Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është bronkografia ?


Çka është bronkografia ?


Bronkografia është metodë me të cilën me ndihmën e kontrastit tregojmë trungun trakeobronkial.

Kjo teknikë mundëson që të caktohen abnormalitetet e lloj-llojshme të bronkeve.

 Ngushtimi dhe obstrukcioni i degëve bronkiale janë karakteristikë për tumor, për inflamacione kronike stenotike dhe për trupa të huaj, kurse dilatimi flet për procese inflamtore kronike dhe për bronkiektazi.

qka eshte bronkografia,qeshte bronkografia,si paraqitet bronkiektazia ne rentgenografi,cka eshte bronkografia

Çka është bronkografia ?


Bronkografia është metodë me të cilën me ndihmën e kontrastit tregojmë trungun trakeobronkial.

Kjo teknikë mundëson që të caktohen abnormalitetet e lloj-llojshme të bronkeve.

 Ngushtimi dhe obstrukcioni i degëve bronkiale janë karakteristikë për tumor, për inflamacione kronike stenotike dhe për trupa të huaj, kurse dilatimi flet për procese inflamtore kronike dhe për bronkiektazi.

qka eshte bronkografia,qeshte bronkografia,si paraqitet bronkiektazia ne rentgenografi,cka eshte bronkografia
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi