Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Mikrobiologjia

Çka jane sporet ?

Çka jane sporet ? Sporet janë struktura rezistente ndaj kushteve të pavaforshme të mjedisit rrethues që kanë mure shumë të forta dhe brenda tyre kanë bërthamën. qka eshte sporet,cka jane sporet,cfare jane sporet,cka eshte sporja,cka eshte sporet,sporet perkufizimi,sporet e bakteries,sporet dhe bakteria

Cilat jane simptomat e infeksionit me Helicobacter pylori ?

Simptomat e infeksionit me Helicobacter pylori janë: - dhimbja abdominale dhe epigastrike - nauzea, mundim për të vjellur - të vjella - fryrja e barkut dhe gazrat - rënia në peshë - humbja e oreksit - dhimbje gjatë natës, para dhe pas ushqimit Cilat jane simptomat e infeksionit me Helicobacter pylori  ?,kush jane shenjat dhe simptomat e infeksionit me helikobakter pylori

Çka eshte Aerob ?

Aerob do te thote që nuk mund të jetojë pa praninë e oksigjenit. Të gjitha kafshët dhe bimët e larta janë aerobe. Disa baktere dhe kërpudha janë aerobë-anaerobë fakultativë. Çka eshte Aerob ? ,qka eshte aerob,

Çka është hemokultura ?

Çka është hemokultura ? Hemokultura është kultvimi i gjakut në mjedise kulturore për zhvillimin e mikrobeve që mund të jenë të pranishëm në të. Shpesh ka vlerë të madhe diagnostike për shumë sëmundje me origjinë bakterore që karakterizohen nga bakteremia (Si p.sh. tifoja e zorrëve, brucelloza dhe leptospiroza). ca eshte hemokultura, qka eshte hemokultura, cka eshte hemokultura, cfare eshte hemokultura,cfare eshte hemokultura, qka osht hemokultura, qka eshte hemokultura, qka kuptojme me hemkulture, qka quajm

Çka është burimi i infeksionit?

 Çka është burimi i infeksionit? Burim i infeksionit është ai objekt që shërben si vend natyral për ndodhjen dhe shumëzimin e mikrobeve dhe prej ku ata, duke u nxjerrë me rrugë të ndryshme në ambientin e jashtëm, infektojnë njerëzit e tjerë receptivë. Në këtë mënyrë sigurohet përjetësimi i këtyre mikrobeve si lloje. Burim i vetëm i infeksionit është njeriu apo kafsha dhe atë gjatë inkubacionit , manifestimit klinik, rekonvaleshencës, në formë latente apo inaparente si dhe mikrobartësit e shëndoshë apo të  sëmurë, akut dhe kronik. Përjashtim bëjnë disa sëmundje rikeciale, ku, si burim mund të konsiderohen edhe disa artropode sepse infeksionin e përhapin me rrugë transovariale prej gjenerate në gjeneratë.  Rriqëra është në të njëjtën kohë edhe burimi edhe rrugë transmetimi e infeksionit për disa sëmundje rikeciale.  qka eshte burimi i infeksionit, ceshte burimi i infeksionit, cka eshte burimi i infeksionit, burim i infeksionit, burimi infektiv, c'eshte burimi i in

Çka është procesi epidemik ?

Çka është procesi epidemik ? Me proces epidemik kuptojmë përhapjen e procesit infektiv në vendbanime dhe në shoqërinë njerëzore. cka eshte procesi epidemik, epidemia,qka osht procesi epidemik, ceshte procesi epidemik 

Çka është infeksioni kriptogjen ?

 Çka është infeksioni kriptogjen ? Infeksioni kriptogjen është infeksion bakteror pa portë hyrëse të dukshme.  infeksioni kriptogjen, qka osht infeksioni kriptogjen, cka osht infeksion kriptogjen, infeksione kriptogjene, ceshte infeksioni kriptogjen, qka eshte infeksioni kriptogjen

Çka është parazitizmi ?

Çka është parazitizmi ? Parazitizmi është formë e jetesës në kurriz dhe dëm të organizmit tjetër duke i sjellë organizmit dëme dhe paraqitjen e sëmundjeve të ndryshme. Mikroorganizmi apo organizmi qe jeton në këtë formë quhet parazit. cka eshte parazitizmi, cka eshte parazit, cka eshte eshte fjala parazit, qka eshte parazit, qka eshte parazitizmi, cka eshte paraziti, ceshte paraziti, c'eshte parazit, c'eshte parazitizmi, parazit shqip, paraziti shqip, parazitizmi shqip,terminologji shqip, terminologji mjekesore shqip

Çka është saprofitizmi ?

Çka është saprofitizmi ? Saprofitizmi paraqet mënyrën e jetesës kur një mikroorganizëm jeton në llogari të materieve finale të organizmit tjetër të bashkësisë. ceshte saprofitizmi, cka osht saprofitizmi, cka eshte saprofit, fjala saprofit, saprofit shqip, qka osht saprofitizmi, c'eshte saprofitizmi, cka eshte fjala saprofite, saprofitizmi shqip, cfare eshte saprofitizmi

Çka janë agjentët infektivë

        Çka janë agjentët infektivë Agjentët infektivë janë mikroorganizmat si psh. Bakteriet,virusët,spiroketat, protozoet,rikeciet dhe helmintet, të aftë për të shkaktuar infeksione në kushte dhe rrethana të caktuara edhe sëmundje ngjitëse. ceshte agjenti infektiv, qka eshte agjenti infektiv, agjent infektiv, cfare eshte agjenti infektiv, c eshte agjenti infektiv, qka osht agjenti infektiv terminologji mjekesore, fjalor mjekesore

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more