Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Tregimi

Çka është tregimi ?

Njerëzit, në komunikim me të tjerët, mund të tregojnë përjetimet e tyre  ose ngjarje të ndryshme, por këtë nuk mund ta bëjnë të gjithë në mënyrë artistike.   Tregimi është një krijim artistik që i kushtohet një ngjarjeje të veçantë pa përmendur me hollësi se çfarë ka ndodhur përpara dhe pas kësaj ngjarjeje. Tregimi është një tekst që ka tri pjesë themelore: hyrjen, zhvillimin e përmbajtjes dhe mbylljen mbylljen. Tregime kanë shkruar shumë autorë shqiptarë.  Ndër më të njohurit janë: Migjeni , Ramiz Kelmendi, Abdylazis Islami, Konstantin Kristoforidhi, Naim Frashëri , Mitrush Kuteli, Anton Pashku, Vath Koreshi, Teodor Laço, Zija Çela, Dritëro Agolli , Naum Prifti, Murat Isaku, Rexhep Zllatku, Kim Mehmeti etj. cka eshte tregimi,ceshte tregimi,cfare eshte tregimi,tregimi shqip,cka quajme tregim,qfare eshte tregimi,tregim shqip, autore shqiptare te tregimeve, tregime nga autore shqiptare, qka quajme tregim,cfare quajme tregim,qka quajme tregimi,cka paraqet tregimi,cfare p

Çka është epika

Çka është epika Epika është lloj letrar ku jeta pasqyrohet nëpërmjet rrëfimit për ngjarje dhe për njerëz që kanë marrë pjesë në to, për sjellje dhe emocione të tyre në rrethana të ndryshme.  Lloje të veprave epike janë: përralla , tregimi , novela , romani etj. ceshte epika, cka eshte epika, epika, cfare eshte epika, cili eshte kuptimi i epikes, cka domethene epika, epika dhe kuptimi i saj, çka eshte epika, c eshte epika, lloji letrar epika, vepra letrare epika, epika kuptimi,

Ç'është Tregimi?

Tregimi është një vepër e vogël artistike, që merret zakonisht me një ngjarje të veçantë të jetës së njeriut pa treguar hollësi se ç’kishte ngjarë më parë ose çdo të ngjajë pas asaj ngjarjeje. Zakonisht te tregimi numri i personazheve është shumë i kufizuar. qka eshte tregimi, cka eshte tregimi, cka jane tregimet, tregimi definicioni, tregimet definicioni

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more