (73) Test nga Fizika (39) Test nga gjuha dhe letersia shqipe (141) Test nga gjuha dhe letërsia shqipe (48) Test nga kimia (158) Teste (8) Testet e autoshkolles (3) Testi i Maturës (1) Tetanusi (1) Thalamusi (2) Theksi logjik (1) Theni per intelegjencen (1) Thenie (1054) Thenie Islame (218) Thenie mjekesore (1) Thenie nga Albin Kurti (1) Thenie nga Bekir Halimi (4) Thenie nga Bob Marley (1) Thenie nga Ismail Kadare (1) Thenie per miqesine (1) Thenie per 1 qershorin (1) Thenie per akullin (1) Thenie per ambicjen (1) Thenie per Ameriken (1) Thenie per analistat (1) Thenie per argumentet (1) Thenie per armikun (5) Thenie per armiqet (1) Thenie per arsimin (2) Thenie per arsyen (1) Thenie per atdheun (1) Thenie per aventurat (1) Thenie per aventuren (1) Thenie per babain (1) Thenie per balten (1) Thenie per barin (1) Thenie per barkun (1) Thenie per baticen (1) Thenie per besen (1) Thenie per besimin (5) Thenie per besimtarin (1) Thenie per besnikerine (1) Thenie per biblen (1) Thenie per biznesmenet (1) Thenie per bleten (1) Thenie per borxhin (2) Thenie per boten (2) Thenie per brengen (1) Thenie per budallallekun (2) Thenie per budallenjte (2) Thenie per bujarine (1) Thenie per bujkun (1) Thenie per buken (2) Thenie per bukurine (1) Thenie per burgun (1) Thenie per burrat (1) Thenie per burrerine (2) Thenie per burrin (3) Thenie per butesine (3) Thenie per buzeqeshjen (2) Thenie per cmendurine (1) Thenie per dallendyshet (1) Thenie per dashurine (20) Thenie per dembelin (1) Thenie per demin (1) Thenie per demokracine (2) Thenie per deshirat (1) Thenie per deshiren (4) Thenie per deshtaket (1) Thenie per deshtimin (2) Thenie per detin (2) Thenie per dhembjen (1) Thenie per dhimbjen (7) Thenie per diagnozen (1) Thenie per diamantet (1) Thenie per diellin (2) Thenie per dijen (1) Thenie per dinjitetin (1) Thenie per diplomacine (1) Thenie per disfatat (1) Thenie per diturine (4) Thenie per djalin (2) Thenie per djallin (1) Thenie per djersen (1) Thenie per dobesine (1) Thenie per drejtesine (4) Thenie per driten (1) Thenie per drurin (1) Thenie per duart (1) Thenie per durimin (4) Thenie per dynjane (1) Thenie per dyshimin (1) Thenie per ecjen (1) Thenie per edukaten (3) Thenie per edukimin (2) Thenie per embelsine (1) Thenie per enderrat (1) Thenie per epshin (2) Thenie per erresiren (1) Thenie per faktet (1) Thenie per falenderimin (1) Thenie per faljen (3) Thenie per faljen e gjakut (1) Thenie per famen (1) Thenie per familjen (2) Thenie per fatin (3) Thenie per fatkeqesine (3) Thenie per fatkeqesite (3) Thenie per femijen (2) Thenie per femijet (3) Thenie per femrat (1) Thenie per femren (4) Thenie per fillimin (1) Thenie per filmin (1) Thenie per fitimtarin (1) Thenie per fitoren (2) Thenie per fitoret (1) Thenie per fjalen (1) Thenie per folenë (1) Thenie per forcen (1) Thenie per fotografine (1) Thenie per friken (4) Thenie per fshatin (1) Thenie per fundin (1) Thenie per fuqine (1) Thenie per furtunen (1) Thenie per gabimet (6) Thenie per gabimin (7) Thenie per gazetaret (1) Thenie per Gege (1) Thenie per genjeshtarin (1) Thenie per genjeshtrat (2) Thenie per genjeshtren (4) Thenie per gezimin (1) Thenie per gjahtarin (1) Thenie per gjakun (2) Thenie per gjarperin (1) Thenie per gjerat (1) Thenie per gjuhen (2) Thenie per goditjen (1) Thenie per gojen (1) Thenie per grate (1) Thenie per gruan (4) Thenie per guximin (3) Thenie per harresen (1) Thenie per harrimin (1) Thenie per hekurin (1) Thenie per heshtjen (6) Thenie per hidherimin (1) Thenie per historine (1) Thenie per hoxhallaret (1) Thenie per humbjen (3) Thenie per injorancen (3) Thenie per intelektin (1) Thenie per Islamin (4) Thenie per jeten (13) Thenie per kafshen (1) Thenie per kalin (2) Thenie per karakterin (1) Thenie per karrieren (1) Thenie per kaun (1) Thenie per kazmen (1) Thenie per keqardhjen (1) Thenie per keqberesin (1) Thenie per kercimin (1) Thenie per keshillat (2) Thenie per kohen (9) Thenie per kohen e lire (1) Thenie per kollin (1) Thenie per kombin (2) Thenie per komunikimin (1) Thenie per kopertinen (1) Thenie per krenarine (3) Thenie per krimbin (1) Thenie per kritiken (1) Thenie per krizen (1) Thenie per kujtimin (1) Thenie per Kuranin (1) Thenie per kursimin (1) Thenie per kurvat (4) Thenie per lajmin (1) Thenie per lajthitjen (1) Thenie per lamtumirat (1) Thenie per lekun (2) Thenie per lendimin (1) Thenie per leshin (1) Thenie per leximin (9) Thenie per librat (1) Thenie per librin (5) Thenie per liderin (1) Thenie per lirine (2) Thenie per lirite (1) Thenie per lodhjen (1) Thenie per lotet (1) Thenie per lotin (1) Thenie per luanin (1) Thenie per luften (3) Thenie per lumturine (8) Thenie per lutjen (1) Thenie per malet (1) Thenie per marreveshjen (1) Thenie per martesen (4) Thenie per mashtrimin (3) Thenie per mbretin (1) Thenie per mekatet (7) Thenie per mekatin (1) Thenie per mendimin (3) Thenie per mendjen (3) Thenie per menqurine (2) Thenie per merzine (1) Thenie per meshkujt (1) Thenie per mesimin (2) Thenie per mesuesin (1) Thenie per mikun (5) Thenie per miqesine (3) Thenie per mjalten (1) Thenie per modestine (1) Thenie per mollen (1) Thenie per moralin (7) Thenie per motin (1) Thenie per motren (3) Thenie per muret (1) Thenie per mushkun (1) Thenie per namazin (3) Thenie per ndergjegjen (2) Thenie per nderin (2) Thenie per ndershmerine (1) Thenie per ndertimin (1) Thenie per ndihmen (2) Thenie per ndryshimin (1) Thenie per nenen (5) Thenie per nevojen (2) Thenie per ngazellimin (1) Thenie per ngopjen (1) Thenie per njerezimin (1) Thenie per njerezit (8) Thenie per njeriun (13) Thenie per nxenesin (1) Thenie per oksigjenin (1) Thenie per optimistin (3) Thenie per oratoret (1) Thenie per paditurine (1) Thenie per padrejtesine (1) Thenie per pagesen (1) Thenie per pamjen (1) Thenie per paqen (3) Thenie per parane (4) Thenie per paranojakun (1) Thenie per parapagimin (1) Thenie per parate (4) Thenie per pasurine (7) Thenie per patriotizmin (1) Thenie per pendimin (1) Thenie per perpjekjet (1) Thenie per personalitetin (2) Thenie per pertimin (1) Thenie per pervojen (1) Thenie per pesimistin (3) Thenie per pesimizmin (1) Thenie per pijet (1) Thenie per pjekurine (1) Thenie per plaget (1) Thenie per plakjen (1) Thenie per plakun (1) Thenie per pleqte (2) Thenie per plumbin (1) Thenie per poezine (1) Thenie per politikanet (2) Thenie per politikanin (1) Thenie per politiken (3) Thenie per pranveren (2) Thenie per prejardhjen (1) Thenie per premtimet (1) Thenie per prinderit (3) Thenie per pritjen (1) Thenie per punen (8) Thenie per pushimin (1) Thenie per qelesin (1) Thenie per qenin (2) Thenie per qente (1) Thenie per qetesine (1) Thenie per qytetarin (1) Thenie per rehatine (1) Thenie per renjen ne dashuri (2) Thenie per respektin (4) Thenie per rinine (1) Thenie per rregullat (1) Thenie per rrenat (2) Thenie per rrenen (1) Thenie per rrezikun (1) Thenie per rrogen (1) Thenie per rrugen (1) Thenie per sekretin (1) Thenie per semundjen (2) Thenie per sfiden (1) Thenie per shakane (1) Thenie per shendetin (1) Thenie per sherbimin (1) Thenie per sherimin (1) Thenie per shikimin (1) Thenie per shiun (1) Thenie per shokun (4) Thenie per shoqerine (2) Thenie per shpenzimin (1) Thenie per shpirtin (1) Thenie per shprehite (1) Thenie per shpresen (1) Thenie per shqetesimin (2) Thenie per Shqiperine (1) Thenie per shqiponjen (1) Thenie per shqiptarine (1) Thenie per shtetin (1) Thenie per sinqeritetin (5) Thenie per sjelljen (5) Thenie per sportin (1) Thenie per sprovat (1) Thenie per stresin (1) Thenie per suksesin (3) Thenie per sunetin (2) Thenie per syrin (2) Thenie per syte (2) Thenie per talentin (1) Thenie per te ardhmen (2) Thenie per te bukuren (1) Thenie per te drejten (1) Thenie per te folurit (1) Thenie per te fortin (1) Thenie per te huajt (1) Thenie per te keqen (3) Thenie per te menqurit (3) Thenie per te metat e njeriut (1) Thenie per te miren (2) Thenie per te rinjte (3) Thenie per te shkuaren (1) Thenie per te tashmen (1) Thenie per te vdekurin (1) Thenie per te verteten (8) Thenie per te vjetrit (1) Thenie per thashethemet (1) Thenie per thembren (1) Thenie per thjeshtesine (2) Thenie per torten (1) Thenie per Tosk (1) Thenie per tradhetine (1) Thenie per trimin (1) Thenie per trishtimin (1) Thenie per trupin (4) Thenie per trurin (1) Thenie per turpin (1) Thenie per tymin (1) Thenie per udheheqjen (1) Thenie per udhetimin (1) Thenie per ujkun (3) Thenie per urrejtjen (3) Thenie per urtesine (2) Thenie per vajzen (1) Thenie per varferine (6) Thenie per vdekjen (1) Thenie per vellaun (2) Thenie per veprat (2) Thenie per vepren (1) Thenie per veprimin (2) Thenie per veshtiresite (1) Thenie per vetepermbajtjen (1) Thenie per vetmine (2) Thenie per vlerat (1) Thenie per voten (1) Thenie per votuesin (1) Thenie per vrapimin (1) Thenie per vuajtjen (2) Thenie per vullnetarin (1) Thenie per vullnetin (2) Thenie per xhamine (1) Thenie per yjet (1) Thenie per zagarin (1) Thenie per zemren (6) Thenie per zgjuaresine (1) Thenie per zhgenjimin (2) Thenie per ziline (1) Thenie per zjarrin (1) Thenie per çmendurine (1) Thenie popullore (1) Third heart sound (3) Thrombolysis (3) Thrombolytic therapy (1) Thënie (1349) Tifoja Abdominale (2) Tinea inguinalis (1) Tipi piknik i konstitucionit (1) Tjera (80) Tmerre (1) Toksina e tetanusit (1) Top (5) Tragjedia (1) Trailer (7) Trajtimi (3) Transformatoret (2) Transformatori (1) Transporti (1) Transporti hekurudhore (1) Transporti tokesor (1) Transporti ujore (1) Transudati (2) Transverzioni (1) Tranzicioni (1) Tregime (81) Tregime Islame (56) Tregu (1) Tricuspid regurgitation (2) Trifenilmetani (1) Trombi (5) Trombocitet (1) Tromboza (4) Tromboza e venes qendrore te retines (4) Troponins (1) Trungu trunor (2) Trupi ciliar (1) Trupi qelqor (3) Truri (3) Truri i vogel (4) Tuberkulozi (17) Tubokurarina (1) Tubuli i perdredhur proksimal (1) Tubuli renal (1) Tumoret (10) Tumoret e melqise (5) Turbullimi i kornes (1) Turqia (6) Tutoriale (2) Të reja nga shkenca (3) UFO (11) Uji (2) Ujku (2) Ulvi Fejzullahu (12) Universiteti (1) Urethritis simplex (1) Urime (1) Urina (1) Urologjia (9) Ushqimi (5) Ushqimi eufenik (1) Utopia (1) Uvea (1) Uveitet (1) Vagina (1) Vaksina (3) Vaktia e Ramazanit (3) Valdet Kamberi (27) Valvular heart disease (1) Vanadium (1) Varri (1) Vaskularizimi (2) Vaskuliti i retines (1) Vazopresina (1) Vdekja (1) Vdekja me vjen prej syve te tille (1) Vdekje (1) Vellau (3) Ventriculus III (6) Ventriculus lateralis (1) Vera (5) Veshka (18) Vetedija (2) Vetmia (1) Victor Hugo (1) Victor Hygo (1) Video (83) Video fetare (32) Video interesante (25) Video mjekesore (2) Video qesharake (21) Vija Egnatia (1) Viktor Hygo (2) Viruset (1) Viset shqiptare (1) Vitamina B6 (2) Vitamina D (1) Vitamina E (1) Vitaminat (20) Vitrektomia (2) Vizusi (2) Vjersha (257) Vjersha patriotike (7) Vjersha per 1 qershorin (1) Vjersha per 8 marsin (1) Vjersha per baletin (1) Vjersha per bicikleten (1) Vjersha per boren (2) Vjersha per dallendyshet (2) Vjersha per dimrin (1) Vjersha per elefantin (1) Vjersha per eren (1) Vjersha per femije (5) Vjersha per flamurin (2) Vjersha per kohen (1) Vjersha per lepurushin (1) Vjersha per librin (1) Vjersha per lypsarin (1) Vjersha per mesuesen (8) Vjersha per mesuesin (1) Vjersha per mjaltin (1) Vjersha per molla (1) Vjersha per motren (1) Vjersha per nenen (1) Vjersha per plepin (1) Vjersha per pranveren (2) Vjersha per shiun (1) Vjersha per shoqen (1) Vjersha per shqiponjen (1) Vjersha per vellaun (2) Vjersha per veren (2) Vjersha per Vjeshten (1) Vjersha per yllin (2) Vjersha per zogun (1) Vjersha për Adem Jasharin (1) Vjersha për fëmijë (56) Vjersha për pranverën (8) vjersha për shkollën (1) Vjershe per babain (1) Vjershe per pinguinin (1) Vjeshta (1) Vullneti (1) Vulnerabil (1) Weather (1) William Shakespeare (15) Windows 10 (1) Winston Churchill (1) Woody Allen (1) Xehet (1) Xhemat (1) Xheneti (2) Xhevahir Spahiu (5) Xhindet (2) Xhon Kenedi (21) Ylli (2) Yndyrnat (2) Youtube (2) Zbulime-Shpikje (39) Zef Serembe (3) Zemra (1) Zgjedhjet (1) Zhargoni (1) Zilia (1) Zinaja (1) Zink insulina kristalore (1) Zogu (1) Zorra e holle (1) Çka është Seuli? (1)
  •