Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cili është roli i tiroksinës në organizëm ?


Cili është roli i tiroksinës në organizëm ?

 Tiroksina në organizëm ka këto role apo funksione:

Stimulon sintezën e proteinave në qeliza, prandaj ka ndikim në rritjen e organizmit.

Ka ndikim edhe në zhvillimin e strukturës dhe të funksionit të kores së trurit të madh, e me këtë ka ndikim edhe në zhvillimin psikik.

I stimulon edhe proceset e oksidimit.

cilat jane funksionet e tiroksines,tiroksina funksionet e saj,cfare funksione ka tiroksina,tiroksina dhe funksionet e saj,kush jane funksionet e tiroksines,cilat jane rolet e tiroksines ne organizem,Cili është roli i tiroksinës në organizëm ?

 Tiroksina në organizëm ka këto role apo funksione:

Stimulon sintezën e proteinave në qeliza, prandaj ka ndikim në rritjen e organizmit.

Ka ndikim edhe në zhvillimin e strukturës dhe të funksionit të kores së trurit të madh, e me këtë ka ndikim edhe në zhvillimin psikik.

I stimulon edhe proceset e oksidimit.

cilat jane funksionet e tiroksines,tiroksina funksionet e saj,cfare funksione ka tiroksina,tiroksina dhe funksionet e saj,kush jane funksionet e tiroksines,cilat jane rolet e tiroksines ne organizem,


loading...

Related Posts :Namazi

Syzat