Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Kështjella

Kështjella Ismail Kadare - (Analiza)

Romani '' Kështjella' ' nga '' Ismail Kadare '' -  kritike letrare apo referat Romani '' Kështjella '' Romani '' Kështjella ' ' , i botuar me 1970, është ndër veprat e para të  '' Ismail Kadaresë '' , me të cilën, sikurse edhe me “ Gjeneralin e ushtrisë së vdekur ”, i ikën në mënyrë mjeshtërore skematizmit që e impononte metoda e realizmit socialist , duke krijuar kështu një vepër , e cila, edhe si përmbajtje, edhe si strukturë, qysh atëherë qëndron përkrah vlerave letrare të popujve të shteteve me  '' demokraci '' të zhvilluara. Temën për këtë vepër autori e merr nga e kaluara historike popullit tonë, nga periudha e Skenderbeut . Si i këtillë, ai është roman historik, pasqyron rrethimin e Kështjellës së Krujës nga ushtria osmane dhe rezistencën e kështjellarëve ndaj ketyre pushtuesve. Shih edhe '' Gjenerali i ushtrisë së vdekur '' Romani  ''

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more