Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është burimi i infeksionit?


 Çka është burimi i infeksionit?
Burim i infeksionit është ai objekt që shërben si vend natyral për ndodhjen dhe shumëzimin e mikrobeve dhe prej ku ata, duke u nxjerrë me rrugë të ndryshme në ambientin e jashtëm, infektojnë njerëzit e tjerë receptivë.

Në këtë mënyrë sigurohet përjetësimi i këtyre mikrobeve si lloje.
Burim i vetëm i infeksionit është njeriu apo kafsha dhe atë gjatë inkubacionit, manifestimit klinik, rekonvaleshencës, në formë latente apo inaparente si dhe mikrobartësit e shëndoshë apo të  sëmurë, akut dhe kronik. Përjashtim bëjnë disa sëmundje rikeciale, ku, si burim mund të konsiderohen edhe disa artropode sepse infeksionin e përhapin me rrugë transovariale prej gjenerate në gjeneratë.
 Rriqëra është në të njëjtën kohë edhe burimi edhe rrugë transmetimi e infeksionit për disa sëmundje rikeciale. 


qka eshte burimi i infeksionit, ceshte burimi i infeksionit, cka eshte burimi i infeksionit, burim i infeksionit, burimi infektiv, c'eshte burimi i infeksionit, ceshte burimi, kush mund te jete burim i infeksionit
loading...

 Çka është burimi i infeksionit?
Burim i infeksionit është ai objekt që shërben si vend natyral për ndodhjen dhe shumëzimin e mikrobeve dhe prej ku ata, duke u nxjerrë me rrugë të ndryshme në ambientin e jashtëm, infektojnë njerëzit e tjerë receptivë.

Në këtë mënyrë sigurohet përjetësimi i këtyre mikrobeve si lloje.
Burim i vetëm i infeksionit është njeriu apo kafsha dhe atë gjatë inkubacionit, manifestimit klinik, rekonvaleshencës, në formë latente apo inaparente si dhe mikrobartësit e shëndoshë apo të  sëmurë, akut dhe kronik. Përjashtim bëjnë disa sëmundje rikeciale, ku, si burim mund të konsiderohen edhe disa artropode sepse infeksionin e përhapin me rrugë transovariale prej gjenerate në gjeneratë.
 Rriqëra është në të njëjtën kohë edhe burimi edhe rrugë transmetimi e infeksionit për disa sëmundje rikeciale. 


qka eshte burimi i infeksionit, ceshte burimi i infeksionit, cka eshte burimi i infeksionit, burim i infeksionit, burimi infektiv, c'eshte burimi i infeksionit, ceshte burimi, kush mund te jete burim i infeksionit
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat