Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Jakup Krasniqi. Show all posts
Showing posts with label Jakup Krasniqi. Show all posts

Pavarësi dhe personalitete - Jakup Krasniqi

Libri “Pavarësi dhe personalitete” u kushtohet atyre që e ëndërruan, e bënë dhe e përjetësuan Shqipërinë. Arsyeja që e shtyu autorin të shkruajë këtë libër është atdhedashuria, e cila ka çmim të lartë, çmim të cilin e paguan edhe personalitetet e këtyre ngjarjeve historike.
 
Edhe pse libri ka mbi 400 referenca dhe është shumë i argumentuar, nuk ngarkohet me faktografi. Vetë autori është shkrehur: “Jam përpjekur të bëj një libër pak më ndryshe, duke u nisur nga ajo që ka pak libra që janë marrë me integritetin e personaliteteve. Pjesa më e madhe e librit i kushtohet integritetit të personaliteteve të lirisë, të pavarësisë dhe të demokracisë shqiptare, ndërsa pjesën e dytë e kam filluar me personalitetet e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut dhe Adem Jasharit, për të vazhduar tutje me personalitete të tjera të rëndësishme, Ismail Qemali, Hasan Prishtina, Luigj Gurakuqi, e të tjerë, pasi historia e jonë është minierë e pashtershme e personaliteteve të shquara. Unë kam mësuar nga filozofia e popullit dhe këtë jam përpjekur ta bashkoj me filozofinë e më të mëdhenjve të botës, kurse parim në aktivitetin tim politik kam pasur porosinë e Xhemajl Abrisë që bashkudhëtar të mos kem interesin personal”.
Libri “Pavarësi dhe personalitete” u kushtohet atyre që e ëndërruan, e bënë dhe e përjetësuan Shqipërinë. Arsyeja që e shtyu autorin të shkruajë këtë libër është atdhedashuria, e cila ka çmim të lartë, çmim të cilin e paguan edhe personalitetet e këtyre ngjarjeve historike.
 
Edhe pse libri ka mbi 400 referenca dhe është shumë i argumentuar, nuk ngarkohet me faktografi. Vetë autori është shkrehur: “Jam përpjekur të bëj një libër pak më ndryshe, duke u nisur nga ajo që ka pak libra që janë marrë me integritetin e personaliteteve. Pjesa më e madhe e librit i kushtohet integritetit të personaliteteve të lirisë, të pavarësisë dhe të demokracisë shqiptare, ndërsa pjesën e dytë e kam filluar me personalitetet e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut dhe Adem Jasharit, për të vazhduar tutje me personalitete të tjera të rëndësishme, Ismail Qemali, Hasan Prishtina, Luigj Gurakuqi, e të tjerë, pasi historia e jonë është minierë e pashtershme e personaliteteve të shquara. Unë kam mësuar nga filozofia e popullit dhe këtë jam përpjekur ta bashkoj me filozofinë e më të mëdhenjve të botës, kurse parim në aktivitetin tim politik kam pasur porosinë e Xhemajl Abrisë që bashkudhëtar të mos kem interesin personal”.

Namazi

Syzat