Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Viktor Hygo - Biografia

Lindi : më 1802 në Bezanson,Francë lindore

Familja:Intelektuale, i ati general i Napoleon Bonapartës , e ëma grua aristokrate rojaliste.

Si fëmijë jetoi në Francë ,Spanjë dhe Itali.

Aktivitetet: Shërbeu si ushtarak i Napoleonit,më 1812 kthehet në Paris vazhdon jetën me familjen,regjistrohet në kolegjin Kordie.

Më 1817 mer pjesë në konkursin e Akademisë Franceze ku mer vendin e parë.

Studioi në fakultetin politeknik dhe përfundoi në drejtësi.Më 1841 u bë anëtarë i akademisë Franceze.

Më 1848 u zgjodh Hugo në parlament nga Luigj Napoleoni III,nipi i Bonapartës.


Vdiq më 1885 

viktor hygo biografia,jeta,kur lindi viktor hygo,kur vdiq,kur vdic viktor hygo,ku lindi,ne cilin vend lindi
Lindi : më 1802 në Bezanson,Francë lindore

Familja:Intelektuale, i ati general i Napoleon Bonapartës , e ëma grua aristokrate rojaliste.

Si fëmijë jetoi në Francë ,Spanjë dhe Itali.

Aktivitetet: Shërbeu si ushtarak i Napoleonit,më 1812 kthehet në Paris vazhdon jetën me familjen,regjistrohet në kolegjin Kordie.

Më 1817 mer pjesë në konkursin e Akademisë Franceze ku mer vendin e parë.

Studioi në fakultetin politeknik dhe përfundoi në drejtësi.Më 1841 u bë anëtarë i akademisë Franceze.

Më 1848 u zgjodh Hugo në parlament nga Luigj Napoleoni III,nipi i Bonapartës.


Vdiq më 1885 

viktor hygo biografia,jeta,kur lindi viktor hygo,kur vdiq,kur vdic viktor hygo,ku lindi,ne cilin vend lindi
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat